Posted on

Traktor Volvo Bm 2250

Traktorn ska ha gått i Alingsås mellan 1977 och 2011. Därefter köptes den av Keld W. Jensen i Danmark. Efter 1-2 år kom den tillbaka till Sverige, via en bytesaffär. Nu är alltså traktor på väg till Danmark igen. Köparen ska dock inte vara Keld W. Jensen denna gång.

En ny Volvo BM 814 kostade på slutet av 1970-talet 159 000 kronor. Enligt SCB:s prisomräknare motsvarar 159 000 kronor år 1979 cirka 600 000 kronor år 2021.
Att de klassiska Volvo BM-järnen är eftertraktade är ingen nyhet. Under flera år har prisnivåerna stigit. På en auktion i Östergötland 2018 gick en Volvo BM 814 för 565 000 kronor. Ett högt slutpris som chockade många. Bara ett år tidigare skapade ett slutpris på 225 000 kronor rubriker. Sedan 2018 har vi sett flera exemplar som passerat 300 000 men fram till nu har ingen nått upp till 565 000 kronor. Men efter en kamp mellan en köpare i Vara och en i Danmark nåddes alltså priset 602 000 kronor. Traktorn gick till köparen i Danmark.The first Valtra S Series was presented at Agritechnica in 1999. It had a German (ZF) semi-powershift transmission, a new cab featuring TwinTrac reverse drive, and powerful, state-of-art hydraulics.

En fördel med S-serien från andra generationen är att traktorn som väger upp till 12-ton bara kommer till sin fulla rätt när redskap och arbetet kräver över 300 hk har det funnits en lucka i Valtras portfölj. Det har saknats en traktor mellan T-serien, med drygt 7 ton och cirka 250 hästkrafter och S-serien. I september 2022 stängde vi den luckan. Då lanserades Q-serien som passar perfekt mellan T-serie och S-serie, den väger runt 9 ton och erbjuder upp till 305 hästkrafter.
Under 1970-talet såldes de flesta av Valmets traktorer i Finland och i Brasilien, men under 1980 talet öppnades den internationella marknaden, mycket tack vare förvärvet av Volvo BM och deras tillverkning av lantbrukstraktorer. Den nya traktorserien var färdig år 1983, med modell 905 som hade en motor från Valmet med 6 cylindrar och 105 hk. Samtidigt fanns det ett behov av en traktor som var ännu mer kraftfull. Därför lanserades Valmet 2005 och 2015 år 1986.

Varför är Volvo så dyra?
Det är viktigt för vår tillväxt och lönsamhet. Tanken är att Volvo ska sälja dyrare bilar och på så sätt tjäna mer pengar. – Vår nya generation bilar kommer att ha ett högre värde och därmed ett högre pris. Det är en del av vår strategi för att bli mer lönsamma.
The 2005 had a large, comfortable, well-heated and airconditioned cab giving the tractor a total height of up to 340 cm. It also had an impressive weight of almost 7 tons.

Valmets stora 612DS användes i Massey Fergusons nya generation av tunga traktorer, 3690, och kontakten mellan de två företagen etablerades redan under 1980-talet. Valmet 8300 och 8600 var baserade på Massey Ferguson och lanserades i slutet av 1989 och på den tiden fanns det inget företag vid namn AGCO, utan det företag som både Massey Ferguson och Valtra är en del av grundades ett år senare.Valmet gjorde en fast order till Volvo BM på 1000 traktorer och produktionen pågick i ungefär två år. Detta var den sista lantbrukstraktorserien som tillverkades i Sverige, men behovet av nyare och större traktorer kvarstod.

Under slutet av 1990-talet slogs flera lantbruk samman och det blev även en fokusering på export. Det gjorde att traktorer med högre hästkrafter fick en stor betydelse för Valmets framtid. Det nya konceptet, Valtra S, presenterades på Agritechnica 1999. Den hade en tysk (ZF) semi-powershift-transmission, en ny hytt med TwinTrac och kraftfull, toppmodern hydraulik. Traktorn styrdes helt via en terminal som använde operativsystemet Linux. Under den här tiden bytte Valmet även namn till Valtra.

När bytte Valmet till Valtra?
Det nya konceptet, Valtra S, presenterades på Agritechnica 1999. Den hade en tysk (ZF) semi-powershift-transmission, en ny hytt med TwinTrac och kraftfull, toppmodern hydraulik. Traktorn styrdes helt via en terminal som använde operativsystemet Linux. Under den här tiden bytte Valmet även namn till Valtra.
I mitten av 1960-talet hade Valmets traktorer 4 cylindrar och dessa fick sin kraft från turbomotorer. 1975 lanserade Valmet sin första kraftfulla traktor med 6 cylindrar. Sexhjulingen 1502 med imponerande 136 hästkrafter var ingen försäljningssuccé, men en välkänd modell hos traktorentusiaster.

I verkligheten var dessa traktorer en utveckling av Volvo BM 2600-serien som lanserats sju år tidigare. Traktorn hade en stor och bekväm hytt med luftkonditionering. Denna gav traktorn en höjd på 340 cm och även vikten imponerade. Den vägde nästan sju ton. Den 5,5 l stora motorn gav upp till 163 hk. Transmissionen kom ursprungligen från Volvo BM 800-serien, som lanserades i mitten av 1960-talet och traktorn konstruerades ursprungligen för att kunna dra redskap. S-serien var en stor och kraftfull traktor, större än den tidigare modellen 2015, och dieselmotorn Sisu med 8,4 liter passade perfekt för den här traktorn. S-serien från 1999 var ovanlig, vissa funktioner kan kännas för avancerade, medan växellådan kan upplevas som gammaldags. I och med att Valtra gick med i AGCO öppnades nya utvecklingsmöjligheter och under hösten 2007 presenterades en helt ny S-serie med CVT-växellåda. Trots att traktorn inte producerades i något större antal påverkade S-serien utformningen av andra framtida modeller.Den österrikiska traktortillverkaren var en annan medelstor producent av traktorer och företaget hade en liknande bakgrund. Valmet öppnade för ett nytt samarbete och de två företagen designade ett gemensamt traktorprojekt. Även om projektet aldrig kom till någon serietillverkning skapades några prototyper och motorn var en stor framgång. Vill du ha mer information om detta rekommenderar vi att du läser böckerna som den respekterade traktorhistorikern Hannu Niskanen har skrivit. Han var vid den här tiden chefsingenjör på Valtra.

Hur många hästkrafter har en Volvo BM Boxer?
Boxer är en idealisk skogstraktor den är rejält byggd med stor frigångshöjd och kraftig koppling och den kan lätt växlas under gång. Den har en modern 3,8 liters, 56 hk, 3-cyl. dieselmotor med direkt- insprutning. Startutrustningen är dimensionerad för nordiska förhål- landen; 4 hk startmotor och 152 Ah batteri.
Lanseringen av Q-serien var en stor framgång, flera entrprenörer och lantbrukare som har större gårdar har varit mycket positiva när de har testat Q-serien. Även orderböckerna vittnar om att Q-serien har varit efterlängtad, både bland återförsäljare och kunder. Q-serien är inte bara en ny traktor som kompletterar Valtras portfölj av kraftfulla traktorer utan representerar också över 45 års erfarenheter av motorer med 6 cylindrar.Varumärket definierades av olika designfunktioner, exempelvis Valmets nya huvudesign som användes av 8100-modellen och Mezzoserien 18 månader senare. Detta samarbete hade sina utmaningar, men trots att det bara såldes en relativt liten andel traktorer varade partnerskapet under många år. Den sista traktorn levererades 1997.Hösten 2009 introducerades många nya saker, inklusive de senaste transmissionerna till N-T- och den nya S-serien. Det var en stor förändrig jämfört med föregående generation, det enda som behölls från föregående modell var motorn. Samarbetet möjliggjordes genom att interna förändringar inom AGCO, vilket ledde till en ny utveckling och att starta en ny produktion av den nya generationens större traktorer och den finns kvar än i dag.Om det i auktionsunderlaget uttrycks att objektet är ett reparationsobjekt, har det ej fått en fullständig kontroll eller provkörning. Objektet kan ha andra fel än de som har beskrivits och detta bör beaktas vid budgivning. Reparationsobjekt kan ej reklameras.

Vad hette Volvos grundare?
Vår långa och spännande resa började 1927 då företaget grundades av Assar Gabrielsson och Gustaf Larson.
Du som köpare skall alltid kontrollera objektet vid avhämtning. Eventuella anmärkningar härefter beaktas inte. Om objektet skiljer sig väsentligt från objektsbeskrivningen skall Blinto kontaktas innan objektet transporteras.

Vilken Volvo har mest hästkrafter?
Med sina 700 hk och 3150 Nm är Volvo FH16 världens starkaste kommersiellt tillverkade lastbil.
Personbilar och lastbilar med ett uppskattat värde på under 30 000 SEK ses som reparationsobjekt vilket du som köpare får ta med i kalkylen. Säljarna kan inte ta ansvar för vad som händer med ett fordon efter avhämtning då det är omöjligt att veta när ett fordon i den här prisklassen behöver repareras nästa gång.Volvo BM AB är namnet på det företag som under perioden 1973 till 2016 tillverkade anläggningsmaskiner, framförallt baklastare och dumpers och fram till 1985 även traktorer. Före 1973 hette företaget AB Bolinder-Munktell och tillverkade även skogsmaskiner. Företaget Volvo BM slogs 1985 samman med Clark Equipment och Michigan för att bilda VME Group som senare blev Volvo Construction Equipment. Traktortillverkningen avyttrades till Valmet. För att tillfredsställa de mycket köptrogna svenska bönderna användes varumärken som Volvo BM Valmet och Volvo Valmet under en lång övergångsperiod. På Elmia 1974 visades Volvo BM T 500. Med inköpta delar hade man skapat en budgetlösning. Traktorn blev ergonomisk att köra och ljudnivån i hytten sjönk. Men anpassningen till IH-chassit skapade problem. Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs merDenna policy gäller fr.om. den 26 april 2018 för användare av Industritorgets tjänster. Informationen gäller både publika besökare och kunder med inloggningskonto.

Vad kostar en Volvo BM 400?
Volvo BM Buster 400 veterantraktor -1964 / Vintage tractor Borås / DannikeAlla belopp i SEKSåld för:27 500,-Reservationspris:(är uppnått)Budsteg1 000,-Momsexkl moms Objektet säljs utan moms. Moms tillkommer på omkostnaderna.
Vi försöker hela tiden förbättra och utveckla våra tjänster, och därför kan innehållet i denna dataskyddspolicy ändras över tid. Ni har alltid tillgång till de senaste villkoren under ert konto när ni är inloggade på webbplatsen och vi kommer att uppmärksamma er på betydande förändringar.

Vi säljer inte dina kontaktuppgifter till tredje part. IT-konsulter som vi anlitar kan komma att ha tillgång till dina personuppgifter för service eller utveckling av funktioner. I dessa fall har vi biträdesavtal på plats med instruktioner om behandlingen av personuppgifter, konfidentialitet och säkerhet.
– Att bara öka motorstyrkan är en sak, men att göra det utan att emissioner eller bränsleförbrukning ökar är en betydligt svårare balansgång, säger Henrik Lindeberg, Chief Project Manager för den nya D16-motorn.Med sina 700 hk och 3150 Nm är Volvo FH16 världens starkaste kommersiellt tillverkade lastbil. Motorn, Volvo D16G, bygger på Volvos tidigare 16-litersmotor med 660 hk. Den har begåvats med de 40 extra hästkrafter som behövdes för att Volvo Lastvagnar skulle bli första lastbilstillverkare att ta sig upp till 700-hk-nivån.

Men den verkligt stora bedriften är att Volvos motoringenjörer lyckats förena ökade motorprestanda med lägre emissioner och oförändrad bränsleförbrukning.
Volvos motorfolk stod därmed inför ett klassiskt dilemma. För att minska bränsleförbrukningen är det viktigt att göra förbränningen så effektiv som möjligt. Men då ökar å andra sidan motorns utsläpp av kväveoxider . Och för att ta hand om dem var det nödvändigt att bygga ut kapaciteten på avgasreningen. Att vidareutveckla en motor handlar om att skapa en optimerad lösning, från bränsleinsprutning till avgasrör, där varje enskild åtgärd måste övervägas noga så att helheten blir så bra som möjligt.– Nya Volvo FH16 har dragit tunga road trains genom Australiens öknar, fraktat timmer i norra Sverige, kört i svår kyla och testats på 3 600 meter höjd i Klippiga Bergen, berättar Henrik Lindeberg.

Det har varit en ganska lång resa från 1927 då det allra första Volvofordonet rullade ut genom fabriksportarna i Göteborg. I dag är Volvokoncernen en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, entreprenadmaskiner och marin- och industrimotorer. Följ med oss ned i arkivet och läs om ett antal minnesvärda ögonblick i Volvokoncernens långa historia och vår händelserika resa.
Volvo Ocean Race har utgjort en fantastisk plattform för att bygga upp kundrelationer, stärka Volvos varumärke och presentera företaget och dess produkter för en global publik.Efter sex tävlingar beslutade Volvokoncernen och Volvo Personvagnar 2018 att överföra ägandet och ansvaret för den här episka tävlingen till en ny ägare.

Volvo har sedan 1927 utvecklats från en liten lokal industriverksamhet till en av de ledande leverantörerna av kommersiella transportlösningar. Vi tillverkar lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och drivsystem för marint och industriellt bruk.
Kort sagt, inga nya vanliga modeller kommer tas fram utan bara SUV’s. Hela världen tycks har fått hjärnsläpp? Alla andra kommer att få följa efter för att ha en krock-kompatibel bil, och åter få tillbaka sikten som numera skyms allt mer av det ökande antalet SUV’s. Egentligen helt sjuk trend.Styggavargen. Trender kommer och trender går. Ett stalltips ifrån mig är att SUV trenden redan är över, vi ser nu svansen, den sista karamellen och de som är efter, coupe kommer.

Hur mycket kostar en Volvo BM?
En ny Volvo BM 814 kostade på slutet av 1970-talet 159 000 kronor. Enligt SCB:s prisomräknare motsvarar 159 000 kronor år 1979 cirka 600 000 kronor år 2021.
Lugn alla oroliga. Volvo gör helt rätt, ökar försäljning och vinst. Vad som kommer att efterfrågas om tio år vet varken vi, Volvo eller andra tillverkare.

Just nu är Volvos strategi helt rätt då kunderna för tillfället värderar Volvo högt och är villiga att betala mycket för bilarna. Samtidigt är det lite vanskligt att basera nästan hela sin verksamhet enbart på kunder som värdesätter stora och dyra bilar. Rätt som det är kan opinionen svänga och det är kanske inte inne med SUV eller stora 2-tons bilar längre. Då gäller det för Volvo att ha andra mindre modeller i portföljen samt ännu viktigare att ha kunder till dessa. För med denna satsning på enbart dyra modeller i dagsläget så kanske en del kunder lämnar Volvo för att hitta till andra märken.
Volvo lämnar folkbilen, folkhemmet och blir ett märke bara för de rika. På ett sätt är det tråkigt, men Volvo nischar in sig och kan kanske överleva som en nischtillverkare med enbart SUV:ar i sortimentet. Men vad gör Volvo när SUV-trenden är över? När alla har SUV, när man möter SUV i varje gathörn, i varje P-hus och vid varje rödljus (så är det ju nästan redan nu) vad gör Volvo då? Kommer Volvos kunder verkligen vilja ha en SUV när alla bilar är SUV och ser ut som Volvo? Jag tror inte det. Jag tror SUV är övergående. Trenden kanske håller i sig en ja 5 år till, kanske t o m 10 år . Sen kommer köparna leta efter något annat.Frågan är väl om det blir lika stor succé med denna modell som med förra? En stor anledning var ju att priset på förra modellen låg bra till, vilket man inte kan säga om denna.

Det värde som Samuelsson pratar om handlar om kundernas upplevda värde. Inte att bilarna produktionstekniskt blir värda mer. Tvärt om. Det är betydligt billigare att bygga denna modell än föregångaren.Som köpare av ett objekt har du både skyldigheter och rättigheter. Du har alltid rätt till en undersökningsplikt som innebär att du fysiskt ser över objektet innan affären är helt klar. Skulle objektet inte vara i det skick som förväntas kan man reklamera och när denna godkänns skickas pengarna tillbaka till dig.

Juneporten är en personlig marknadsplats för privatpersoner och företag. Här hittar du allt från maskiner inom lantbruk och entreprenad till fordon, verktyg och redskap

Vi använder oss av Mailchimp för vårt nyhetsbrev. genom att klicka på ”prenumerera” ovan, godkänner du att informationen skickas till Mailchimp för behandling. Läs om Mailschimps integritetspolicy här.Avyttring innebär att en uppdragsgivare har gods de önskar sälja. Det kan t ex vara ett förråd/lager som behövs tömmas, eller att bolaget har strukturerat om och inte behöver kontorsplatser/utrustning/mm längre. Detta skiljer sig från en konkursförsäljning då det är en frivillig försäljning.Aktiv – Budet blir det du lägger och är helt manuellt. Bra att använda när du vill lägga in en smash och ta hem budgivningen, men kräver övervakning eftersom andras autobud kan ligga högre än ditt direktbud.

Vilken är Volvos största motor?
Volvo Penta har lanserat sin största dieselmotor hittills. Nya Volvo Penta D13 är på hela 1 000 hk med ett unikt vikt-effekt-förhållande mellan. Motorn är dessutom kompakt, vilket gör den lämplig för större yachter på 60–120 fot.
Bekväm – Fungerar som ett klassiskt bud med den stora skillnaden att algoritmen tar hänsyn till både budgivare samt reservationspris. Bra om du vet att du bjuder högt och vill slippa småbudandet under reservationspris.Klassisk – Ditt bud sköts helautomatiskt av systemet. Målet är alltid ett bud strax över närmaste konkurrent men inte mer. Budfunktionen lägger automatiskt bud åt dig upp till ditt maxbelopp. Minimumintervallerna varierar mellan auktionsobjekt.

För att logga in så måste du vara registrerad. Registreringen tar bara någon minut men ger dig nya och utökade funktioner och möjligheter. Forumadministratören kan också ge extra behörigheter till registrerade användare. Försäkra dig om att du har läst och accepterat våra användarvillkor och vår integritetspolicy innan du registrerar dig. Försäkra dig om att du läst eventuella forumregler innan du skriver något.
Båtliv är båtfolkets egen tidning, som når medlemmarna i svenska båtklubbar. Vi skriver om båtliv och båtnyheter för alla båtägare. Senaste nytt finns även i våra sociala kanaler. Tidningen ges ut med sex nummer per år.