Posted on

Tyg För Biltak

Det finns på lågprisladan i skåre, jag köpte mitt tyg till taket där å då såg ja att dom hade hårigt tyg. de va för lite drygt ett halvår sedan. Men ring å hör om dom har kvar så ja inte lurar dit dig i onödanVälkommen till US butiken. I vår butik finns allt till Bil,Båt,Flyg,Husvagnar och hem i form av material och verktyg speciellt inriktat på omklädning för alla händiga och även färdiga produkter till er som vill ha färdigt .

Är din bils inredning sliten eller skadad? Bilsäte, armstöd, konsoler och paneler är utsatta områden där det lätt blir slitage, hål, fläckar och repor. ColorGlo restaurerar säten, tak och mattor och vi polerar även upp matta strålkastare. Om du behöver luktsanera bilen har vi miljövänliga och biologiskt nedbrytbara produkter som neutraliserar och återställer dofterna. Till våra specialiteter hör t ex att eliminera röklukt i A/C-system. Genom att restaurera och reparera skador och förslitningar med våra miljövänliga och hållbara behandlingsmetoder gör du både plånboken och miljön en tjänst. ColorGlo reparerar skinn, vinyl, plast och tyg.
Mycket i en bils inredning består av vinyl. ColorGlo kan restaurera, reparera och färga vinyl. Vinyl finns ofta på bilsäten, dörrpaneler, instrumentpaneler och konsoler. Typiska vinylreparationer består av att åtgärda sprickor, skrapmärken, slitage, missfärgningar och hål. Första och andra bilden nedanför är en vinylspricka som reparerats. En ColorGlo reparation är ett prisvärt, miljövänligt och hållbart alternativ till att låta en sadelmakare eller tapetserare byta ut den skadade vinyldelen.Plastdetaljer i en bil kan vara lister, instrumentpaneler, delar av säten eller handtag. Skador som skrapmärken, repor och slitage kan repareras och åter färgas till dess originalskick. ColorGlo är ett alternativ till att byta ut skadad bilinredning. Allt fler skadeverkstäder och försäkringsbolag anlitar ColorGlo vid skador och försäkringsärenden. Tygskador är alltid unika. Vissa tygskador kan repareras och återställas helt medan andra är svårare. Det finns också tillfällen när tygskadorna är så stora och omfattande att vi rekommenderar att få det utbytt hos en bilsadelmakare eller möbeltapetserare. Vanliga “skador” på tyg är fläckar som vi med olika metoder kan ta bort. Sömmar som gått upp kan sys igen med lika stor hållbarhet som original. Brännmärken eller slitage kan också fixas. Maila in foto till oss så återkommer vi med prisförslag och åtgärd. En välvårdad bilklädsel höjer värdet på din bil samtidigt som det ger hög komfort. Bilsäten / bilstolar och ratt är ofta i skinn / läder. Ett lädersäte och en läderratt får utstå mycket slitage. När läder används slits färgytan ner och slitaget både känns och syns. Vi på ColorGlo återställer lädrets originalfärg med samma metoder som gjordes när lädret färgades på fabriken. Ny slityta och ny färg gör att lädret kan se helt nytt ut igen. Givetvis anpassas metoden vid olika lädersorter. Vi kan även reparera hål och skrapmärken i läder. ColorGlo är ett miljövänligt alternativ till sadelmakare och tapetserare. Vi byter alltså inte ut något läder eftersom det befintliga lädret repareras och restaureras.Därför lagerförs ett stort antal cabrioleter och tillbehör därtill. Även ett brett sortiment av konstläder., tyger och fästmaterial som lim, clips o s v. Vi är unika i Sverige med vårt sortiment och har mer än 30 års erfarenhet av branschen. Genom åren har vi alltid sökt produkter av högsta kvalitet.

I vårt lager finns över 400 cabbar till olika bilmodeller, konstläder i mer än 500 olika färger och 100-talet tyger. I nätbutiken här hittar du det mesta som behövs till din bilinredning och cabriolet.
Vissa konstläder kommer att få nytt prefix i artikelnumret, detta kommer att uppgraderas löpande och är en uppdatering av vissa nummer vi har haft sedan 90-talet. Artikeln är samma men numret ändras. Sök siffrorna efter x:et om du är osäker.

Sufflettpriserna ändras löpande. Vi höjer inte på artiklar som finns i lager, det finns alltså fynd att göra! Suffletter i tyg får störst höjning. Valutakurs, inflation och Putin är saker vi skyller på.Du tror att det håller? Min take från börja va att limma dit något typ av duk/skumgummi å få taket helt slätt först va tror du om de? Funkar spraylim å isf något märke du skulle rekommendera? 😉

Det här med Biltemas kvalitet kan dryftas i evighet. Jag skulle påstå att problemet med vissa biltema-produkter är hur jämn kvaliteten är. Även jag har dålig erfarenhet av just Biltemas spraylim. Men det är knappast unikt att ett billigt märke/tillverkare har ojämn kvalitet på sina grejer. Samma med färg från byggmax. Sanslöst ojämn kvalitet. Å andra sidan har inte mina 8-10 inhandlade burkar färg på Byggmax eller 5-6 burkar spraylim från Biltema direkt någon empirisk betydelse.
Jag har aldrig limmat innertak men har limmat till hatthyllor m.m och då har jag använt biltemas och det sitter så in i, följ instruktionerna på burken så ska de nog hålla och om det inte göra de får du vell sätta dit listerna som går över innertaketNja, just spraylimmet håller jag med om. Använde det till en kompis innertak tillsammans med deras filtduk till högtalare etc. Blev jättebra, men ett halvår senare under en varm sommardag började det släppa lite varstans. Samma procedur med Swedols spraylim var inga problem. Detta var ca 2 år sedan, om de har bytt leverantör sedan dess kan jag inte svara på, men jag hade inte riskerat backjobb på en så stor sak.Är ditt innertak trasigt, slitet eller håller det på att ramla ner i huvudet på dig? Vi tillverkar och monterar tak till alla bilar och modeller. Hårda tak på skiva eller hängande tak med eller utan taklucka. När det gäller de hårda taken är det vanligt att lamineringen i tyget blir gammalt och vittrar sönder. Det är då tyget börjar släppa och hänga ner. När detta händer måste man ta bort allt gammalt, göra rent och sätta dit nytt tyg. Vi har lång erfarenhet av att byta innertak på både gamla och nya bilar, allt efter dina önskemål och preferenser.

Våra mönstrade fuskskinn är mestadels till för dekoration men vissa sorter som tex Niva med vadderad baksida kan användas till bil inredning så som innertak, dörrsidor mm.
Dessa fuskläder går utmärkt att sy på vanlig maskin och vi rekomenderar schmetz universal 90 nål eller schmetz topstitsh 90 nål och även tera 40 kapelltråd som är en extra stark tråd.Alcantara är ett vackert, relativt praktiskt och tåligt material – mer motståndskraftigt än mocka och med bättre grepp än läder. Men ge det lite kärlek och omvårdnad för att hålla det fräscht.Om du har en halv- eller helförsäkring betalar du normalt självrisken och försäkringsbolaget står för resten. Vi hjälper dig med kontakten med försäkringsbolaget.På senare tid har Alcantara blivit alltmer populärt eftersom det är elegant, praktiskt, välventilerat och mycket lätt i jämförelse med till exempel läder – dessutom är det veganskt vilket tilltalar fler och fler. Förutom i bilar används materialet inom modebranschen, till inredning, på båtar och i flygplan där vikten spelar stor roll.

Historiskt har Alcantara framför allt använts i racerbilar och motorstarka lyxbilar, men idag är det ett vanligt alternativ även i andra typer av premiumbilar. Om du har en bil med Alcantaraklädsel – eller funderar på att skaffa en kommer här några enkla skötselråd:

I första hand lagar vi rutan men beroende på skadans storlek (större än ca 2.5 cm) och placering kan det vara nödvändigt att byta rutan. Ett stenskott bör lagas så fort som möjligt för att minska risken att det växer till en större spricka. Dessutom sparar det tid, miljö och pengar.Det är alltid billigast om det går att laga rutan men beroende på skadans storlek (större än ca 3 cm) och placering kan det vara nödvändigt att byta rutan. Ett stenskott bör lagas så fort som möjligt för att minska risken att det växer till en större spricka. Dessutom sparar det tid, miljö och pengar.