Posted on

Ulf Lundell Dalhalla 2019

”Jag tar mitt ansvar. Vi kan inte ha en så torr och het sommar till. Jag ger mej ut på turné igen sommar 19. Det kommer garanterat att regna. Överallt.” – Ulf LundellUlf Lundell är en svensk musiker, författare och konstnär. År 1975 debuterade Lundell med LP:n Vargmåne. År 1976 släpptes hans första roman, Jack. Därefter har han varit mycket produktiv med ett kontinuerligt flöde av skivor och böcker. På 1980-talet slog Lundell igenom stort med låten ”Öppna landskap”, en låt som föreslogs som ny nationalsång.

Likt en stor amfiteater med en smaragdgrön sjö i botten ligger Dalhalla, en av världens vackraste utomhusscener, mitt i skogen, några kilometer norr om Rättvik. Med en akustik utan motstycke, inget störande eko och med en tystnad runt omkring som är i det närmaste total är Dalhalla en alldeles perfekt plats att utöva och lyssna till musik på.Vissa platser har en märklig, inneboende dragningskraft. Dalhalla, som förvandlats från övergivet kalkbrott till internationell festspelsscen, är en sådan plats.

För att läsa mer om detta, var vänlig läs vår Integritetspolicy som berör vår behandling av dina personuppgifter, och Integritetspolicy för Contacts som berör behandlingen av dina personuppgifter från ägaren av nyhetsrummet du följer.När du väljer att skapa ett konto och följa ett nyhetsrum kommer dina personuppgifter behandlas av oss och av ägaren av nyhetsrummet för att du ska kunna motta nyheter och uppdateringar enligt dina bevakningsinställningar.

På kort tid har ryktet om denna fantastiska opera- och musikarena spridit sig långt utanför Sveriges gränser. Dalhalla invigdes 1993 och sedan dess har publiken strömmat till. Den blir allt större och kommer allt längre bort ifrån för att se och lyssna till opera och annan musikteater, symfoni- och körkonserter, kammarmusik, balett, liksom jazz, folkmusik och storbandsmusik av högsta kvalitet.

I medier blev Lundell först uppmärksammad under sitt alter ego ”Jockiboi” år 2010, då han deltog i realityserien Kungarna av Tylösand som visades på Kanal 5. Inför serien upptäcktes han via sin kontroversiella blogg med innehåll såsom segmentet ”Dagens runk”, och där han öppet talade om att han använde kokain och andra droger. Han har i efterhand hävdat att han skämdes för inläggen. De följande åren efter Kungarna av Tylösand fortsatte Lundell sitt bloggande där han fortsatte sin extrema livsstil genom att bland annat spy, röka bajs och visa upp sig naken. Under den här perioden försökte han ta sitt liv vid flera tillfällen: ”Jag hade bara kroppen, och om jag kom på något ännu sjukare att göra med den så kanske jag fick in 2.000 och klarade mig tre dagar till. Jag köpte mig tid. Och gick det dåligt kunde jag ta mitt liv. Jag hade redan försökt flera gånger så det fanns en acceptans för det i huvudet. Jag hade mentalt gått över den gränsen.”
Den 25 juni 2021 hade en tredje säsong av serien Spökjakt premiär på Discovery+, där teamet besökte fler påstått hemsökta platser i Sverige. Serafia Andersson, författare av spåkort och ockulta böcker var säsongens medium. Teamet reste till Målilla sanatorium, Norrsvedje gästgiveri, Stora Takstens, Blombacka herrgård, Verkön och Bogesunds slott. Vid Kristallen 2021 vann Spökjakt i kategorin ”Tittarnas favoritprogram”.I februari 2020 gavs låten ”Under Water” ut tillsammans med Dotter. Låtens musikvideo regisserades av Rafael Edholm. Denna låt följdes i juni samma år upp av singeln ”I Don’t Need Your Love” som var ett samarbete med Black Gryph0n.

Lundell föddes 1985 som Joakim Alexander Karlsson i Vadstena och är son till Thomas Aarö och Annika Berg, ogift Karlsson. Han har fem yngre halvsyskon; två bröder på sin mors sida och två bröder och en syster på sin fars sida. Berg fick tidigt vårdnaden om sonen då hans far reste till Australien kort efter att han fötts. Som ung placerades Lundell i olika fosterhem och ungdomshem och bodde under en period i Ödeshög. Under en tid levde han som hemlös och i drogmissbruk och kriminalitet. Lundell fick i vuxen ålder diagnoserna Aspergers syndrom och ADD.
Som artist gav Lundell i början av 2010-talet fram till 2016 ut ett flertal svenskspråkiga låtar som Jockiboi. Flera av dessa nådde topp-20 på Sverigetopplistan, varav två låtar – ”Snapchat” och ”Efterbralla” – har platinacertifierats. Sedan 2017 har han givit ut musik under namnet Joakim Lundell, där de sex första singlarna alla nådde topp-5 i Sverige. Den första av dessa, ”All I Need”, nådde plats ett på Sverigetopplistan och har platinacertifierats tre gånger. I juli 2018 gavs debutalbumet Feelings ut och under 2020 har Lundell släppt flera singlar, bland annat ”Under Water” tillsammans med Dotter.

Sedan juni 2019 sänds realityserien Familjen Lundell på Discovery+, där man får följa paret Lundells vardag. På samma plattform släpptes dokumentären Joakim Lundell – Jockiboi räddade mitt liv den 16 september samma år. Den 13 december 2019 hade serien Spökjakt premiär, där paret Lundell tillsammans med Tony Martinsson, Niklas Laaksonen och Andreas Österlund besöker platser i Europa för att undersöka olika spöklegender. Vid Kristallen 2020 vann Spökjakt i kategorin ”Årets program”. Den 20 juli 2020 hade ytterligare en serie om familjen Lundell premiär på Discovery+, Lundellhuset – Sveriges lyxigaste bygge.Under den första delen av 2010-talet startade Lundell upp kanalen ”Jockiboi TV” på Youtube. Denna kanal, som senare bytte namn till ”Lundell Pranks”, hade 2016 över en halv miljon prenumeranter och var aktiv fram till december 2016. I juli 2014 gav han via denna kanal ut filmen Wicca, som inspirerades av skräckfilmen Blair Witch Project. Lundells största kanal, som han delar med sin fru Jonna Lundell, ”Familjen Lundell” (tidigare ”Jocke & Jonna”) startades upp i mars 2015 och hade 2016 över 900 000 prenumeranter. Lundell har även en tredje Youtubekanal, ”Joakim Lundell”, där han lägger upp sin musik och klipp relaterande till sin musik. För sitt arbete på Youtube har han tilldelats flera priser. 2015 vann han priset ”Årets stjärnskott” på Guldtuben. Året därpå tilldelades han priset ”Årets dolda kamera” och var också nominerad till priset ”Årets Youtuber”. 2017 vann han fyra priser vid Guldtubengalan: i kategorierna ”Årets Youtuber”, ”Årets video” (”Spökjakt – Frammegården”), ”Årets musikklipp” (”All I Need”) och ”Årets serie” (”Spökjakt”).

”Det blev som ett skydd för att skydda mig själv från personen jag var bakom. Många undrar om jag hatar Jockiboi i dag, men sanningen är att Jockiboi räddade mitt liv.”

2020 rankades Joakim Lundell tillsammans med sin fru på tredje plats i Medieakademins Maktbarometern över de personer i Sverige med störst inflytande på sociala medier. Året därpå hamnade paret på första plats i Maktbarometern, och bedömdes alltså då ha störst inflytande i samma bedömning. Totalt har familjen Lundell toppat Maktbarometern fem av de sex år listan publicerats.
2012 gav Lundell också ut låtarna ”Vi dricker Redbull och vodka” och ”Inget stoppar oss nu”, följt av ”Välkommen” 2014 utan någon större framgång. I juli 2015 gavs låten ”Va’ fan är det med mig” ut tillsammans med GMX. Detta blev Lundells första listframgång då den nådde plats 100 på Sverigetopplistan. Låten följdes av ytterligare tre låtar med GMX, där samtliga nådde topp-20 i Sverige. Två av låtarna, ”Snapchat” och ”Efterbralla”, har platinacertifierats, medan låten ”#FML” guldcertifierades. ”Efterbralla”, som var den sista av dessa låtar att ges ut, nådde som bäst plats 4 på Sverigetopplistan.Joakim Alexander Lundell, ogift Berg, ursprungligen Karlsson, född 9 oktober 1985 i Vadstena församling, Östergötlands län, är en svensk artist, formatskapare, regissör, programledare, författare och Youtube-profil. Han har tidigare använt artistnamnet Jockiboi. Tillsammans med sin hustru Jonna Lundell driver han Youtube-kanalen Familjen Lundell vilken är en av de största svenskspråkiga kanalerna. Efter en strulig uppväxt med bland annat kriminalitet och hemlöshet blev Lundell 2010 känd som ”Jockiboi” både på sin blogg och i realityserien Kungarna av Tylösand. I början av 2010-talet uppmärksammades han som Youtube-profil och har vunnit flera priser på Guldtuben och Barncancergalan, i synnerhet för sitt arbete med Youtube-kanalen.

2011 medverkade Lundell i lekprogrammet 101 sätt att åka ur en gameshow och året därpå var han med i miniserien Den sista dokusåpan där Filip Berg, Cecilia Forss och Christian Wennberg var huvudrollsinnehavare.
Inför Joakims giftermål med Jonna 2016 producerades realityserien Jocke och Jonna i nöd och lust som visades på TV3-play och Viafree. I oktober samma år hade serien Jockiboi och Jonna premiär, där man får följa parets vardag. Den 2 maj 2017 hade deras serie Jocke och Jonna möter premiär, som också den sändes på Viafree. I programmet gjorde de båda programledardebut och träffade bland andra Börje Salming, Tilde Fröling och Mikaela Laurén. Samma månad meddelade Lundell att han lagt ner sitt alter ego ”Jockiboi”.

Hur många böcker har Ulf Lundell gjort?
Som artist debuterade Lundell 1975 med skivan Vargmåne och året därpå, 1976, kom generationsromanen Jack. Därefter har han utkommit med drygt trettio album och ett trettiotal romaner, diktsamlingar och andra böcker.
Efter att ha träffat Jonna Lundell 2011 flyttade han 2013 till Norrköping. Vid Guldtuben-galan 2016 friade han till henne och den 9 juli 2016 gifte de sig, och han tog då efternamnet Lundell. Den 28 oktober 2018 fick de sitt första barn, en dotter. Den 12 augusti 2020 föddes parets andra barn, en son.I Medieakademins återkommande kartläggning över vilka svenskar som är störst på sociala medier har Joakim Lundell toppat listan både 2017 och 2018. 2019 rankades han som tvåa.

Vem är Ulf Lundells nya kvinna?
I podcasten ”Inte din morsa” erkänner hon att hon har blandade känslor inför det hela. – Det är lite roligt och smaskigt att han har träffat en kvinna som är betydligt yngre än honom själv i vanlig ordning, säger hon. Nyligen bekräftade pr-konsulten Ninna Prage, 38, att hon och musikern Ulf Lundell, 71, är ett par.
Under namnet Joakim Lundell gavs debutsingeln ”All I Need” ut den 14 februari 2017. Låten var ett samarbete med Arrhult och gick direkt in som nummer 2 på Sverigetopplistan. Veckan därpå var den listetta och platinacertifierades till slut tre gånger. Totalt har ”All I Need” tillbringat 43 veckor på Sverigetopplistan. I Norge nådde den som bäst plats 31. Låten slog också rekord på Spotify då den under ett och samma dygn streamades 561 000, vilket var flest streams någonsin för en låt på ett dygn i Sverige. Det musikaliska samarbetet med Arrhult fortsatte i de följande singlarna ”My Addiction” och ”Monster” som båda nådde en topp 5-placering i Sverige. Innan årets slut gavs också singlarna ”Waiting For” samt ”Only Human” med Sophie Elise ut. Även dessa nådde topp 5-placeringar i Sverige.Den 9 oktober 2017 släppte Lundell självbiografin Monster tillsammans med Leif Eriksson och Martin Svensson. Under de två första dygnen förhandsbokades boken i 15 000 exemplar online, vilket var rekord för en bok som ännu inte givits ut. Denna bok följdes av ytterligare en självbiografisk bok, Du är inte ensam, som gavs ut 2018 med samma författare.Lundell har medverkat i flera TV-serier på bland annat Viafree och Discovery+; i samband med bröllopet med Jonna Lundell 2016 producerades serien Jockiboi och Jonna i nöd och lust. 2017 och 2018 gav Lundell ut de självbiografiska böckerna Monster och Du är inte ensam. Lundell medverkade som programledare i ett flertal produktioner innan han 2019 regisserade Spökjakt som vann Kristallen 2020 för ”Årets program”. 2019 medverkade han som sommarpratare i Sommar i P1 och året därpå regisserade och programledde han det egna formatprogrammet Hide and Seek som sändes på Discovery+ och hade sin premiär på Youtube. Paret Joakim och Jonna Lundell har rankats som nummer ett av Medieakademin i dess lista över de svenskar som har störst inflytande på sociala medier – vilket innebär att de bedömdes vara störst sammantaget i räckvidd och att skapa engagemang – både 2017, 2018 och 2021.

I juni 2019 meddelades det att Lundell var en av årets sommarpratare i Sommar i P1. Hans avsnitt sändes månaden därpå, den 12 juli. Mellan 2017 och 2019 medverkade Lundell i lekprogrammet Fångarna på fortet vid tre tillfällen. I början av mars 2020 var han under två dagar ”mullvad” i dokusåpan Big Brother 2020 som sändes på C More.
Ulf Lundell behöver kanske inte en lång presentation, en av hans mesta kända sånger är Öppna landskap som han slog genom med stort i början av 80-talet. Sedan dess har han släppt 24 album. Han är också författare och konstnär samt har varit sommarvärd i Sveriges radio P1 fem gånger.Nu har datumet fastställts, lördagen den 23 juli 2022 kommer han till Skaraborg. Då spelar han på Waterside Mariestad, tidigare länsfängelset, som renoverats till en besöksnäringsanläggning. På den gamla fängelsegården ska en scen och spelplats byggas upp nästa sommar.

Tanken var att Ulf Lundell skulle ha kommit till Mariestad redan 2020 med sin turné, men på grund av pandemin blev den framflyttad till 2021 och till 2022.Konserten med Ulf Lundell kan bli ett första steg till fler konserter på anläggningen. Går denna spelning bra, kommer konsertarrangören Live Nation ha Waterside Mariestad som ett återkommande stopp för stora sommarturnéer.

Västgöta-Bladet är sedan över 100 år tillbaka Tidaholms ledande nyhetsförmedlare. Vi levererar lokal journalistik på vår sajt och i appen dygnet runt samt genom tidningen fyra dagar i veckan. VB är precis som sin symbol ugglan alltid nyfiken och brinner för det unika, det viktiga, det roliga – och för Tidaholm.

– Därför hoppas vi att Skaraborgarna, och andra intresserade, skall vallfärda hit för att uppleva den största konsertupplevelse i Mariestad på mannaminne, säger Glenn Rytterfjell, verksamhetschef för Waterside Mariestad, i ett pressmeddelande.Hoppas finns om en konsertsommar 2022. Nu är det klart att Ulf Lundell kommer till Skaraborg, närmare bestämt Mariestad, när han åker på turné nästa sommar.

– Vi är ödmjuka inför att nämnas, och finnas med i samma turnéplan, som Sveriges största och bästa sommarscener, säger Glenn Rytterfjell i pressmeddelandet.
Ulf Lundell fyller 70, men slåss fortfarande för revansch mot förnedringen han kände som kuggad 17-åring. Nu förbereder han sig för en stor sommarturné runt Sverige. Falukuriren.se är Falu-Kurirens nyhetssajt. Vi bevakar Falu kommun, Leksands kommun, Rättviks kommun, Gagnefs kommun, Vansbro kommun och Malung-Sälens kommun samt håller koll på de största nyhetshändelserna i Dalarna, dygnet runt. Vi finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier. Vi granskar, berör, underhåller och avslöjar orättvisor för läsarna. Fyra år sedan förra turnén, och med en ny skiva i bagaget. Dramatik och kyla inledde Ulf Lundells konsert på Dalhalla, som tog sig men ändå gjorde recensenten något besviken.Paret gifte sig 2016 och har fler än 950 000 prenumeranter på sin Youtubekanal. Joakim Lundell har dessutom nära 930 000 följare på Instagram, medan Jonna Lundell har drygt 770 000 följare. De har också en egen realityserie på Dplay, ”Familjen Lundell”.

Deras lyxvilla i Norrköping är även den köpt på företaget och i årsredovisningen uppges att bolaget har ägt anläggningstillgångar till ett värde av 14,3 miljoner kronor, skriver Breakit, varav 8,8 miljoner av dessa avser byggnader och mark.
Förra året omsatte företaget, som har tre anställda, 11,5 miljoner kronor. Året innan dess, 2018, omsatte de 11,2 miljoner. Årets reslutat ligger på 1,6 miljoner kronor, enligt årsredovisningen. 2018 låg resultatet på 1,7 miljoner.Alla som levt i Sverige i åtminstone ett par år har garanterat hört ”Öppna landskap” minst ett hundratal gånger, och de flesta har nog hört talas om eller till och med läst succéboken ”Jack”.

Genom sin musik och sina böcker har Ulf Lundell, 71, blivit något utav en nationalklenod. Men hur mycket tjänar man då, som en av Sveriges mest folkkära artister och författare?
Vad vi däremot vet är att det knappast gick dåligt för artistens egna bolag. I bolaget ”Rockhead Art Aktiebolag”, där Ulf sitter som VD, ägnar man sig åt produktion och försäljning av bildkonstnärliga alster.Det går verkligen ingen nöd på 71-åringen sett till storleken på plånboken. Under 2019 hade Ulf nämligen en årsinkomst på 1 391 000 kronor. Fördelat på årets tolv månader gav det honom en månadslön på drygt 116 000 kronor.

Hur lönsamt är det då? Jo, under 2020 omsatte bolaget rekordsumman 3 615 000 kronor och hade en vinst på 1 218 000 kronor. Tillgångarna i bolaget beräknades uppgå till härliga 3 112 000 kronor.
Punkten efter Dagens Nyheter har funnits med allt sedan det första numret 23 december 1864. Grundaren Rudolf Wall lär ha satt dit den med tanken att Dagens Nyheter inte bara är ett namn. Det är också en avslutad mening, ett konstaterande av vad som hänt. Därför sätter vi punkt även i vår tid.

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.
Alla artiklar gratis fram till 15 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Hur rika är familjen Lundell?
Under förra året omsatte influencerparet 11,5 miljoner kronor, skriver Breakit. Det är i deras gemensamma företag Jocke & Jonna AB som Joakim Lundell, 34, och Jonna Lundell, 26, gör miljonsuccé, skriver Breakit. Förra året omsatte företaget, som har tre anställda, 11,5 miljoner kronor.
Med sina snart femtio år som författare, artist och konstnär har Ulf Lundell, född 1949, ett stort antal böcker, album och konstverk i sitt bagage. Han är född och uppvuxen i Stockholm men numera bosatt på Österlen. Som artist debuterade Lundell 1975 med skivan Vargmåne och året därpå, 1976, kom generationsromanen Jack. Därefter har han utkommit med drygt trettio album och ett trettiotal romaner, diktsamlingar och andra böcker.

Vilka kända artister kommer till Sverige 2023?
Andrea Bocelli Stockholm (Avicii Arena) 1/4.Swallow The Sun + Draconian + Shores Of Null Stockholm (Slaktkyrkan) 1/4, Göteborg (Valand) 3/4.Joe Satriani Stockholm (Fryshuset) 2/4.Lisa Nilsson & Ekdahl-Bagge Big Band Uppsala (UKK) 2/4.French Kiwi Juice Stockholm (Berns) 2/4.Tim Heidecker Stockholm (Debaser) 2/4.
Wahlström & Widstrand är ett allmänutgivande förlag verksamt sedan 1884. Vi har en bred och varierad utgivning med ett tydligt fokus på skönlitteratur inom de flesta genrer.

Din webbläsare tillåter inte cookies från tredjepart. Troligtvis använder du Safari, som blockerar detta som standard. Enklast är att använda en annan webbläsare, exempelvis Google Chrome.
”Hon tar mina svarsmejl på hennes ”blandade känslor” och kör ut dem i media. Ja, jag har sagt upp kontakten. Det finns faktiskt inget annat att göra”, skriver han.

– Det som hände efter vår senaste podd var att min pappa reagerade kraftfullt. Han skrev ett mejl till mig, en kort och kärnfull korrespondens vi haft. Han ondgjorde sig över att jag uttalade mig om hans relation, sa hon då.
”Jag håller mig med vissa principer. Till exempel skulle jag aldrig skriva någonting om vilka mina barn har relationer, förhållanden till och med”, skriver Lundell i boken.– För mig är det här något som har pågått i hela mitt liv, det är en form av känslomässig utpressning där en person ska äga hela narrativet, vilket han alltid har gjort och fortsätter att göra och genom avvisning domdera villkoren för hur relationen ska se ut.

Den 72-årige artisten delar bland annat med sig av sina känslor för sin nya kärlek Ninna Prage, 39. Han berättar även att han helt har sagt upp kontakten med dottern Sanna Lundell efter att hon pratat om sin pappas nya relation i sin podd ”Inte din morsa”.
Ulf Lundell har nyligen släppt de två böckerna Vardagar 6 och 7 som är skrivna utifrån hans dagboksanteckningar. I boken skriver han om sin vardag men även om tankar och känslor.

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!
Gerhard Lundell kom till Stockholm som 19-årig faderlös statargrabb och sökte lyckan. I Stockholm fick han jobb på plåtslageri. Det var ekonomiskt tufft.

Har Ninna Prage barn?
Ulf Lundells relation med 33 år yngre Ninna Prage har skapat en spricka i relationen med dottern Sanna Lundell, som är fyra år äldre än Prage. I sin nya bok Vardagar 7 skriver artisten att han har sagt upp kontakten med dottern helt. ”Det finns faktiskt inget annat att göra”, skriver han.
28 år har gått sedan Lundell släppte den banbrytande debutromanen ”Jack”. 26 böcker senare har han, enligt förlaget, sålt mer än 1,6 miljoner bokexemplar – vilket motsvarar en personlig intäkt i dagens penningvärde på närmare 80 miljoner kronor över tre decennier.Enligt skivbolaget EMI har rockstjärnan sålt omkring 2,5 miljoner skivor under sina nära 30 år som artist. Det motsvarar cirka 40 miljoner kronor i royalties till Ulf Lundell.

– Vad det gäller försäljningen är han defintivt i toppen av Sveriges konstnärer, säger galleristen Lennart Karlsson, som säljer merparten av hans målningar.
Ulf Lundell bor i dag i en lägenhet på Södermalm i Stockholm, ett stenkast från idylliska Skinnarviksparken och den svindlande utsikten över Riddarfjärden.

Hur många böcker har Ulf Lundell sålt?
Enligt skivbolaget EMI har rockstjärnan sålt omkring 2,5 miljoner skivor under sina nära 30 år som artist. Det motsvarar cirka 40 miljoner kronor i royalties till Ulf Lundell.
– Ulfs böcker säljer fortfarande väldigt bra. Det är först och främst ”Jack” och romanerna från 80-talet. Han är än i dag viktig för oss, säger Kristian Manfred, redaktör på Lundells förra förlag Wahlström & Widstrand.Denna turné startade i Huskvarna Folkets Park 17 juni och de har därefter spelat i tur och ordning Karlstad, Stora Gåsemora gård på Gotland, Skansen, Furuviksparken, Tomelilla, Mariestad, Dalhalla, Norrköping, Borgholm och Malmö. Ikväll i Göteborg var det en publik på 4 600 personer.

Det blev som vanligt när det gäller Lundell en lång konsert. Klockade in på lite drygt 2 timmar 20 minuter med extranumren. Bra upplagt med vissa överraskande låtval. T. ex var det första gången under hela sommarturnén han gjorde Rått och romantiskt.
Ulf Lundell spelade inför storpubik en fin sommarkväll fredagen 5 augusti. Sedan senaste sommarturnén 2019 var det ingen fiol men däremot en extra keyboardist/organist. Bandet bestod av gitarristerna Janne Bark och Jens Frithiof, Andreas Dahlbäck på trummor, Markus Olsson på sax och diverse klaviatur, Surjo Benigh på bas och nye David Nyström på keyboards. Väldigt bra band som fick det att låta som självaste E.Street Band emellanåt.Dalademokraten.se är en nyhetsförmedlare för hela Dalarna. DD har förmedlat nyheter i över hundra år på papper och digitalt till våra läsare i länets 15 kommuner.

Hur lång är Ulf Lundells konsert?
Turnépremiär: Folkets Park, Huskvarna. Publik: 2 018. Längd: 132 minuter. Bäst: ”Så mycket äldre”, ”Aldrig nånsin din clown” och ”Senare år”.
Nordiska Motståndsrörelsen demonstrerade under Ulf Lundells konsert på Dalhalla under tisdagskvällen. Den nazistiska organisationen ska ha stått på klippkanten, bränt en rökbomb och skrikit slagord.”Jag tar mitt ansvar. Vi kan inte ha en så torr och het sommar till. Jag ger mej ut på turné igen sommar 19. Det kommer garanterat att regna. Överallt”, sa Lundell i ett pressmeddelande när turnédatumen offentliggjordes.”Körde rattfull i början av april. Togs av polis. Grovt, blåst 0,7. Djupt ångerfull… Stor skam. Totalt omdömeslöst. Men, livet måste trots allt gå vidare, så länge livet vill ha en. Tar mitt straff. Arbete som innan, bara lite krångligare logistiskt sett”, skrev han i slutet av april på sin hemsida.

Vad kostar Ulf Lundell?
Otroliga miljontillgångar i de egna bolagen Jo, under 2020 omsatte bolaget rekordsumman 3 615 000 kronor och hade en vinst på 1 218 000 kronor. Tillgångarna i bolaget beräknades uppgå till härliga 3 112 000 kronor.
I kväll, den 29 juni, är det premiär på Sofiero slott utanför Helsingborg och Lundell och bandet är mer laddade än på flera år. De har tillbringat de senaste tre veckorna i replokalen och genomförde de sista repetitionerna i torsdags.Studioalbum: ”Vargmåne” (1975), ”Törst” (1976), ”Nådens år” (1978), ”Ripp rapp” (1979), ”Längre inåt landet” (1980), ”Kär och galen” (1982), ”Sweethearts” (1984), ”12 sånger” (1984), ”Den vassa eggen” (1985), ”Det goda livet” (1987), ”Evangeline” (1988), ”Utanför murarna” (1989), ”Måne över Haväng” (1993), ”Xavante” (1994), ”På andra sidan drömmarna” (1996), ”Män utan kvinnor” (1997), ”Slugger” (1998), ”Fanzine” (1999), ”I ett vinterland” (2000), ”Club Zebra” (2002), ”En eld ikväll” (2003), ”Ok baby ok” (2004), ”Högtryck” (2005), ”Lazarus” (2005), ”Omaha” (2008), ”En öppen vinter” (2010), ”Rent förbannat” (2012), ”Trunk” (2013), ”Skisser” (2018).

Hur stor förmögenhet har Joakim Lundell?
Tillsammans med sin hustru Jonna Lundell driver han Youtube-kanalen Familjen Lundell vilken är en av de största svenskspråkiga kanalerna. Efter en strulig uppväxt med bland annat kriminalitet och hemlöshet blev Lundell 2010 känd som ”Jockiboi” både på sin blogg och i realityserien Kungarna av Tylösand.
– Hon spelar helt fantastiskt. Det tillför massor, på vackra ballader tillför det allt det där som man tycker är fint och vemod där det ska vara vemod. Sedan stampar hon in ett par distpedaler där det ska vara rock så hon täcker hela skiten. Det är stenhårt, säger Andreas Dahlbäck. Men Lundell återvände till de stora scenerna – i alla fall tillfälligt. 2015 gav han sig ut på vad som beskrevs som en avskedsturné och på nyårsafton samma år gjorde Lundell och hans band sin sista spelning. ”Jag skulle, som sagt, aldrig ha gått ut med: det här är mina sista turnéer, nånsin. Idiotiskt. Åsamkade mej stor möda, stort besvär. Ett slags självmord som lämnade mej levande men tom.”

Övriga musiker på turnén är ständige vapendragaren och gitarristen Janne Bark samt klaviaturspelaren Marcus Olsson, gitarristen Jens Frithiof, basisten Surjo Benigh och violinisten Karin Hellqvist.
2011 ställde Lundell sedan in hela sin turné och förklarade senare för nyhetsbyrån TT att ”det var för mycket i kropp och system som sade att det där ska du inte göra”. I samma intervju sa han till och med att hela artistkarriären kunde vara över:

Sedan dess har hoten om att dra sig tillbaka från konsertlivet kommit med ojämna mellanrum. Vid turnépremiären i konserthuset i Gävle 2008 sa han från scenen att det var slut med livet på vägarna – bara för att ta tillbaka allt vid en konsert i Sundsvall sommaren därpå.– Jag tror att det här har varit de roligaste repen någonsin. Vi har ju haft en paus på fyra år. Det har varit kul och ses och det känns superbra, säger trummisen Andreas Dahlbäck, som har ingått i Ulf Lundells band sedan 2003.

Var spelar Ulf Lundell ikväll?
Det finns inga evenemang med Ulf Lundell.
Men Ulf Lundell ångrade, ännu en gång, sitt farväl till vägarna – nu väntar en stor sommarturné och rockikonen och hans musiker är mer spelsugna än på länge.– Det är klart att det är lite roligt och smaskigt att han har träffat en kvinna som är betydligt yngre än honom själv i vanlig ordning. Det är ingen nyhet i vårat liv, det är någonting som har kommit åter hela tiden, säger Sanna Lundell.Både hon och Ann Söderlund känner Ninna Prage sedan tidigare. De har setts på jobb och på olika tillställningar genom åren. De har också vetat om hennes relation med Ulf Lundell länge, och säger att de inte är lika chockade som resten av svenska folket verkar vara över förhållandet.– Jag kan förstå att min pappas val av partners kan skapa diskussioner och att man kan ondgöra sig över det, vissa blir säkert avundsjuka, säger Sanna Lundell och fortsätter:Hon säger att hon har fått mycket meddelanden och frågor gällande sin pappas nya relation. Trots att hon inte svarat på speciellt många frågor om den tidigare så förstår hon ändå att många är nyfikna.– Han har ju då ”träffat en ny kvinna” som han själv skulle uttrycka det. Och det här har ju då varit en nyhet i svensk media på grund av att hon har delat med sig av bilder på deras romans på sin Instagram. Den här relationen… Jag ska väl säga att jag har blandade känslor inför den, säger hon i podcasten ”Inte din morsa”, som hon har tillsammans med Ann Söderlund, 49.

KONSERT Efter en eländig vår tycker Ulf Lundell att vi förtjänar en dos nostalgi. Och fyrar av hela 40-årsjubilerande ”Kär och galen”-albumet i sin helhet.Det Springsteen-inspirerade greppet är minst sagt överraskande, särskilt som Lundell genom åren har vädrat tämligen blandade känslor inför skivan och allt vad den – och inte minst ”nationalhymnen” ”Öppna landskap” – gjorde med både honom och karriären. ”I kvinnors ögon” är en ballad jag aldrig hört live, ”Laglös” får ett graciöst saxsolo av Marcus Olsson och feberrökaren ”Aldrig nånsin din clown” känns osedvanligt intensiv i kväll. Här kan ni se Ulf Lundell: Karlstad 18/6, Fårösund 12/7, Stockholm (Skansen) 15/7, Furuvik 16/7, Tomelilla 20/7, Mariestad 23/7, Rättvik 26/7, Norrköping 27/7, Borgholm 29/7, Malmö 30/7, Falkenberg 4/8, Göteborg (Trädgårdsföreningen (5/8), Västerås 12/8, Lindesberg 13/8Först efter fem låtar väljer Lundell att säga något. Hälsar välkomna, frågar om vi har haft ”coviden”. Själv fick han den i höstas och är fortfarande berövad mycket av lukt och smak, vilket smärtar inte minst eftersom han är ”tillsammans med en foodie”. Samtidigt hör ”Kär och galen” till Lundells allra låtstarkaste album. Så trots det lite antiklimaktiska i att veta exakt vad som kommer, trots att alla låtar kanske inte åldrats riktigt lika bra, trots att ett lätt regn börjar falla och sedan inte slutar, blir det en rätt fin show i showen. Innan sällan vädrade rocksmällen ”FOXF” passar han i känd ”Vardagar”-stil på att ventilera blandade tankar om mobben mot Amber Heard, utvecklingen av metoo och Fredrik Virtanen (”ge mannen ett jobb, för helvete!”).Efter de tio låtarna är både band och publik i den sortens form att det känns upplagt för ännu en maratonmangling à la förra turnésvängen, men Lundell överraskar åter genom att runda av tämligen koncist.1. Hungerdepartementet 2. Den natt som aldrig dagas 3. En droppe vatten 4. Så mycket äldre 5. Den vassa eggen 6. Kär och galen 7. Öppna landskap 8. Herrarna 9. Aldrig nånsin din clown 10. I kvinnors ögon 11. Laglös 12. I dina slutna rum 13. Lycklig, lycklig 14. När jag kysser havet 15. Vid din grind igen 16. Senare år 17. FOXF 18. Idiot city Extranummer: 19. Isabella 20. Gott att levaLundell verkar hur som helst synnerligen uppspelt över att åter möta sin publik. Att turnépremiären begås i en av landets få kvarvarande riktigt klassiska folkparker, komplett med rotunda och teaterlada på varsin sida av den vackert belägna utomhusscen, gör självklart ingenting sämre.Gamla ”Lazarus”-numret ”Hungerdepartementet” känns således som en passande, om än inte överdrivet publikfriande, öppning. Lundell fortsätter att spela finsmakarsånger för pojkarna längst fram. Som den dylanskt flödande balladen ”En droppe vatten” eller ”Så mycket äldre”, en låt om åldrandet och priset vi betalar som skrevs av en 30-årig Lundell 1980 men på flera sätt berör ännu mer nu, vid 72.

Han pratar om Putin, recessionen, räntorna och priserna och konstaterar att det är en dyster tid, så vi förtjänar en dos nostalgi. Varvid den vanligtvis så framåtblickande artisten deklarerar att han tänker spela hela albumet ”Kär och galen”, karriärens i särklass största försäljningssuccé från 1982, i sin helhet.
Om någon vill hämnas lönnmordet på Soleimani och vill göra det proportionellt – att vi slår ut en av deras nu när de slog ut en av våra – vem borde vi överväga att slå ut i USA? Tänk på det. Ska vi slå ut Spindelmannen eller SvampBob? De har inga hjältar. Vi har ett land inför oss med en stor befolkning och landmassa, men de har inga hjältar. Alla deras hjältar är serietidningsfigurer – de är alla fiktiva.Oavsett om den korrekta genomsnittliga IQ-nivån i det subsahariska Afrika ligger strax under 70 eller strax över 70 så tycker jag att det finns anledning att diskutera om vi ska ta in subsaharier i landet. Vad det är tänkt att de ska tillföra, vad är de bra till? Behöver vi fler människor som är duktiga på att hoppa, springa, spela trumma och rappa?

You are not your job. You’re not how much money you have in the bank. You’re not the car you drive. You’re not the contents of your wallet. You’re not your fucking khakis.Det här inlägget berör Nordiska motståndsrörelsen och publicerades under den tidsperiod då organisationen drev Nordfront. Nordfront är idag en fristående tidning som numera skriver om organisationen ur ett utifrånperspektiv. Artiklar skrivna ur Motståndsrörelsens perspektiv publiceras sedan början av 2020 på Motståndsrörelsen.se. Ulf Lundell har gjort sig känd för sitt arbete mot Motståndsrörelsen med låten ”Ett som är säkert”, där han nämner städer organisationen demonstrerat i samt aktivisternas vita skjortor och slipsar. Vad ska man göra när ett fartyg med hundratals passagerare plötsligt kapsejsar, men det bara finns en livbåt? När livbåten är full kommer de som hatar livet att försöka fylla den med fler, och sänka alla. De som älskar och respekterar livet kommer att ta en yxa och hugga av de extra händer som klamrar sig fast vid relingen. Det hårdaste och mest våldsamma straffet borde drabba förrädarna först, sedan fienden. Om jag bara hade en enda kula och ställdes inför både en fiende och en förrädare, skulle förrädaren få den. Aktionen bestod enligt uppgifterna av att medlemmar tog sig till kanten av Dalhalla, där ett tal hölls i en megafon kombinerat med en fana och grön rök.Nordiska motståndsrörelsen har enligt uppgifter till Nordfront genomfört en aktion vid Ulf Lundells spelning i Dalhalla utanför Rättvik under tisdagskvällen.