Posted on

Vårkläder 2018 Dam

Om det är något av ovanstående Villkor du inte förstår eller om du har frågor eller kommentarer, kontakta vår kundtjänst via e-post på [email protected] kan behöva uppdatera vårt integritetsmeddelande. Den senaste versionen av integritetsmeddelandet finns alltid tillgängligt på vår webbplats. Vi meddelar dig om eventuella väsentliga förändringar i integritetsmeddelandetH&M-gruppen består av moderbolaget H & M Hennes & Mauritz AB och dess varumärken: H&M, COS, Weekday, Monki, H&M HOME, & Other Stories, Arket och Afound. Vi använder dina personuppgifter för att ge dig service och support, och för att förbättra din övergripande upplevelse av tjänsten, per e-post, per telefon, genom chattfunktionen och i sociala medier. I detta sammanhang använder vi dina personuppgifter för att hantera dina frågor, eventuella klagomål och garantiärenden samt för att tillhandahålla teknisk support. Vi analyserar också data i sammanställd form för att få insikter om våra kunders önskemål och förväntningar, trender osv. H & M Hennes & Mauritz GBC AB (org.nr 556070-1715) (hädanefter kallad ”Afound”, ”oss” eller ”vi”) tillhandahåller en marknadsplats online på Afound.com (”Afound.com”), där ett antal säljare (”Säljare”) erbjuder sina produkter för försäljning till kunder (hädanefter kallad ”du”). Genom att lägga en order på Afound.com ingår du ett köpeavtal med den specifika Säljaren av produkterna. Afound är inte en part i ditt köpeavtal av produkter från Säljare, såvida inte Afound agerar Säljare eller annat har avtalats. Vi underlättar ditt användande av Afound.com genom att erbjuda olika tjänster, bland annat kundtjänst, olika betalningsalternativ och en inspirerande upplevelse. Vi använder inte dina personuppgifter under längre tid än det behövs. Personuppgifter som endast samlas in och används i syfte att ge dig tillgång till ett Afound-konto raderas om du begär det. Om du har gjort ett köp hos oss måste vi dock lagra dina personuppgifter relaterade till dina inköp i 3 år för att uppfylla våra konsumentförpliktelser gentemot dig. Vi sparar dina uppgifter så länge som det är nödvändigt för att kunna göra eventet tillgängligt för dig. Vi kan använda dem upp till sex månader efter eventet för att kunna kommunicera med dig om kommande event, om du har samtyckt till att få erbjudanden från oss.

Vi använder endast personuppgifter för ett utvecklings- och förbättringsändamål om det är absolut nödvändigt och inte kan åstadkommas på annat sätt. Det betyder att vi kommer att skydda dina uppgifter i den utsträckning det rimligen är möjligt, exempelvis genom lämpliga pseudonymiserings- och krypteringstekniker, eller genom anonymisering av informationen.

Vilka typer av behandling av personuppgifter och annan information som är relevanta anges i allmänhet i gällande lag. Vi använder dina personuppgifter för att samla in och verifiera bokföringsuppgifter samt för att följa våra bokföringsregler. För detta ändamål lagrar vi ditt namn och din kontaktinformation samt beställnings- och transaktionsinformation.
Du har rätt att invända mot behandling av dina personuppgifter baserad på vårt berättigade intresse genom att kontakta kundservice på [email protected].

Mer information om operatören av den sociala medieplattformens behandling av personuppgifter och hur du kan utöva dina rättigheter finns i dataskyddsmeddelandet för respektive leverantör av sociala medier:
När vi gör varor och tjänster tillgängliga för dig online och i butik samlar vi in och använder dina personuppgifter. Vi behöver göra det för att kunna behandla dina beställningar och betalningstransaktioner. När du handlar på Afound behöver du ha ett konto för att vi ska kunna fullgöra våra åtaganden när det gäller att hantera dina leveranser och göra det möjligt för dig att göra reklamationer, returer och få återbetalningar på ett säkert och effektivt sätt.Ett annat betalningssätt kan komma att användas för återbetalningen, under förutsättning att du godkänner en sådan ändring. Detta kommer under inga omständigheter att medföra några extrakostnader för dig. Behandlingen av dina personuppgifter i syfte att utveckla och förbättra våra tjänster och produkter är baserad på vårt berättigade intresse som företag. I många av våra butiker använder vi övervakningskameror för att upptäcka och förhindra stöld och bedrägeri samt för att höja säkerheten för våra kunder och vår personal.H&M Group behandlar inte dina uppgifter längre än vad som behövs för att kunna tillhandahålla annonser, kampanjer och annan direktmarknadsföring till dig.

Ibland kan det hända att flera personer lyssnar på dina samtal. Detta sker för att ge stöd till våra anställdas utbildning och utveckling eller hitta möjligheter att förbättra vår service. Det sker endast om vi misstänker dålig service eller i syfte att utföra teknisk felsökning.
Afound är en marknadsplats som säljer produkter från flera säljare. För närvarande erbjuder vi endast rabattkoder för de produkter vi själva säljer. Hitta produkter här .Dessutom behandlar företaget som driver den sociala medieplattformen personuppgifter i sitt eget kommersiella intresse. Denna juridiska person är i detta sammanhang en annan personuppgiftsansvarig som utför egen behandling av personuppgifter och som vi enbart har ett begränsat inflytande över. Där vi har praktisk möjlighet att utöva kontroll för behandlingen av personuppgifter samarbetar vi efter bästa förmåga med det företag som driver den sociala medieplattformen för att säkerställa ett effektivt och uttömmande personuppgiftsskydd.

Såvida Afound inte agerar Säljare, är Afound inte en part i transaktionen mellan dig och Säljaren. Afound är inte ansvariga för andra Säljares handlingar, inklusive men inte begränsat till, försäljning av produkter till dig och/eller Säljarens leverans av produkter till dig.
Vi kan använda dina personuppgifter för att skapa och skicka annonser och kampanjer, till exempel shoppingrekommendationer, meddelanden, information, enkäter och inbjudningar i flera kommunikationskanaler.När du ansluter till vår gratis WiFi-tjänst, ger du oss tillstånd att samla in och använda de av dina personuppgifter som krävs för att vi ska kunna tillhandahålla den begärda WiFi-tjänsten till dig (för att fullgöra avtalet) och, med användning av anonymiseringstekniker, förvandla personuppgifter till anonymiserade (ej identifierbara) uppgifter for statistiska ändamål (legitimt intresse).

Användning av uppgifter som har samlats in för detta syfte genom webbkakor, spårpixlar, plugin-program eller andra spårningstekniker kräver ditt samtycke i förväg. Mer information om kakor finns i vårt meddelande om kakor här.

De personuppgifter som vi samlar in från dig lagras som regel inom det europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EU/ EEA), men kan även när så krävs överföras och bearbetas i ett land utanför EU/ EEA. All sådan överföring av dina personuppgifter sker i enlighet med gällande lagstiftning och utan att dina lagstadgade rättigheter undergrävs.
Bland våra mest populära varumärken finns Adidas, Björn Borg, Lexington, Vans, H&M, Bahgeera och många fler. Välj bland flera säkra betalningsmetoder, som Klarna, och dra nytta av 14 dagars fria returer. Vad väntar du på? Hitta fantastiska deals nu på afound.com!

Vårkläder kan vara årets roligaste shopping! Uppdatera din garderob med vårens pasteller, jordiga toner, blommiga prints och färgglada kombinationer. Bland vårkläder 2023 hittar vi allt från workwear-inspirerade plagg i robusta modeller till romantiska detaljer i skira material. Hos afound.com har vi samlat vårkläder dam från massor av kända varumärken som du kan beställa till bra deals, på så sätt behöver du inte bara välja en utan kan klicka hem alla fina vårkläder du hittar med gott samvete! Våren är den perfekta tiden att ge dig själv och din stil en nystart genom att byta ut mörka toner till ljusa, färgsprakande eller neutrala vårkläder i tunnare material och lättare modeller. Plocka fram förra årets favoriter och matcha dem tillsammans med nya fynd som ger hela din look en ny och fräsch känsla. Välj bland klassiska vårkläder som vita basplagg och somrig denim tillsammans med tygskor som för tankarna till en dag på havet. Investera i nyckelplagg som är enkla att matcha med dina övriga kläder eller satsa på en look med lekfulla accessoarer och kläder med mönster och mycket färg. Oavsett vilka vårkläder 2023 som är just du, kan du beställa dem online här nedan och bli redo för soliga dagar!
Vi kan komma att dela dina personuppgifter inom H&M-koncernen. Dina personuppgifter delas även med tredjepartsföretag för att kunna erbjuda dig ovannämnda tjänster, exempelvis med PR-byråer som sammanställer gästlistan.Afound förbehåller sig rätten att till tredje part överlåta, överföra eller pantsätta alla tjänster, ansvarsskyldigheter eller krav i förbindelse med betalningar och andra tjänster. Du har rätt att invända mot behandling av dina personuppgifter som grundar sig på Afounds berättigade intresse genom att kontakta kundservice på [email protected]H&M-gruppen har egna sidor i sociala medier, där vi samverkar med användarna och där användarna enkelt kan samverka med oss. H&M-gruppen som driver webbplatsen är personuppgiftsansvarig för all behandling av personuppgifter som äger rum i samband med användningen av webbplatsen. Om de produkter du har köpt är defekta, tillämpar Säljaren gällande konsumentlagstiftning. Om du inte är nöjd med dina produkter på grund av uppenbara material- eller fabrikationsfel, inklusive skador som har uppkommit under transport – informera Säljaren genom att skicka ett meddelande till Säljaren via ”Mina sidor” på Afound.com. Vi upphör med behandlingen av dina uppgifter i marknadsföringssyfte när du har stängt ditt kundkonto och därmed aktivt avvisat vidare marknadsföringskommunikation från oss.Säljaren är ansvarig för att skicka och leverera din order. Säljaren ska bekräfta och skicka din order så fort som möjligt. Du får din leverans från Säljaren inom 3 till 5 arbetsdagar från det att du mottagit din orderbekräftelse, om inte annat avtalats. Även om Säljaren strävar efter att leverera inom angivna tidsramar, kan leveransen på grund av oväntade händelser ta längre tid. Om leveranstiden mot förmodan skulle överskrida 30 dagar har du rätt att häva köpet.Vi strävar efter att på ett så korrekt sätt som möjligt visa produkternas egenskaper, inklusive komposition och färger. Färgen du ser på Afound.com är dock beroende av din datorskärm, och vi kan inte garantera att din dator visuellt kan återge färger korrekt. Din information kan delas inom H&M-gruppen och med utvalda leverantörer av sociala medieplattformar. Mer information om hur vi använder personuppgifter på sidor i sociala medier finns i vårt integritetsmeddelande här. De foton och/eller videor som du skickar till oss kan vidarebefordras till mediebyråer och tekniska leverantörer som utför vissa uppgifter för vår räkning. Operatören av den sociala medieplattformen använder webbspårningsmetoder för att analysera dina vanor, dina personliga relationer, dina preferenser med mera. Webbspårning kan göras oavsett om du är registrerad på den sociala medieplattformen eller inte. Vi har ingen kontroll över webbspårningsmetoderna hos den sociala medieplattformen.

Vi behandlar inte dina personuppgifter mer än vad som krävs för att vi ska kunna uppfylla syftet. Därefter kommer informationen att omedelbart tas bort för denna typ av användning.
Som användare av våra sidor i sociala medier har du vissa rättigheter att utöva gentemot oss och leverantören av den sociala medieplattformen. Om du vill utöva några av dina rättigheter som rör sådan behandling av personuppgifter som vi har kontroll över, eller göra en begäran om information, tillgång, rättelse, begränsning eller invändning, ber vi dig att följa instruktionerna här.Vi kan komma att dela dina personuppgifter inom H&M Group när det krävs för att det avsedda syftet ska kunna uppfyllas. Av samma skäl kan personuppgifter också delas med leverantörer som utför vissa uppgifter på uppdrag av oss, till exempel externa callcenter.

Vi kan också kontakta dig per e-post, per telefon, genom sociala medier eller på annat sätt om det uppstår problem med din beställning, eller för att be dig att delta i en kundenkät, vilket dock är frivilligt.
H&M Group har åtagit sig att leverera en enastående kundupplevelse på alla nivåer och marknader. Därför samarbetar vi med olika leverantörer och affärspartners som var och en har en unik verksamhet och affärsmodell.Hur vi använder dina uppgifter, och vilka personuppgifter vi använder, beror på aktuell tillämpning och användningsområde. Vi kan exempelvis använda din beställningshistorik, dina betalningsdata och ditt shoppingbeteende för att upptäcka skada eller bedrägerier online. Vi kan använda verktyg och tjänster för att upptäcka missbruk av våra onlinetjänster och webbplatser med hjälp av kakor. Om du vill hålla dig uppdaterad om användningen av kakor hittar du mer information i vårt meddelande om kakor här.

Vi vill dela och inspirera olika sätt att bära produkter från Afound i marknadsföringssyfte och för att ge dig möjlighet att visa upp din coola stil för världen. Foton och/eller videor av dig publiceras på vår officiella webbplats och/eller på våra sidor i våra social medier. För att kunna göra det behöver vi ditt foto och/eller din video, och i gengäld länkar vi ditt foto och/eller video till ditt Instagram-konto.
Dina personuppgifter är endast tillgängliga och åtkomliga för dem som behöver dessa för att uppfylla det avsedda ändamålet med behandlingen. I den mån det krävs kan dina personuppgifter komma att delas mellan företagen och märkena inom H&M-gruppen, med leverantörer och underleverantörer (förädlare) som utför vissa uppgifter på
uppdrag av AFOUND och med oberoende tredje parter.Vid köp får våra säljare tillgång till den information som krävs för att de ska kunna fullfölja sin del av beställningen, som namn, leverans- och betalningsadress samt eventuellt telefonnummer. För denna behandling är säljaren personuppgiftsansvarig. Om du vill läsa mer om hur våra säljare behandlar dina personuppgifter för egen räkning, se respektive säljares villkor som du hittar under ”Våra säljare”.Om du returnerar alla produkter från en Säljare i en order, utan att ange någon särskild anledning, betraktas det som att du ångrat din orderläggning. Du kan ångra din orderläggning och utöva din ångerrätt från och med att du eller ditt ombud tagit emot eller hämtat din leverans från utlämningsstället och 14 dagar därefter.Den rättsliga grunden för vår användning av dina uppgifter i samband med vårt publicitetsarbete och vår kommunikation är vårt berättigade intresse som företag.

Dina uppgifter kommer att delas inom H&M-gruppen. Information som delas med tredje part används endast i det utvecklings- och förbättringssyfte som anges ovan. Vi använder webbanalysföretag för att analysera våra kunders onlinebeteende på en aggregerad nivå.Personuppgifter kan komma att delas inom H&M-gruppen. Uppgifter som delas med tredje part används endast för att leverera tjänsterna som anges ovan, samt till fraktföretag för att leverera priser.

Om du har valt att delta i en tävling som anordnas av Afound kommer vi att be dig att skicka in ditt bidrag och lämna information om dig själv. Sådan information kan utgöra personuppgifter. Vi använder personuppgifter för att identifiera dig som deltagare, verifiera att du har rätt att delta, bedöma ditt tävlingsbidrag och kontakta dig för leverans och uppföljning av priser.
Vi använder endast sådana personuppgifter som krävs för att vi ska kunna tillhandahålla tjänsten till dig på ett säkert och effektivt sätt. Vi använder de uppgifter du tillhandahåller när du kontaktar oss, som kontaktinformation, födelsedatum och annan nödvändig information. För att kunna lösa ditt ärende kan vi även behöva komma åt och använda transaktionsuppgifter som beställnings-, betalnings- eller leveransinformation.För att skydda våra kunder, användare, besökare och tillgångar samt vår verksamhet mot våld, bedrägeri, stöld, missbruk och andra skadliga aktiviteter har vi infört en rad olika säkerhetsåtgärder. Vissa av dessa åtgärder kräver personuppgifter för att fungera.

Vi behåller dina personuppgifter så länge som vi behöver för att hantera ditt ärende. Det kan hända att vi fortsätter att spara och använda dina uppgifter om vi har oavslutade åtaganden gentemot dig, eller om vi av andra skäl är förhindrade att radera dem.

Om du ångrar en orderläggning och/eller vill returnera din order eller delar av din order, vänligen skicka ett meddelande till Säljaren via ”Mina sidor” på Afound.com. Var noga med att returnera produkten till rätt Säljare (dvs den Säljare du mottagit produkten från) med hjälp av den förbetalda retursedeln, som antingen medföljer i leveransen eller som du kan beställa via ”Mina sidor”.
Vi har utsett ett personuppgiftsombud för att se till att vi kontinuerligt hanterar dina personuppgifter på ett öppet, korrekt och lagenligt sätt. Du kan kontakta vårt dataskyddsombud på [email protected] och ange DPO i ämnesraden.Vi behandlar inte dina uppgifter mer än vad som krävs för att vi ska kunna uppfylla det avsedda syftet. Alla inlägg och meddelanden kommer att tas bort av oss eller av dig själv.

Vi kan komma att dela ditt innehåll på vår webbplats om det är en funktion som finns på den sociala medieplattformen, samt kommunicera med dig via den sociala medieplattformen. Om du skickar en förfrågan till oss på den sociala medieplattformen kommer vi, efter nödvändig kontakt, även att hänvisa dig till andra och säkrare kommunikationsvägar för att garantera sekretess.
Trots ovanstående kan vi komma att kontakta dig för att svara på förfrågningar och undersökningar. I sådana fall kommer alla personuppgifter som används och erhålls från dig endast att behandlas för det specifika syfte som däri beskrivs.Personuppgifter som tillhandahålls kan komma att delas inom H&M-gruppen, med leverantören av den sociala medieplattformen och med andra företag som hjälper oss med att utföra vissa uppgifter för vår räkning. Vi tar dataskydd på mycket stort allvar och därför har vi särskild kundservicepersonal för att hantera dina förfrågningar rörande dina rättigheter som anges ovan. Du kan alltid nå dem på [email protected]Vi vill alltid överträffa förväntningarna hos våra kunder och användare. Det är endast genom att ha rätt erbjudanden och ge den bästa användar- och shoppingupplevelsen som vi kan fortsätta vara relevanta. Därför kan vi komma att använda dina personuppgifter för att utvärdera, utveckla och förbättra våra tjänster, produkter, system, leveranskedjor och butikslokaler. För det här ändamålet, kommer vi inte att analysera på individnivå utan på en aggregerad nivå.

Vi kan komma att dela dina personuppgifter med tredje part i säkerhetssyfte. Exempelvis delar vi dina uppgifter med företag som hjälper oss att upptäcka och förhindra potentiella bedrägerier och stölder. Vi kan dela relevant information med försäkringsbolag för skadehantering, samt med brottsbekämpande myndigheter i den mån vi har skyldighet att göra det. Observera att sådana mottagare har en oberoende rätt och/eller skyldighet att behandla dina personuppgifter i sitt eget intresse, eller genom lagkrav.Återbetalning kommer företrädesvis ske med samma betalningssätt som du använde vid beställningstillfället. Återbetalning görs snarast möjligt, dock senast inom 14 dagar efter det att vi mottagit ditt meddelande om utövande av ångerrätt eller retur, under förutsättning att din återbetalning har accepterats av Säljaren och att Säljaren har mottagit produkterna eller bevis på att du har skickat tillbaka produkterna i rätt skick.

Hos Afound kan du göra en bra deal på våriga kläder oavsett vilken tid på året det är. Fyll garderoben med tunna material, luftiga klänningar, jeans och sköna toppar som är perfekta för den varmare säsongen eller inför en semester då du behöver svala och snygga kläder. När du kan fynda dina nya favoritkläder till bra deals behöver du inte välja bara en ny outfit – passa på att klicka hem flera! Upptäck en ny favoritdesigner eller kör på det du brukar. Alla varumärken som finns här håller en hög kvalitet så att du kan njuta av dina köp under en längre tid. Shoppa online direkt innan någon annan hinner före och prova sedan dina kläder hemma i lugn och ro tillsammans med dina bästa accessoarer för din personliga stil.Det är inte tillåtet för AFOUND att samla in, behandla, använda, spara osv. personuppgifter utan en giltig rättslig grund. Den rättsliga grunden kan bygga på ditt samtycke, genom avtal, lagstadgade krav eller vårt berättigade intresse som företag. För varje specifikt behandlingsändamål för behandling av personuppgifter som vi samlar in från dig informerar vi dig om vilken rättslig grund som är tillämplig och vilka rättigheter du kan utöva. Detta gör vi oavsett om tillhandahållandet av personuppgifter är lagstadgat eller obligatoriskt för att ingå ett avtal och huruvida det är obligatoriskt att tillhandahålla personuppgifterna och eventuella konsekvenser om du väljer att inte göra det.

Alla uppgifter som används för att utveckla och förbättra produkter, tjänster och system osv. har vanligtvis samlats in för olika syften. Vi kan till exempel använda dina inköpsuppgifter och din kontaktinformation från kassan för att utveckla nya funktioner, funktionaliteten, prestandan och säkerheten i systemen för beställningshantering och därmed förbättra den allmänna shoppingupplevelsen.
Om en eller flera bestämmelser i detta avtal bedöms vara ogiltiga eller döms ut som verkningslösa av någon domstol eller tillsynsmyndighet, skall detta inte påverka återstående avtalsbestämmelsers giltighet.Vi sparar bilder från våra övervakningskameror som längst i 30 dagar, om vi inte är skyldiga enligt lag eller på uppmaning av offentlig myndighet att behålla och/eller behandla uppgifter under en längre period. Alla immateriella rättigheter, såsom varumärken och upphovsrätt, på Afound.com, tillhör H & M Hennes & Mauritz AB och dess dotterbolag eller licensgivare. All användning av Afound.com eller dess innehåll, inklusive kopiering eller lagring av sådant innehåll i dess helhet eller delar därav, annat än för ditt eget personliga, icke-kommersiella bruk, är förbjudet utan tillåtelse av Afound. För undvikande av tvivel påpekas att Afound inte har några immateriella rättigheter i de produkter som Säljaren erbjuder till försäljning via Afound.com. De uppgifter du delar med oss på våra sidor i sociala medier – som kommentarer, videor, bilder, gilla-markeringar, offentliga meddelanden etc. – publiceras av den sociala medieplattformen och används eller behandlas aldrig av oss i andra syften än publicitet och kommunikation. Vi förbehåller oss rätten att radera innehåll om innehållet är olämpligt eller bryter mot något av villkoren för den aktuella sociala mediesidan.Detta innebär att varorna inte får ha skadats, nedsmutsats, tvättats, ändrats eller burits (annat än för att prova produkten) och att alla märken, lappar och etiketter är intakta. Tänk på att Säljaren inte accepterar returer av underkläder, badkläder, piercingsmycken, skönhetsprodukter eller kosmetika på grund av hälso- och hygienskäl, om inte annat överenskommits med Säljaren. Särskilda villkor om återbetalning för inköp av välgörenhetsprodukter från en Säljare (såsom presentkort för donationer) anges i Säljarens villkor.

Dina uppgifter kommer att delas inom H&M-gruppen. Uppgifter som delas med tredje part används endast för att utföra vissa uppgifter för vår räkning, till exempel av leverantörer av bokföringssystem. Vi kan komma att dela dina personuppgifter inom H&M Group när det krävs för att det avsedda syftet med behandlingen ska kunna uppfyllas. Av samma skäl kan personuppgifter också delas med leverantörer som utför vissa uppgifter endast på uppdrag av oss, till exempel dataanalys och skapande av marknadsföringsinnehåll. Afound är alltid fullt ansvarigt för sina leverantörer. Vi använder endast uppgifter som vi får direkt från dig när du skapar ditt konto och handlar av oss, prenumererar på nyhetsbrev eller interagerar med oss på något annat sätt.För att kunna uppfylla vissa legala krav måste vi behandla personuppgifter om våra kunder. Sådana krav kan variera mellan länder och anges exempelvis i lagar och bestämmelser om skatter, redovisning och bokföring.

När du anmäler dig till ett av våra event ber vi dig att ange namn och kontaktinformation. Vi behöver denna information för att kunna kontakta dig med relevant information och ge dig tillgång till eventet.
Denna första riktigt varma vårdag hade vi nöjet att besöka anrika Norbergs kläder i Hagfors. Therese Lundström med sin anställde Marcus Person ger oss ett varmt mottagande.Alltid kostnadsfri leverans och retur i Lindex butiker. Fri standardfrakt för medlemmar vid köp över 299:- Fri hemleverans för medlemmar vi köp över 499:-. 60 dagars öppet köp, 14 dagar på reavaror. Vissa artiklar kan ha leverans- och returbegränsningar.

Skönhetsideal är inget nytt, de har funnits nästan lika länge som vi människor. Men vi har börjat inse hur de påverkar oss och att alldeles för många mår dåligt av dem.
Chefen för Pantone institutet (som är världens mest inflytelserika organisation vad det gäller färgtrender) hade följande att säga om vårmodet: ”Konsumenten ha en tankfull, känslomässig och konstnärlig jämvikt. Samtidigt som detta behov av stabilitet reflekterar sig i kompositionen av paletterna så möjliggör den inneboende flexibiliteten i de individuella färgerna ett stort utrymme för ett experimenterande med nyskapande outfits och färgkombinationer.”Färgerna skulle förra våren enligt VD på Pantone ”föra oss till ett lyckligare och soligare ställe där vi känner oss fria att uttrycka en mer lekfullt spirituell version av oss själva”. Färgerna under 2016 överskrider kulturella normer och könsnormer och livliga, skarpa nyanser bereder en väg för en stimulerad miljö och optimism. Detta uppnås genom att paletten också balanseras med diskreta nyanser.De tre trendigaste färgerna är Gullviva gult, Niagara-grönt och ädelstens-blå. Enligt Pantone-institutetet karaktäriseras detta år av en mix av vitalitet, avslappning och de stora ödemarkerna.”Den nya neutrala färgen som kom för några år sedan kallades ”split pea” och den syntes även i en hel del plagg förra våren och kommer dyka upp under 2016 också.

Hos oss hittar du shoppingguider till städer runtom i Sverige och världen. Vi skriver guider till var man bäst handlar online, publicerar presenttips till både henne och honom i samband med högtider, skärskådar de senaste trenderna inom mode, ger information om pris och release-datum för nya prylar, beundrar vacker design och fina möbler och fastställer var man kan köpa saker och ting billigast, etc.Cyan är en skön blandning av grönt och blått som andas smaragdlik elegans. Denna färg stod i stark kontrast till året innan då det rådde stor tonvikt på starka röda färger.

Vårmodet står redan innan snön hunnit falla över hela Sverige i full blom. I alla fall bakom mode-kulisserna. Det står nämligen sedan länge klart vilka färger som kommer att vara inne vad det gäller vårmodet 2023. Och visst kan det väl vara härligt att drömma, och planera, inför våren och dess garderob redan nu?
Förr förra våren tog designers avstamp i det traditionella, fast med en modern vinkling! Bland annat parade man ihop softa pasteller med klara nyanser för att skapa en färgstark jämvikt. Inspirerade av en blandning av blomstrande blommor, starka kvinnor och exotiska utlandsresor (det traditionella resemodet är väldigt distinkt) så väcker man liv i, och vrider till det konventionella modet! Några nyckelfärger förr förra året var fridfullt blått, lila tulpan, ljusgrönt, gyllne sand, ”tuppkam”-orange, och pepparröda färger.

Alla färger var dock inte harmoniska. Neon, som var så populärt under Miami Vice-erans 1980-tal kom tillbaka på bred (nåja) front. Kläder, smycken, skon (och skosnören), kepsar, klänningar, byxor…allt gick i neon. Många svenskar ställde sig dock skeptiska till denna vårtrend. En kappa som lyser upp natten i grön neon är verkligen inte snyggt. Det är bara skrikigt.
Om färgerna förra året. ”rooted in optimism, warmth, growth and excitement as we head into the third year of the COVID-19 pandemic.”. Årets färg var lila. året blev inte alls optimistiskt.Vår-kollektionernas färger var för fem år sedan en palett som mixade samman dynamiska, klara färger med nydanande neutrala nyanser som tillsammans skapade en harmonisk balans. Detta skapade en grogrund för unika kombinationer, såväl praktiska som flexibla, samtidigt som de skapade uppmärksamhet och uppskattning. Färgerna överlag präglade av de hårda ekonomiska tiderna där harmoniska färger hjälper till att sprida lite trygghet. Nyanser som främst återfanns i vårkläderna och accessoarerna var grönt (från en skarp gulgrön färgton till mer neutralt grön). Denna fascination för grönt hade dock inget, som många trodde, att göra med att färgen är en symbol för miljön, utan snarare att den gröna färgen står för nyskapande och vitalitet! Hos oss gör du alltid ett fynd och vi vill att du ska hitta både exakt det du letar efter och bli inspirerad av produkter du inte ens visste fanns, allt till ett bra pris. Vi skickar dina prylar direkt från våra leverantörer till dig var du än bor inom Sverige

Nu börjar vårkläderna komma in i varuhuset! Här kommer en titt på vad som just nu finns inne på damavdelningen. Ljusare färger, kortare byxor och tunnare tröjor. Nya vårkläder kommer fyllas på hela tiden och runt vecka 9 kommer det mesta att vara på plats!
Me too tillverkar danska barnkläder i en tuff och lekfull stil, särskilt anpassade för att tåla även barnens vildare lekar. Här finns ett stort urval av mjuka och fina barnkläder för inomhuslek – så som sköna tights och mjukisbyxor, tröjor, tunikor, bodies, heldräkter och klänningar – men också funktionella ytterkläder som till exempel overaller, jackor, byxor och andra vinterkläder, vårkläder och höstkläder för barn upp i mellanstadieåldern. Me too kläder håller en mycket hög kvalitet och är gjorda för att hålla sig fina i år efter år – otroligt prisvärda barnkläder som tål att ärvas.I denna kategori hittar du vårt stora sortiment av de fina kläderna från Me Too – danska barnkläder i en söt och cool design som också är sköna för barn, från nyfödd baby upp till tioårsåldern, att ha på sig. Trots de låga priserna har dessa kläder har en cool och exklusiv design – kläderna är alltså mycket prisvärda! Med färgglada mönster och vackra detaljer har Me Too kläder precis den stil som barn tycker om att bära, vilket underlättar påklädningen även de morgnar ni har bråttom iväg. Den fantastiska kvalitén gör att kläderna även passar aktiva barn som sliter hårt på kläderna; dessa plagg är nämligen gjorda för att hålla sig fina i tvätt efter tvätt under hela användningstiden och sedan dessutom kunna ärvas av yngre syskon eller andra barn. I vårt sortiment av Me too barnkläder finns det mesta av de kläder som ditt barn behöver – mjuka och sköna tröjor, koftor, skjortor, byxor, tights, klänningar och kjolar, men också ytterkläder som vinterjackor, termobyxor och vinteroveraller – perfekta kläder för långa dagar med utomhusvistelse eller inomhuslek på förskolan och i skolan. Här hittar du exklusiva barnkläder som alla familjer har råd med. Köp Me too kläder till bra pris online här!

Vi skickar ut ett nyhetsbrev ca 1 gång per vecka. Direkt efter du anmält dig så får du ett bekräftelsemail. Har du inte fått en bekräftelse så kan det ha hamnat i din skräppost. Tänk också på att lägga till som betrodd avsändare.
Vi använder inte ett enkelt medelvärde för att beräkna den totala stjärnrecensionen och den procentuella fördelningen per stjärna. Istället tar vårt system hänsyn till saker som till exempel hur nyligen en recension har gjorts och om recensenten köpte artikeln på Amazon. Det analyserar också recensioner för att verifiera deras trovärdighet.

Delikat knappstängning, enkelbröstad, skårad kavajkrage, V-hals, långa ärmar med knappmanschetter, bröstficka, höftlängd, lös passformFunktioner: Pom Pom detaljer, V-hals, knappned, visa din egen stil. Chiffongmaterialet är mjukt och hudvänligt men inte robust, handtvätt kallt eller kemtvättTillfälle: Bästa valet för vardag, kontor, fest, dejting, cocktail, klubb, bröllop, semester eller daglig användning. Perfekt för vår, sommar och höst. Förpackning: 1 x damblus
Om du samtycker, använder vi även cookies för att komplettera din shoppingupplevelse i Amazon stores enligt beskrivningen i vårt cookiemeddelande. Detta omfattar användning av första- och tredjepartscookies som lagrar eller får tillgång till standardinformation om enheten, till exempel en unik identifierare. Tredje parter använder cookies för att visa och mäta anpassad annonsering, generera målgruppsinsikter samt utveckla och förbättra produkter. Klicka på ”Anpassa cookies” om du vill neka dessa cookies, göra mer detaljerade val eller få mer information. Du kan ändra dina val när som helst genom att gå till cookieinställningarna, enligt beskrivningen i cookiemeddelandet. Om du vill veta mer om hur och för vilka ändamål Amazon använder personuppgifter (t.ex. orderhistorik i Amazon Store) kan du gå till vår sekretesspolicy.Skinnjackan är också – liksom jeansjackan – en klassiker! För många är just läderjackan ett tecken på våren, du har säker hört någon säga något i stil med ”Idag kände jag att våren var på väg så jag var tvungen att hänga fram / ta på mig skinnjackan!”

Klassisk trenchcoat från Object – en lång elegant beige trench. Denna långa modell passar framförallt på dig som är lite längre, på mig som är 165 cm tror jag att den blir lite för lång. Jag gillar dock stuket och det är därför jag ville få med den i det här inlägget.Ljusbeige trenchcoat – Happy Holly gör denna lite mer figurnära modell av trench. Jag gillar att den är lite tightare då den även ser bra ut när den är stängd. Knapparna på jackan går mitt på plagget, istället som i omlott vilket gör den här varianten lite annorlunda från de två tidigare. Det är en smaksak vad man föredrar, jag gillar i alla fall denna skarpt.

Våren är en nystart och förändringarnas tid. Vad kan då passa bättre än att köpa en ny vårjacka? Det som är svårast att välja är vårjacka, att hitta den modell på jacka som man helst vill ha. Därför har jag skrivit det här inlägget med några modeller och varianter att välja på.
Only trench coat beige – en mycket prisvärd trench i lite mörkare nyans. Modellen stannar vid knäna vilket gör att den även passar en lite kortare person som jag. Klassiska snitt och bra passform gör att den här jackan till en vinnare. Så snygg vårjacka! Självklart är det upp till ens egna tycke och smak, men för att vägleda och ge råd så finns denna guide för att du ska kunna hitta en jacka du trivs med! Oavsett om du föredrar den klassiska looken eller spännande ny design, finns det en vårkappa för alla den här säsongen. Så se till att uppdatera din garderob med dessa måste-ha plagg idag!

Skjortjackan, eller ”shacket” som den också kallas, har varit populär ett bra tag – och jag förstår verkligen varför! Lättstylad, snygg och precis lagom varm för våren.
Självklart har trenden gått i vågor, men jeansjackan är verkligen det trendsäkra valet! Ja, jeansjackan i sig själv kan bli lite kall när snön inte riktigt tinat bort än, men de finns idag även i fodrade varianter.En beige trenchcoat är en klassiker och ett måste i en basgarderob. Det är dessutom ett unisex-plagg som är jättesnygg även på män. Självklart kan man även välja en svart trenchcoat eller någon annan spännande färg som en rosa. Du kan även välja på en klassisk trench coat modell eller en lite modernare asymmetrisk variant. Här är mina favoriter våren 2023. En stor trend inför våren 2023 är stora blazers eller kavajer. Varför inte satsa på en vårjacka i blazermodell? Passar bra både i vardagen och till festligare tillfällen. En uppstickare i trendväg när det kommer till vårjackor och vårkappor är den klassiska parkasen. Plagget är inspirerat av så väl pågående krig som vårt värdefulla friluftsliv. Dessutom är en parkas väldigt funktionell och passar bra till vårens alla väder.

Modern asymmetrisk trenchcoat – härlig vårjacka med fint fall från Object. Den här typen av trench blev väldigt populär för 2-3 år sedan och har hängt med eftersom den sitter så snyggt. Den fallande kragen ger en volang-aktig känsla som gör plagget mer feminint. Om de tidigare modellerna var mer unisex är denna definitivt mer kvinnlig.En bra vårjacka kan vara svår att välja då våren ofta är en så konstig tid. Samma dag kan vi se olika människor bära antingen shorts eller vinterjackor, så vad är det egentligen man ska ha för att varken frysa eller svettas?Slutligen vill jag slå ett slag för en tunn dunjacka (typen dunjacka, fyllningen är dock inte alltid dun). Dessa jackor kallas även för quiltad jacka, vilket har att göra med att sömmarna skapar ett quiltat mönster (tänk dig Chanel flap-väskor).

Om du vill köpa en kavaj att ha under väldigt lång tid skulle jag rekommendera den dyrare, men vill du bara testa trenden så går det minst lika bra med den billigare varianten.Trender ska alltid tas med en nypa salt. Det viktigaste är att du hittar kläder som du tycker om. Här nedan har jag samlat mina vårfavoriter från butiker och second hand.

Tänk gärna outfits med flera lager, så som en härlig kimono över en annars lite svalare outfit. Tips: snygga kimonos och koftor hittar du ofta på morgonrocks-avdelningen…
Det skiljer lite över en 1000-lapp mellan plaggen ovan. Förutom märket är det främst materialet som skiljer dem åt. Den dyrare kavajen är gjord i 100% ull vilket ökar priset dramatiskt.

Du känner säkert till att Pantone varje år utser ”årets färg”. Denna nominering bestäms av trendkänsliga experter och färgen spås bli stor inom allt från inredning till mode. Vilken är årets färg 2023?
Om man tar en titt på modevisningarna som varit inför den nya säsongen, samt vad som syns i magasin (Vouge och Elle m.fl.) och på sociala medier inför våren 2022 så är det främst 10 trender som står ut. Dessa är:

En kavaj eller andra kostymplagg är sådant som verkligen kan dra iväg i pris. Med tanke på hur ekonomin ser ut just nu inför våren 2023 så är det fullt förståeligt att man vill hitta billigare alternativ.Stilen som har sin grund i 90-talet och kulturen kring musikgenren grunge med band så som Nirvana och Pearl Jam i spetsen trendar åter igen nu. Främst syns stilen på sociala medier, men även i modehusen. Jag tycker det är coolt med unga kvinnor som klär sig alternativt och efter eget tycke samt smak!