Posted on

Världens Bästa Boxare

Det går inte att förneka hans talang. Att vinna en mästerskapsfight efter att ha spelat basketmatch samma dag. Jones blev mästare i mellanvikt hela vägen upp till tungvikt. Innan hans sista två fighter var Jones enda nederlag när han diskvalificerades mot Montell Griffin, som han dock knockade i returmötet.Håller du med om vem som är världens bästa boxare? Vad tror du om pound-to-pound boxare som Anthony Joshua, Terence Crawford, Vasyl Lomachenko eller Gennady Golovkin, förtjänar de en plats? Låt oss veta i kommentarfältet vad du tyckerIroniskt att Tysons största nederlag inte var mot en boxare, utan mot Desiree Washington. Det finns en stor chans att Tyson inte drabbats av ett 3-års uppehåll, han skulle lätt ha flyttat upp och bli universellt erkänd som en av de bästa någonsin.Foreman största motståndare har alltid varit han själv. Han kunde inte acceptera en förlust. Efter att ha gjort sig ett namn som en av det mest dominanta fighters någonsin, tog det ett år för honom att komma tillbaka från hans förlust mot Ali. Han gjorde sin första comeback år 1977 och slog ut 5 motståndare (inklusive Frazier, igen). Efter att han förlorat en 12-ronders match så gick han återigen i pension. Ett decennium senare gjorde Foreman en osannolik comeback vid 38 års ålder, och trots att han förlorade mot Holyfield och Tommy Morrison, så skakade Foreman återigen världen när han besegrade Michael Moore med en knockout i 10: e ronden. Hans allra sista comeback bevisade sedan att till och med en George Foreman i sena 40-års åldern var en formidabel motståndare.

Denna bedrift mäktade han med till och med den 27:e januari 2016. Med sina 635 veckor leder Pacquiao över nio andra fighters i den senaste listan. I listan följs han av den kubanska olympiska guldmedaljören Juan Manuel Marquez samt super-bantamviktsmästaren Guillermo Rigondeaux.
Ali kommer också att gå till historien som en av världens största idrottare. Hans karriär avbröts under 3 år då han vägrade att strida i Vietnam vilket hindrade honom från att boxas. När han kom tillbaka mäktade han med att knocka den dåvarande mästaren George Foreman. Leon Spinks besegrade Ali under hans nedgångsår, men Ali kom tillbaka och besegrade honom i deras rematch 1979.Ingen annan fighter har blivit kallad ”den värsta mannen på planeten”. Mike Tyson är kanske den i boxningshistorien som folk fruktat för mest för. Detta tills det att Buster Douglas slog sönder Tysons aura som oövervinnelig. Under sin amatörkarriär förlorade boxare faktiskt med mening för att inte behöva fightas mot Tyson i turneringar.

Spela aldrig för pengar som du inte har råd att förlora och förvänta dig inte att vinna tillbaka pengarna som du redan har förlorat. Casinot vinner alltid i längden. Om du känner att du tappar kontrollen över ditt spelande och spelar för mer än vad du har råd för så rekommenderar vi att du genast kontaktar stödlinjen.
Leonard är en av de fighters som allra mest lyckats påverka sina motståndares psyken. Bara Ali var bättre på att komma in i huvudet på sina motståndare. Till detta bör man även väga in alla titlar som han mäktade med, i flera viktklasser dessutom. Sugar Ray slog dem alla, från Duran (No Mas, No Mas), Hagler, till Hearns. Precis som de flesta stora krigare, visste han inte när han skulle sluta, så man måste bortse från de sista matcherna i hans karriär. Sugar Rays status bleknade endast pågrund av hans personliga problem. Han pensionerade sig på grund av en näthinnesavlossning.Vissa kritiker menar att närkampsboxning är ett måste på toppnivå. Mayweather jr har dock vunnit åtta mästerskap i fem olika divisioner och har knappt tagit emot ett slag i hela sin karriär. Älska honom eller hata honom, Floyd Mayweather är en av historiens största boxare.

Fråga någon italienare om vem som är den största boxaren i historien och du kommer aldrig att höra namnen Ali, Louis eller Sugar. Du kommer garanterat bara att höra namnet Rocky Marciano. Denna fighter är den enda heavyweight-mästaren som gått i pension utan att ha blivit besegrad. Rocky Marciano gjorde en vana av att slå isär sina motståndare i ringen. Lägg till det faktum att en hans största segrar var den över hans barndoms idol, Joe Louis, som han skickade tillbaka i pension. Dock var Louis långt ifrån sin storhetsperiod. En annan stor fighter han besegrade var Archie Moore, dock även han i sina äldre år.
Julio är en mexikansk världsmästare som vann världstitlar i 3 olika divisioner. Bland de världsmästare som Chávez besegrade i sin karriär finns Edwin Rosario, Jose Luis Ramirez, Rocky Lockridge, Meldrick Taylor, Roger Mayweather, Sammy Fuentes, Héctor ”Macho” Camacho, Juan Laporte och Tony López. Chavez gick 13 år innan han drabbades av sin första förlust, mot Pernell Whitaker. I de sista 8 åren av sin 24-åriga karriär förlorade Chavez 5 gånger mot endast 3 olika motståndare. Han förlorade en av sina senare matcher mot Oscar De La Hoya.AKA ”Hit Man” och ”Motor City Cobra” – Hearns vann sju världsmästerskap i sex viktklasser under sin 22-åriga proffskarriär. Han första förlust kom mot Sugar Ray Leonard efter att ha varit obesegrade i 32 raka. Efter detta besegrades han även av Hagler. Om man är nöjd med sin vikt och inte försöker att långsiktigt justera upp eller ner den skall man sträva efter att gå ner så mycket av vikten man vågar så sent som möjligt innan invägning, ju kortare tid man är uttorkad desto bättre mår man då tävlingen börjar. Konsten ligger i att göra det lagom snabbt och ha koll på hur mycket man har kvar att gå ner. Sista dygnet: Inga kolhydrater, lite mat, lite vätska (beroende på hur mkt som är kvar att tappa). lätt frukost, lätt lunch, ingen middag. Är det mkt kvar att tappa blir det lite löpning och/eller bastu på kvällen.

SEARCH Magazine är Sverige största livsstilsmagasin för människor med passion för att segla och utöva vattensport. Tidningens innehåll kretsar kring svensk segling.
Hur mycket man kan dippa och fortfarande prestera är individuellt och påverkas av många faktorer. Framför allt hur mycket bunden vätska du har i kroppen vid tillfället. Försök att få tillgång till den officiella vågen och provväg på den så att ni får reda på hur den väger. Under sista dygnet om ni är törstiga drick små koppar med kaffe eller gurgla med vatten för att ”släcka” törsten Sömnproblem är vanligt då man är hungrig avsätt mkt tid för att slappa och vila. Lär känna din vikt genom att väga dig morgon och kväll under några veckor.Under gårdagen la Julius Hallström upp två bilder på instagram, den första visade en våg med siffran 100,5 på nästa bild ser vi en våg 93,6… Vi var tvungen att undersöka.

Invägningsmorgon: Kontroll väg så vid första möjliga tillfälle. Vid behov spring/basta. Väg in, njut av mat och vätska. Drick sportdryck eller liknande direkt efter ni vägt in så att ni återställer salt/vattenbalansen snarast möjligt. Magen kan vara lite känslig efter en sådan här dip, unvik att äta och dricka för mycket och för snabbt. För mig fungerar svagt blandad sportdryck och kolhydratrik kost utan för mycket fiber bäst.Redaktionen vill påpeka att medvetet torka ut kroppen inte är nyttigt så gör det med måtta och justera hellre vikten långsiktigt, ovan är en diet som bränner fett bara vätska och maginnehåll, vill du fixa en platt mage inför sommaren bör du kontakta Hans Wallén. Vill du gå ner i vikt för annat syfte än att klara en invägning, är detta inte för dig.

Hur mycket pengar tjänar en boxare?
Bland alla stjärnor i basket, baseball och amerikansk fotboll är det en filippinsk boxare som är världens högst avlönade idrottsatlet. Manny Pacquiao tjänade i fjol 344 miljoner. Zlatan är femma med 216 miljoner.
Allmänna tips: En bastu eller ett riktigt varmt bad hjälper väldigt mycket om man vill snabbdippa. Med lite löpning eller liknande för att få igång svettning varvat med bastu kan man droppa 1-2 kg på en timma (detta beror såklart på personens vikt och hur uttorkad man är). Riktigt effektivt blir det om man har lufttäta kläder, t.ex sjöställ men var försiktig, det är lätt att bli överhettad och må illa. En nödlösning är promenad/löpning i varma kläder med sjöställ. En riktigt varm bil kan till nöds fungera som bastu. Räkna även med att man tappar 0,5-1,5 kg per natt genom sin utandningsluft, beroende på hur uttorkad man är, miljön i rummet, hur länge man sover.

Under de sista dygnen brukar jag undvika ”tung” mat, jag har fått för mig att det tar längre tid att smälta? Fisk och sallad känns klockrent. Kontrollväg dig ofta och anpassa dippen efter hur mycket ni har kvar. Går det snabbare än väntat, drick vatten men ät inte då det går fort att bli av med vattnet, men inte fast föda, ifall du av nån anledning inte väger in.Generella kostråd Undvik salt tidigt i dippen ca – 3 dygn. Ingen alkohol under dippen. Många livsmedel innehåller mkt salt som man lätt missar, tex; bacon, kaviar, charketurivaror, oliver, ost, en del bröd, ketchup etc. och nästan all färdiglagad mat. Drick sportdryck eller liknande med en gång efter ni vägt in så att ni återställer salt/vatten balansen.

Alla är olika men är jag pigg och har normala vätskebalanser, går jag ner ca 7% av min kroppsvikt med detta upplägg och det är inte jättejobbigt. Ca ett dygn efter invägning känner jag mig mer eller mindre återställd. Behöver jag prestera tidigare är min förmåga nedsatt.
I så god tid som möjligt sätt upp rimliga målvikter och banta/lägg på enligt dom. Väg gärna 3-5 kg för mycket per person om ni vill maxa besättningsvikt under kappseglinen.

Syftet med Prostatacancerförbundets ”Mustaschkampanjen” är både att öka kunskaperna om sjukdomen och att samla in pengar till forskningen inom området. För Anna var det givet att ställa upp som ambassadör när frågan ställdes.Uppemot en kvarts miljon kronor i förtjänst från försäljning av Sverigelotter. Det är medel som gör skillnad för en blivande hundraåring vid namn GK Jaktfalken.

Under parollen ”The Fight Never Stops” jobbar Anna Laurell Nash, Mikaela Laurén, Agnes Alexiusson och Love Holgersson för att uppmärksamma prostatacancer och det stora behov av forskning som finns på området.
– Struma är en komplex sjukdom och det är inte alltid lätt att hitta rätt i medicineringen. Det som funkar för mig fungerar inte för någon annan och också på det här området behövs det absolut mer forskning. Men jag är i grunden optimist och just nu mår jag fint.Anna Laurell Nash har ett nytt och spännande uppdrag i november. Tillsammans med tre andra boxningsprofiler är hon ambassadör för Mustaschkampen. ”Jag vet vad det innebär att plötsligt förlora hälsan och allt som man tar för givet”, säger hon.

– Att syssla med elitidrott är ju inte särskilt hälsosamt… Men att röra på sig i vardagen är otroligt viktigt för både den fysiska och den mentala hälsan. Jag försöker klämma in något varje dag, det kan vara en promenad eller ett träningspass, eftersom jag vet att jag mår så mycket bättre då, säger hon.
– När man är frisk är ju hälsan inget man tänker på överhuvudtaget. Man går bara runt och lever och tänker att det alltid kommer att fortsätta så. Egentligen är det sorgligt att man ska behöva hamna på botten innan man kan uppskatta att vara frisk, för det är verkligen något man gör när man har erfarenhet av att vara riktigt sjuk.På sin första arbetsdag som ny programledare för Sverigelottens högvinstskrap berättar Daniel Norberg om spänningen och lyckan på nära håll när Ragnhild vann en halv miljon kronor. Prostatacancer är Sveriges vanligaste cancersjukdom. Årligen drabbas cirka 10 000 män i Sverige. Men chansen att besegra sjukdomen är, jämfört med många andra cancerformer, relativt god – åtminstone om den upptäcks i tid. Den relativa fem- och tioårsöverlevnaden ligger på 92 respektive 83 procent. Under november så går ett extra överskott för varje såld digital lott av Folkspels Sverigelotten till Prostatacancerförbundet och Mustaschkampen. Anna Laurell Nash är en av Sveriges mest framgångsrika boxare. Under sin karriär tog hon två VM-guld, tre EM-guld och åtta SM-guld. Hon är också den enda svenska kvinnliga boxare som har varit med i OS.

– Men allt behöver inte vara så perfekt! Vår tvååring får följa med till gymmet ibland och sen kan man ju alltid köra armhävningar eller lite kettlebell hemma. Dessutom är jag ju ute mycket mer sen jag fick barn, och det mår jag också bra av.– Jag hade en lite mer avlägsen bekant som gick bort i sjukdomen. En annan vän till mig drabbades redan i 30-årsåldern och en släkting till mig fick också sjukdomen. Som tur var så klarade de sig de båda och är idag friskförklarade. Men det är klart att man får sig en tankeställare när man ser sjukdomen på nära håll.

Anna fick hjälp och gjorde två rekordcomebacker innan hon slutligen fick operera bort sköldkörteln. Därefter var hon med i två OS innan hon lade handskarna på hyllan. Idag jobbar hon med träning och hälsa och som processcoach i frågor som rör företagskultur, teambuilding och ledarskap. Utan sköldkörtel är Anna idag beroende av rätt medicinering för en normal tillvaro.– Prostatacancer är den vanligaste cancerformen i Sverige och varje dag får 27 män diagnosen. Därför är det såklart oerhört viktigt att vi alla gör vad vi kan för att forskningen på området ska få mer stöd och därmed kunna gå framåt, säger Anna Laurell Nash.TruFan Boxing har pratat med flera kända boxningsprofiler så som tränaren Freddie Roach och Nigel Collins från Ring Magazine om vem de menar är den bästa boxaren någonsin.

Många verkar överens om att den bästa boxaren kilo för kilo i historian är Sugar Ray Robinson som var världsmästare i hela 14 år mellan 1946 och 1960. Under karriären gick Robinson 200 proffsmatcher och förlorade endast 19 gånger.
Mayweather kommer att få 60 procent av prispengarna, cirka 150 miljoner dollar, eller drygt 1,3 miljarder kronor. Över en tolvmånadersperiod förväntas han ha tjänat över 200 miljoner dollar netto då han tjänade 32 miljoner dollar på sin senaste fight, i september. Med det kliver han förbi superstjärnor som Tiger Woods, Michael Jordan och Michael Schumacher på inkomsttrappan.

Motståndaren Manny Pacquiao är också en boxningslegendar och är av många ansedd som den bästa i historien kilo för kilo med titlar i sju olika viktklasser, vilket är rekord. Han är även politiker i sitt hemland Filippinerna och har två gånger valts in i parlamentet.
Viaplay har säkrat rättigheterna till vad som mycket väl kan vara en av de mest efterlängtade matcherna i boxningshistorien. Den 2 maj drabbar de två legendariska boxarna samman i MGM Grand Garden i Las Vegas över tolv ronder om WBO, WBA och WBC:s världsmästarbälten.

Vem är Sveriges bästa boxare?
1. Badou Jack. Även om han inte längre är den globala superstjärnan han en gång var, så är det omöjligt att inte ha Badou Jack överst på den här listan. Inga andra svenska boxare har under den senaste 10-årsperioden varit i närheten av de VM-titlar som Jack haft runt sin midja.
Den 2 maj drabbar legendarerna Floyd Mayweather och Manny Pacquiao samman i en av de mest efterlängtade matcherna i boxningshistorien. Fighten kommer att göra Mayweather till historiens överlägset bäst betalda idrottsman.

Vem är Sveriges bästa kvinnliga boxare?
Anna Laurell Nash är en av Sveriges mest framgångsrika boxare. Under sin karriär tog hon två VM-guld, tre EM-guld och åtta SM-guld. Hon är också den enda svenska kvinnliga boxare som har varit med i OS.
Det gick år av spekulationer och förhandlingar innan matchen till slut blev verklighet. I huvudrollerna syns två av världens största idrottsmän. Floyd Mayweather Jr. anses vara en av de bästa boxarna i historien, och har ett fläckfritt record med 47 vinster på 47 matcher som proffs, varav 26 på knockout. När han räknar in pengarna från den här matchen kommer han att vara den bäst betalde idrottsmannen i historien.Floyd Mayweather Jr, född 1977, är en amerikansk f.d. boxare som under sin aktiva karriär höll flertalet värdsmästarbälten. Läs senaste nytt om Floyd Mayweather här. Efter nederlaget blev han sig aldrig riktigt lik igen. Istället följde en rad skandaler där de mest uppmärksammade var våldtäktsdomen 1992 och det efterföljande fängelsestraffet, samt titelmatchen mot Evander Holyfield 1997 där Tyson diskades efter att ha bitit av en bit av sin motståndares öra (!). Karriären fortsatte i ytterligare några plågsamma år innan Mike Tyson till slut lade handskarna på hyllan 2005. Det popul\u00e4raste valet n\u00e4r man diskuterar historiens b\u00e4sta boxare brukar vara Muhammad Ali, och det \u00e4r sv\u00e5rt att f\u00f6rneka den den karismatiske m\u00e4starens betydelse f\u00f6r sporten. H\u00e4r f\u00e5r han dock n\u00f6ja sig med en andraplats. Muhammad Ali proffsdebuterade efter OS-guldet 1960 under sitt f\u00f6delsenamn Cassius Clay, och gick obesegrad i 19 matcher innan han fick chansen att utmana Sonny Liston om v\u00e4rldsm\u00e4startiteln 1964. Den unge utmanaren chockade alla, n\u00f6tte ner m\u00e4staren med sitt fantastiska fotarbete och stod till slut som segrare och ny v\u00e4rldsm\u00e4stare.

Klitscho bröderna spöar flera på denna lista. Floyd pattersson hör inte hemma här alls, Holyfield tex är långt bättre/meriterad. Lennox ska också vara nära toppen. Riddick Bowe i sin prime bör också vara topp 10.
Utan tvekan en av historiens största idrottsmän alla kategorier, och det var ingen slump att det var just Muhammad Ali som fick äran att tända OS-elden när sommarspelen 100-årsjubilerade i Atlanta 1996. Britten Lennox Lewis har inte bara det tuffaste namnet på hela listan, han anses även vara Storbritanniens bästa boxare någonsin, oavsett viktklass. Han blev efter segern mot Donovan ”Razor” Ruddock 1992 de brittiska öarnas första världsmästare i tungvikt sedan Bob Fitzsimmons 1899. I november 1999 besegrade Lewis amerikanen Evander Holyfield och blev i och med detta innehavare av samtliga av de tre stora VM-titlarna. Vid årets slut erhöll han en av de mest prestigefyllda utmärkelserna i Storbritannien, BBC Sports Personality of the Year, för sina prestationer i ringen. Den 6 februari 2004 avsade sig Lewis sina titlar och drog sig tillbaka, med en meritlista som stannade på 42 segrar (varav 32 på KO), 2 förluster och 1 oavgjord match. Joe Louis föddes 1914 i Lafayette, Alabama och var innehavare av VM-titeln i tungvikt mellan åren 1937-49. Han gick under det, med dagens mått mätt, smått rasistiska smeknamnet ”The Brown Bomber” och anses vara en av de främsta tungviktsboxarna genom tiderna. Louis gick upp i sammanlagt 26 titelmatcher av vilka han vann 25, vilket är oöverträffat i tungviktsklassen än idag. Obesegrad avsade han sig titeln 1949, men kunde inte hålla sig borta från ringen och utmanade 1950 den dåvarande mästaren Ezzard Charles – men förlorade på poäng. Tidskriften The Ring rankade Joe Louis som etta av proffsboxningens 100 främsta punchers, det vill säga den boxare med det effektivaste knockout-slaget. Strax efter triumfen meddelade Cassius Clay att han konverterat till islam och bytt namn till Muhammad Ali. Han försvarade sin världsmästartitel vid nio tillfällen innan han fråntogs bältet 1967 för att ha vägrat tjänstgöra i Vietnamkriget. Han stängdes av från all professionell boxning och tilläts göra comeback först tre år senare. Efter två raka segrar stod Ali näst i kö att få gå upp i ringen mot regerande mästaren Joe Frazier, i vad som marknadsfördes som ”Århundradets match”. Frazier gick till sist segrande ur striden, och försvarade sin titel efter att ha golvat Ali i 15:e och sista ronden. Ingen returmatch genomfördes och Ali vann istället en rad matcher mot övriga världseliten innan han oväntat föll på poäng mot Ken Norton vilket fick honom att överväga att lägga ner karriären. Lyckligtvis tänkte han om och återtog 1974 mästarbältet i den klassiska bataljen mot George Foreman i Zaire. Muhammad Ali förblev världsmästare fram till 1978 då han förlorade titeln till Leon Spinks – bara för att återta den en tredje gång i returmatchen ett år senare. ”The Gentleman of Boxing”, Floyd Patterson, blev 1956 den dittills yngste tungviktsmästaren någonsin när han slog Archie Moore och därmed vann den vakanta titeln efter Rocky Marcianos pension. Sommaren 1959 blev han av med titeln, besegrad av Ingemar Johansson i en av svensk idrottshistorias mest klassiska episoder. I returmatchen skrev Patterson dock boxningshistoria då han blev den första tungviktsmästaren att återta sin titel. Sista matchen var mot Muhammad Ali 1972, som vann på teknisk knockout.Efter nederlaget blev han sig aldrig riktigt lik igen. Ist\u00e4llet f\u00f6ljde en rad skandaler d\u00e4r de mest uppm\u00e4rksammade var v\u00e5ldt\u00e4ktsdomen 1992 och det efterf\u00f6ljande f\u00e4ngelsestraffet, samt titelmatchen mot Evander Holyfield 1997 d\u00e4r Tyson diskades efter att ha bitit av en bit av sin motst\u00e5ndares \u00f6ra (!). Karri\u00e4ren fortsatte i ytterligare n\u00e5gra pl\u00e5gsamma \u00e5r innan Mike Tyson till slut lade handskarna p\u00e5 hyllan 2005. Nästan 20 kg tyngre och utan sin forna snabbhet var det inte många som tog honom på allvar – men det tunga och fruktade knockout-slaget fanns utan tvekan kvar, och efter 24 raka segrar (varav 23 på knockout) fick Foreman en ny chans på världsmästartiteln. Evander Holyfield blev dock för svår och vann matchen på poäng. Drömmen om att åter kunna titulera sig världsmästare levde dock kvar, och 1994 besegrade George Foreman mot alla odds WBA- och IBF-mästaren Michael Moorer och blev därmed tidernas äldste världsmästare i tungviktsboxning, 45 år gammal. VM-titeln försvarades sedan två gånger innan den klassiska matchen mot Muhammad Ali inför 70.000 åskådare i Kinshasa, Zaire, kallad ”The Rumble in the Jungle”. Storfavoriten Foreman föll dock mot sin sju år äldre utmanare och gick efter det endast ett fåtal matcher till innan han 28 år gammal valde att lägga av och istället bli pastor. Så kunde sagan om tungviktskungen George Foreman ha slutat, men drygt 10 år efter att han lagt handskarna på hyllan chockade han boxningsvärlden med en minst sagt oväntad comeback.

Charles \u201dSonny\u201d Liston blev aldrig en av de \u00e4lskade m\u00e4starna. Tv\u00e4rtom. Under karri\u00e4ren m\u00f6ttes han ist\u00e4llet av n\u00e4rap\u00e5 f\u00f6rakt fr\u00e5n den stora massan d\u00e5 han ans\u00e5gs tr\u00e5kig och sv\u00e5r. Proffsdebuten avklarades 1953 och efter l\u00e5ng v\u00e4ntan fick han \u00e4ntligen m\u00f6ta v\u00e4rldsm\u00e4staren Floyd Patterson 1962 – en match Liston vann p\u00e5 knockout redan i f\u00f6rsta ronden – en bedrift han upprepade i returen \u00e5ret efter. Han f\u00f6rlorade till slut m\u00e4startiteln till Cassius Clay 1964 (Muhammad Ali), d\u00e4r han gav upp halvv\u00e4gs in i matchen med anledning av en p\u00e5st\u00e5dd axelskada. I en returmatch ett \u00e5r senare knockades han redan i f\u00f6rsta ronden i en n\u00e5got som m\u00e5nga h\u00e4vdade var en l\u00e4ggmatch. Sonny Liston avled i december 1970, troligen till f\u00f6ljd av en \u00f6verdos.
Rocky Marciano växte upp i Brockton, Massachusetts och debuterade som proffs 1947. Sina första 16 matcher vann han på knockou
t, varav nio i rond 1. Det stora genombrottet kom den 12 juli 1951 när Marciano besegrade före detta världsmästaren Joe Louis efter en brutal knockout-seger i åttonde ronden. Drygt ett år senare blev han själv världsmästare efter att ha besegrat Joe Walcott i en stenhård match. Rocky Marciano blev aldrig av med sin titel och drog sig 1955 tillbaka efter 49 raka segrar, varav 43 på knockout. Han är tillsammans med Floyd Mayweather, Jr. den ende tungviktsboxare som gått obesegrad genom hela karriären.

Hur gör boxare för att gå ner i vikt?
1. Genom att undvika salt och kolhydrater (som binder vatten i kroppen) och därför kissa ut mer vätska. 2. Förlora vätska genom andning och svett, vilket sker hela tiden, men går fortare om man rör sig och håller sig varm.
Joe Louis f\u00f6ddes 1914 i Lafayette, Alabama och var innehavare av VM-titeln i tungvikt mellan \u00e5ren 1937-49. Han gick under det, med dagens m\u00e5tt m\u00e4tt, sm\u00e5tt rasistiska smeknamnet \u201dThe Brown Bomber\u201d och anses vara en av de fr\u00e4msta tungviktsboxarna genom tiderna. Louis gick upp i sammanlagt 26 titelmatcher av vilka han vann 25, vilket \u00e4r o\u00f6vertr\u00e4ffat i tungviktsklassen \u00e4n idag. Obesegrad avsade han sig titeln 1949, men kunde inte h\u00e5lla sig borta fr\u00e5n ringen och utmanade 1950 den d\u00e5varande m\u00e4staren Ezzard Charles – men f\u00f6rlorade p\u00e5 po\u00e4ng. Tidskriften The Ring rankade Joe Louis som etta av proffsboxningens 100 fr\u00e4msta punchers, det vill s\u00e4ga den boxare med det effektivaste knockout-slaget. L\u00e5t oss f\u00f6r en stund gl\u00f6mma den nuvarande situationen och blicka tillbaka till proffsboxningens glansdagar genom att g\u00e5 igenom tidernas b\u00e4sta tungviktsboxare. F\u00f6rra \u00e5rhundradet bj\u00f6d oss p\u00e5 s\u00e5 m\u00e5nga f\u00e4rgstarka fighters att vi varit tvungna att utel\u00e4mna ikoner som Jack Johnson, Evander Holyfield och Jack Dempsey. Larry Holmes inledde karriären som sparringpartner åt Muhammad Ali, och med en träningskamrat av den kalibern var det bara en tidsfråga innan han själv började stiga på rankingen. Och mycket riktigt, den 9 juni 1978 vann Holmes WBC-titeln genom att besegra Ken Norton på poäng. När Muhammad Ali valde att avsluta karriären blev det tydligt att Larry Holmes var den i särklass bäste tungviktsboxaren i världen. Efter att ha besegrat Ali i dennes comeback 1980 blev han allmänt erkänd som den nya kungen på tungviktstronen. Han erövrade sedan IBF-titeln och höll den fram till de dubbla förlusterna mot Michael Spinks. Såväl Holmes själv som ett flertal ansedda boxningsjournalister ansåg att han blivit bortdömd i båda matcherna, och förlusterna sved extra mycket då Holmes hade chansen att passera legenden Rocky Marcianos ”oslagbara” rekord på 49 raka segermatcher. Totalt försvarade Larry Holmes världsmästartiteln 20 gånger.”Smokin’ Joe” Frazier inledde karriären med att ta OS-guld 1964 i Tokyo och blev senare professionell världsmästare i tungvikt mellan åren 1970-73. Karriären präglades av en intensiv rivalitet med Muhammad Ali och matcherna dem emellan, som nådde klimax i och med den sista, kallad ”The Thrilla in Manila”. Frazier förlorade en av tidernas bästa boxningsmatcher på teknisk knockout mellan 14:e och 15:e ronden då hans tränare Eddie Futch valde att kasta in handduken. De båda kämparna hade gett allt – Ali kunde nätt och jämnt resa sig från ringhörnan för att fira segern – i en match som var klassisk redan innan den börjat. Joe Frazier valde 1976 att dra sig tillbaka på grund av en kronisk ögonskada.Tyson vann sina första 19 proffsmatcher på knockout, varav 12 i första ronden, och vid 20 års ålder blev han tidernas yngste tungviktsmästare samt senare även först att erövra samtliga av de tyngsta titlarna (WBA, WBC och IBF) samtidigt. Han var obesegrad världsmästare i över två år innan förlusten mot Buster Douglas i Tokyo 1990, som ofta anses som en av idrottshistoriens största skrällar.Vi går mot strömmen och väljer att placera Mike Tyson på tronen över tidernas bästa tungviktsboxare. När ”Iron Mike” stod på toppen av sin karriär var han helt enkelt oslagbar, och vi tvivlar på att någon av ovanstående sluggers skulle ha haft en chans mot den förhållandevis småväxte streetfightern från Brooklyn när han var som allra bäst.Larry Holmes inledde karri\u00e4ren som sparringpartner \u00e5t Muhammad Ali, och med en tr\u00e4ningskamrat av den kalibern var det bara en tidsfr\u00e5ga innan han sj\u00e4lv b\u00f6rjade stiga p\u00e5 rankingen. Och mycket riktigt, den 9 juni 1978 vann Holmes WBC-titeln genom att besegra Ken Norton p\u00e5 po\u00e4ng. N\u00e4r Muhammad Ali valde att avsluta karri\u00e4ren blev det tydligt att Larry Holmes var den i s\u00e4rklass b\u00e4ste tungviktsboxaren i v\u00e4rlden. Efter att ha besegrat Ali i dennes comeback 1980 blev han allm\u00e4nt erk\u00e4nd som den nya kungen p\u00e5 tungviktstronen. Han er\u00f6vrade sedan IBF-titeln och h\u00f6ll den fram till de dubbla f\u00f6rlusterna mot Michael Spinks. S\u00e5v\u00e4l Holmes sj\u00e4lv som ett flertal ansedda boxningsjournalister ans\u00e5g att han blivit bortd\u00f6md i b\u00e5da matcherna, och f\u00f6rlusterna sved extra mycket d\u00e5 Holmes hade chansen att passera legenden Rocky Marcianos \u201doslagbara\u201d rekord p\u00e5 49 raka segermatcher. Totalt f\u00f6rsvarade Larry Holmes v\u00e4rldsm\u00e4startiteln 20 g\u00e5nger.

Det populäraste valet när man diskuterar historiens bästa boxare brukar vara Muhammad Ali, och det är svårt att förneka den den karismatiske mästarens betydelse för sporten. Här får han dock nöja sig med en andraplats. Muhammad Ali proffsdebuterade efter OS-guldet 1960 under sitt födelsenamn Cassius Clay, och gick obesegrad i 19 matcher innan han fick chansen att utmana Sonny Liston om världsmästartiteln 1964. Den unge utmanaren chockade alla, nötte ner mästaren med sitt fantastiska fotarbete och stod till slut som segrare och ny världsmästare.Låt oss för en stund glömma den nuvarande situationen och blicka tillbaka till proffsboxningens glansdagar genom att gå igenom tidernas bästa tungviktsboxare. Förra århundradet bjöd oss på så många färgstarka fighters att vi varit tvungna att utelämna ikoner som Jack Johnson, Evander Holyfield och Jack Dempsey.

Grillkungen George Foreman (ja, efter karri\u00e4ren lanserade han faktiskt en serie grillar) inledde karri\u00e4ren som briljant amat\u00f6rboxare och endast 19 \u00e5r gammal vann han guldet i Mexico City-OS 1968. \u00c5ret efter debuterade \”Big George\” som proffs och gjorde sig snabbt ett namn som fruktad knockout-maskin. Han radade upp 37 raka segrar (varav 34 p\u00e5 knock-out) innan han 1973 fick en chans p\u00e5 v\u00e4rldsm\u00e4starb\u00e4ltet i en match mot titelh\u00e5llaren Joe Frazier. Foreman pulvriserade m\u00e4staren Frazier och skickade honom i golvet inte mindre \u00e4n sex g\u00e5nger innan domaren br\u00f6t matchen i den andra ronden.N\u00e4stan 20 kg tyngre och utan sin forna snabbhet var det inte m\u00e5nga som tog honom p\u00e5 allvar – men det tunga och fruktade knockout-slaget fanns utan tvekan kvar, och efter 24 raka segrar (varav 23 p\u00e5 knockout) fick Foreman en ny chans p\u00e5 v\u00e4rldsm\u00e4startiteln. Evander Holyfield blev dock f\u00f6r sv\u00e5r och vann matchen p\u00e5 po\u00e4ng. Dr\u00f6mmen om att \u00e5ter kunna titulera sig v\u00e4rldsm\u00e4stare levde dock kvar, och 1994 besegrade George Foreman mot alla odds WBA- och IBF-m\u00e4staren Michael Moorer och blev d\u00e4rmed tidernas \u00e4ldste v\u00e4rldsm\u00e4stare i tungviktsboxning, 45 \u00e5r gammal. Rocky Marciano v\u00e4xte upp i Brockton, Massachusetts och debuterade som proffs 1947. Sina f\u00f6rsta 16 matcher vann han p\u00e5 knockout, varav nio i rond 1. Det stora genombrottet kom den 12 juli 1951 n\u00e4r Marciano besegrade f\u00f6re detta v\u00e4rldsm\u00e4staren Joe Louis efter en brutal knockout-seger i \u00e5ttonde ronden. Drygt ett \u00e5r senare blev han sj\u00e4lv v\u00e4rldsm\u00e4stare efter att ha besegrat Joe Walcott i en stenh\u00e5rd match. Rocky Marciano blev aldrig av med sin titel och drog sig 1955 tillbaka efter 49 raka segrar, varav 43 p\u00e5 knockout. Han \u00e4r tillsammans med Floyd Mayweather, Jr. den ende tungviktsboxare som g\u00e5tt obesegrad genom hela karri\u00e4ren. Tyson vann sina f\u00f6rsta 19 proffsmatcher p\u00e5 knockout, varav 12 i f\u00f6rsta ronden, och vid 20 \u00e5rs \u00e5lder blev han tidernas yngste tungviktsm\u00e4stare samt senare \u00e4ven f\u00f6rst att er\u00f6vra samtliga av de tyngsta titlarna (WBA, WBC och IBF) samtidigt. Han var obesegrad v\u00e4rldsm\u00e4stare i \u00f6ver tv\u00e5 \u00e5r innan f\u00f6rlusten mot Buster Douglas i Tokyo 1990, som ofta anses som en av idrottshistoriens st\u00f6rsta skr\u00e4llar.

VM-titeln f\u00f6rsvarades sedan tv\u00e5 g\u00e5nger innan den klassiska matchen mot Muhammad Ali inf\u00f6r 70.000 \u00e5sk\u00e5dare i Kinshasa, Zaire, kallad \u201dThe Rumble in the Jungle\u201d. Storfavoriten Foreman f\u00f6ll dock mot sin sju \u00e5r \u00e4ldre utmanare och gick efter det endast ett f\u00e5tal matcher till innan han 28 \u00e5r gammal valde att l\u00e4gga av och ist\u00e4llet bli pastor. S\u00e5 kunde sagan om tungviktskungen George Foreman ha slutat, men drygt 10 \u00e5r efter att han lagt handskarna p\u00e5 hyllan chockade han boxningsv\u00e4rlden med en minst sagt ov\u00e4ntad comeback.
Vi g\u00e5r mot str\u00f6mmen och v\u00e4ljer att placera Mike Tyson p\u00e5 tronen \u00f6ver tidernas b\u00e4sta tungviktsboxare. N\u00e4r \u201dIron Mike\u201d stod p\u00e5 toppen av sin karri\u00e4r var han helt enkelt oslagbar, och vi tvivlar p\u00e5 att n\u00e5gon av ovanst\u00e5ende sluggers skulle ha haft en chans mot den f\u00f6rh\u00e5llandevis sm\u00e5v\u00e4xte streetfightern fr\u00e5n Brooklyn n\u00e4r han var som allra b\u00e4st.

Får boxare hjärnskador?
Hjärnskador vid boxning delas upp i akuta och kroniska och är sannolikt relevanta även för andra kampspor- ter där slag och sparkar mot huvudet ingår. Till allvarliga akuta hjärnskador räknas subduralhematom och kortikala kontusioner. Dessa blödningar kan leda till att boxaren avlider.
Strax efter triumfen meddelade Cassius Clay att han konverterat till islam och bytt namn till Muhammad Ali. Han f\u00f6rsvarade sin v\u00e4rldsm\u00e4startitel vid nio tillf\u00e4llen innan han fr\u00e5ntogs b\u00e4ltet 1967 f\u00f6r att ha v\u00e4grat tj\u00e4nstg\u00f6ra i Vietnamkriget. Han st\u00e4ngdes av fr\u00e5n all professionell boxning och till\u00e4ts g\u00f6ra comeback f\u00f6rst tre \u00e5r senare. Efter tv\u00e5 raka segrar stod Ali n\u00e4st i k\u00f6 att f\u00e5 g\u00e5 upp i ringen mot regerande m\u00e4staren Joe Frazier, i vad som marknadsf\u00f6rdes som \u201d\u00c5rhundradets match\u201d. Frazier gick till sist segrande ur striden, och f\u00f6rsvarade sin titel efter att ha golvat Ali i 15:e och sista ronden. Ingen returmatch genomf\u00f6rdes och Ali vann ist\u00e4llet en rad matcher mot \u00f6vriga v\u00e4rldseliten innan han ov\u00e4ntat f\u00f6ll p\u00e5 po\u00e4ng mot Ken Norton vilket fick honom att \u00f6verv\u00e4ga att l\u00e4gga ner karri\u00e4ren. Lyckligtvis t\u00e4nkte han om och \u00e5tertog 1974 m\u00e4starb\u00e4ltet i den klassiska bataljen mot George Foreman i Zaire. Muhammad Ali f\u00f6rblev v\u00e4rldsm\u00e4stare fram till 1978 d\u00e5 han f\u00f6rlorade titeln till Leon Spinks – bara f\u00f6r att \u00e5terta den en tredje g\u00e5ng i returmatchen ett \u00e5r senare. Lennonsrd Lewis hade fimpat alla med oerhörd teknik, snabb,knoutslag som sänkte ryssen Tyson överskattad råstyrka har aldrig varit en tillgång i boxning. Kkolla Ali, teknik hårda slag, fotarbeere,teknik gör honom till 1:a Under ett helt sekel var tungviktsboxningens m\u00e4stare idrottsv\u00e4rldens odiskutabla kungar, de h\u00e5rdaste av de h\u00e5rda och k\u00e4ndisar av allra h\u00f6gsta rang. De senaste tjugo \u00e5ren har dock de stora affischnamnen blivit allt f\u00e4rre och i och med uppkomsten av MMA som alternativ p\u00e5 fightingscenen har populariteten f\u00f6r boxningens titaner sjunkit avsev\u00e4rt.Utan tvekan en av historiens st\u00f6rsta idrottsm\u00e4n alla kategorier, och det var ingen slump att det var just Muhammad Ali som fick \u00e4ran att t\u00e4nda OS-elden n\u00e4r sommarspelen 100-\u00e5rsjubilerade i Atlanta 1996.

\u201dThe Gentleman of Boxing\u201d, Floyd Patterson, blev 1956 den dittills yngste tungviktsm\u00e4staren n\u00e5gonsin n\u00e4r han slog Archie Moore och d\u00e4rmed vann den vakanta titeln efter Rocky Marcianos pension. Sommaren 1959 blev han av med titeln, besegrad av Ingemar Johansson i en av svensk idrottshistorias mest klassiska episoder. I returmatchen skrev Patterson dock boxningshistoria d\u00e5 han blev den f\u00f6rsta tungviktsm\u00e4staren att \u00e5terta sin titel. Sista matchen var mot Muhammad Ali 1972, som vann p\u00e5 teknisk knockout.Britten Lennox Lewis har inte bara det tuffaste namnet p\u00e5 hela listan, han anses \u00e4ven vara Storbritanniens b\u00e4sta boxare n\u00e5gonsin, oavsett viktklass. Han blev efter segern mot Donovan \u201dRazor\u201d Ruddock 1992 de brittiska \u00f6arnas f\u00f6rsta v\u00e4rldsm\u00e4stare i tungvikt sedan Bob Fitzsimmons 1899. I november 1999 besegrade Lewis amerikanen Evander Holyfield och blev i och med detta innehavare av samtliga av de tre stora VM-titlarna. Vid \u00e5rets slut erh\u00f6ll han en av de mest prestigefyllda utm\u00e4rkelserna i Storbritannien, BBC Sports Personality of the Year, f\u00f6r sina prestationer i ringen. Den 6 februari 2004 avsade sig Lewis sina titlar och drog sig tillbaka, med en meritlista som stannade p\u00e5 42 segrar (varav 32 p\u00e5 KO), 2 f\u00f6rluster och 1 oavgjord match. \u201dSmokin\u2019 Joe\u201d Frazier inledde karri\u00e4ren med att ta OS-guld 1964 i Tokyo och blev senare professionell v\u00e4rldsm\u00e4stare i tungvikt mellan \u00e5ren 1970-73. Karri\u00e4ren pr\u00e4glades av en intensiv rivalitet med Muhammad Ali och matcherna dem emellan, som n\u00e5dde klimax i och med den sista, kallad \u201dThe Thrilla in Manila\u201d. Frazier f\u00f6rlorade en av tidernas b\u00e4sta boxningsmatcher p\u00e5 teknisk knockout mellan 14:e och 15:e ronden d\u00e5 hans tr\u00e4nare Eddie Futch valde att kasta in handduken. De b\u00e5da k\u00e4mparna hade gett allt – Ali kunde n\u00e4tt och j\u00e4mnt resa sig fr\u00e5n ringh\u00f6rnan f\u00f6r att fira segern – i en match som var klassisk redan innan den b\u00f6rjat. Joe Frazier valde 1976 att dra sig tillbaka p\u00e5 grund av en kronisk \u00f6gonskada. Under ett helt sekel var tungviktsboxningens mästare idrottsvärldens odiskutabla kungar, de hårdaste av de hårda och kändisar av allra högsta rang. De senaste tjugo åren har dock de stora affischnamnen blivit allt färre och i och med uppkomsten av MMA som alternativ på fightingscenen har populariteten för boxningens titaner sjunkit avsevärt.Grillkungen George Foreman (ja, efter karriären lanserade han faktiskt en serie grillar) inledde karriären som briljant amatörboxare och endast 19 år gammal vann han guldet i Mexico City-OS 1968. Året efter debuterade ”Big George” som proffs och gjorde sig snabbt ett namn som fruktad knockout-maskin. Han radade upp 37 raka segrar (varav 34 på knock-out) innan han 1973 fick en chans på världsmästarbältet i en match mot titelhållaren Joe Frazier. Foreman pulvriserade mästaren Frazier och skickade honom i golvet inte mindre än sex gånger innan domaren bröt matchen i den andra ronden.

Har boxare många slag?
Inom boxningen finns det tre huvudsakliga slag, dessa är raka slag, krokar samt uppercuts.
Charles ”Sonny” Liston blev aldrig en av de älskade mästarna. Tvärtom. Under karriären möttes han istället av närapå förakt från den stora massan då han ansågs tråkig och svår. Proffsdebuten avklarades 1953 och efter lång väntan fick han äntligen möta världsmästaren Floyd Patterson 1962 – en match Liston vann på knockout redan i första ronden – en bedrift han upprepade i returen året efter. Han förlorade till slut mästartiteln till Cassius Clay 1964 (Muhammad Ali), där han gav upp halvvägs in i matchen med anledning av en påstådd axelskada. I en returmatch ett år senare knockades han redan i första ronden i en något som många hävdade var en läggmatch. Sonny Liston avled i december 1970, troligen till följd av en överdos.

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Vem är världsmästare i boxning?
Oleksandr Usyk är ny tungviktsmästare i boxning. Ukrainaren stod för en klar seger mot britten Anthony Joshua i London. Inför mer än 60 000 personer på Tottenham Hospur Stadium – där de allra flesta höll på hans motståndare – fick Usyk efter tolv ronder triumferande lyfta den gulblå flaggan.
Muhammad Ali rörde sig som en mellanviktare med fotarbete som tungviktsvärlden aldrig sett maken till. Ali hade också en blixtsnabb, snärtig vänster som han kunde slå långa serier med – en enda hand piskade in slagen rätt i ansiktet på motståndarna. En vänsterjabb som murade igen ögon, som rev upp ögonbryn och som plågade motståndare som inte lyckades komma undan. Mycket ofta så var det vänstern som öppnade och som skakade motståndaren innan Ali gick ned på fötterna och matade på med sin höger. Muhammad Ali hade inte ett enda knockoutslag och hur hårt Ali slog berodde på i vilken fas matchen var inne i. Inledningsvis kunde han närmast flyta runt i ringen, studera sin motståndare, glida undan, skickligt med händerna nere vid midjan. Muhammad Ali gick 61 matcher, han mötte de bästa på sin tid, George Foreman, Joe Frazier, Ken Norton, Jerry Quarry och han förlorade bara fem matcher undre hela sin karriär och vann världsmästartiteln tre gånger.

The Brown Bomber är utan tvekan en av boxningshistorien bästa boxare och han hade för sin tid, och sin storlek en stor, för att inte säga mycket stor slagstyrka. Enbart tre förluster på 69 matcher och hela 25 titelförsvar är imponerande siffror. Joe Louis är den boxare från förr som faktiskt kan mäta sig med moderna tungviktare i räckvidd och slagstyrka och det är möjligt att han skulle ha placerats högre på min lista och ranking. Joe Louis räknas som en av boxningshistoriens bästa boxare, inte bara tungviktare men jag tror ändå inte att han hade klarat boxarna ovanför honom i listan.

Jack Dempsey kvalar knappt in som tungviktare med sina 86 kilo men han hade en rakt, tuff stil där han jagade in motståndarna i hörnen och slog ut dem. Det finns likheter med Rocky Marciano och Dempsey som höll titeln i hela sju år – från 1919 till 1926. Dempsey gick 85 matcher, förlorade bara 6 matcher med 11 oavgjorda. Tuffhet och slagstyrka finns när det gäller Jack Dempsey men hans slagserier hade inte bitit på stora, tunga moderna tungviktare.
Larry Holmes hade en av tungviktsklassen bästa jabbar, bara överträffad av läromästaren själv, Muhammad Ali. Holmes var sparringpartner till Muhammad Ali under flera innan han satte fart på sin egen karriär. Larry Holmes hade inga stora styrkor som boxare men heller inga tydliga svagheter. Ett bra fotarbete, en tung höger och en tung, pricksäker vänster. Det var klassiska avgörande, först etablera slagen med en jabb och när den började att sitta så en uppföljning med en eller flera högerslag.Vikt är oerhört avgörande i boxning. Den obesegrade Rocky Marciano, 40-0, vägde runt 85 kilo. Ställ det mot Lennox Lewis 111 kilo så inser även den okunnige att viktskillnaden kommer att vara helt avgörande om de skulle ha mötts när båda var i sitt livs form. Även Muhammad Ali hade varit ett par nummer större med sina 96 kilo. Rocky Marciano hade en räckvidd på 1.7 m och platsar knappt in som tungviktare med dagens mått mätt. Ali hade en räckvidd på hela 2.03, Lewis på 2.13 m och den hårt slående George Forman har en räckvidd på 2.08. Jack Dempsey kunde matcha dagens moderna tungviktare i räckvidd, 1.96 m, men han vägde bara 86 kilo.

Kan man leva på boxning?
Det är svårt att leva utan att ta risker. Professionell boxning innebär en risk för utövaren, men inte för någon annan. Det måste därför vara den enskildes beslut om han eller hon vill ägna sig åt sporten.
Lennox Lewis hade en lång svepande högerslägga, en enorm räckvidd kombinerat med snabbhet och intelligens. Lewis var en smart boxare som studerade sina motståndare och som med sin storlek och tyngde ned och nötte ned dem innan högern avslutade matcherna. Lewis hade en enorm räckvid, 2.13 m vilket innebar att han ofta hann att träffa sina motståndare med 2-3 slag innan de kom in för att nå fram till honom. 44-2 i matcher med en match oavgjord – mot Evander Holyfield. Det finns dock en plump i protokollet – en knockoutförlust mot Hasim Rahman där det spekulerats att Lewis helt enkelt underskattade sin motståndare.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.
Frazier hade en egen, karaktäristisk stil som enklast kan beskrivas som en blandning mellan gamle Archie Moore och Floyd Patterson. Korsade armar, gungande stil där huvudet går från sida till sida för att bli svårträffad. Frazier kunde också slå, hårt och han fick snart smeknamnet “Smokin Joe” därför att nästan rykte om honom när han varvade upp och gick till attack. Hans gick två stentuffa matcher mot Muhammad Ali under en era då tungviktsboxningen höll en avsevärt mycket högre klass än nu. Frazier gick 37 matcher, förlorade bara 4 med en match oavgjord.I alla sporter så kommer det en utövare som lyfter sporten, som tillför något helt nytt. Michael Jordan inom basketen, Babe Ruth inom baseboll, Wayne Gretzky inom ishockeyn – Muhammad Ali var en tungviktsboxare som världen aldrig sett vare sig förr eller senare. När The Ring skulle kora världens bästa boxare så matades mängder av data in i en databas och sedan plockades den bäste boxaren fram. Datorn valde Rocky Marciano som skulle ha vunnit not Muhammad Ali. Jag är helt övertygad om att Muhammad Ali hade lyckats att neutralisera Marciano därför att Ali mötte flera tuffa sluggers under sin karriär och vann. Han mötte Oscar Bonavena, Jerry Quarry, Joe Frazier och den värste av dem alla – George Foreman. Rocky Marciano kunde slå, hårt men han mötte aldrig en motståndare med Alis fotarbete och reflexer och kom ihåg – det hade skiljt tio kilo mellan Ali och Marciano och det hade skiljt över tre decimeter i räckvidd. Ali kunde konsten att backa och slå samtidigt och Marciano hade fått jaga Muhammad Ali över hela ringen för att få en stenhård vänster i ansiktet så snart han kom inom räckhåll. När han väl fått tag på Ali så hade blivit upplåst av mästaren på att lägga en handske i nacken, trycka ned dig, viska oförskämdheter i örat på dig och låsa dina armbågar. Muhammad Ali kunde hantera hårtslående motståndare och han hade kunnat hantera Rocky Marciano. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det. Foreman var en föregångare till Mike Tyson och minst lika fruktad. Foreman vann världsmästartiteln genom att praktiskt taget köra över Joe Frazier som slogs nedf flera gånger innan domaren stoppade matchen. Trots George Forman enorma slagstyrka så var Fraziers favorit till att vinna matchen men det blev aldrig någon riktig match. Frazier klarade helt enkelt inte av att stå emot “Big George” som slog rätt genom Fraziers guard. Foreman var även favorit mot Muhammad Ali in The “Rumble in the Djungle”, Kinshasa Zaire 1974 men en 32-årig Muhammad Ali skiftade stil och taktik flera gånger under matchen, pratade och förvirrade en allt tröttare Foreman innan han rullade ut från repen i den åttonde ronden med med kirurgisk precision slog ut Foreman. En förlust som tog Foreman hårt. George Foreman kom dock tillbaka och vid 49 års ålder knockade han Michael Moore och vann titeln en andra gång. På 81 matcher fick Foreman ihop 76 segrar varav 68 på knockout.

Mike Tyson stormade genom tungviktsklassen och slog ut motståndare efter motståndare – i första ronden. Under hela de två första åren av karriären så gick Tyson massor av matcher – några få sträckte sig över fem ronder och det var mer än motståndare som med skräck i ögonen ställdes inför slagmaskinen Tyson. Mike Tyson var nu inte bara en slagmaskin. Han hade ett effektivt försvar med en rullande stil där han gungade in, från sida till sida och skickligt undvek slag innan han levererade fruktansvärda slagserier. Tyson gick 58 matcher, vann 44 på knockout och förlorade 6 matcher – två gånger mot Evander Holyfield.
Efter 49 segrar, noll förluster så drog sig Rocky Marciano tillbaka från boxningen. Marciano var en effektiv slugger som inte slog ut sina motståndare med ett enda slag utan med en lång serie sedan han väl fått tag på motståndaren i ett ringhörn. Av Marcianos 49 segrar som kom 43 på knockout vilket är imponerande facit. Marciano kunde slå men han kunde också ta en smäll, flera smällar och i hans stil ingick inte att backa. Rocky Marciano drev sina motståndare framför sig i en helt kompromisslös stil.Evander “Real Deal” Holyfield var en solid, tuff, stark tungviktsboxare som kom från lätt tungvikt, via cruiservikt innan han tog klivet upp i den tyngsta klassen. Holyfield mötte flera av de andra – och vann, inklusive Mike Tyson som han mötte i två matcher. Den andra av de två matcherna slutade med att Tyson diskvalificerades sedan han bitit Holyfield och till och med bitit av en bit av Evander Holyfields ena öra. Holyfield gick 57 matcher, vann 44 med 10 förluster.

– ”The Bite Fight” kom den ju att kallas. Det var andra matchen mot Holyfield och Tyson hade förlorat den första. Upprinnelsen till det här var att Tyson tyckte att Holyfield skallade honom hela tiden i första matchen och han blev väldigt sur.
– Det här fanns med till nästa match då Holyfield, enligt Tyson, gjorde samma sak igen. Då bet Tyson honom först i ena örat i tredje ronden och fick poängavdrag, men matchen fortsatte. Sedan gick det några ronder och så bet han honom igen och tappade både humöret och förståndet.– Dels genom mindre utbrott mot journalister och motståndare, men också faktiska brott. Han dömdes ju till sex års fängelse för våldtäkt. Han satt i tre år, mellan 1992 och 1995, och tappade tre bra år av sin karriär. Så, han har ju verkligen varit en värsting, säger Öhrling.SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sverige har producerat ett antal toppnamn inom boxning som tävlar eller tävlat på den allra högsta nivån. Nu väljer vi på Frontkick att ranka Sveriges bästa aktiva proffsboxare på herrsidan.
Det är en liten blandning mellan sporter i listan över de tio idrottare som tjänat mest pengar under de senaste tio åren när ekonomimagasinet Forbes presenterar sin sammanställning. Två fotbollsspelare, två boxare, två basketspelare, två golfspelare, en tennisspelare och en formel 1-förare tar plats på listan.Familjedelning ingår i din prenumeration. Det innebär att du kan dela med dig av din prenumeration till resten av din familj. Med ett eget konto kan man anpassa innehållet precis som man själv vill, genom att följa olika ämnen och skribenter samt p
renumerera på olika nyhetsbrev.

Följ de ämnen och personer som du är intresserad av och skapa på så sätt ett eget nyhetsflöde. Det här är en uppskattad funktion som gör att du får ut så mycket som möjligt av din prenumeration.
Mayweathers motståndare 2015, Manny Pacquiao, är för övrigt den andra boxaren på topp tio-listan. Han placerar sig på en åttondeplats efter att ha dragit in 435 miljoner kronor.Vår nyhetsapp är riktigt bra för dig som uppskattar våra nyheter. Den är gratis att ladda ned och finns givetvis till både iPhone och Android. Med appen får du en snabb och bra upplevelse där du får möjlighet att själv styra över vilka nyheter som ska skickas som pushnotiser direkt till din telefon.

Drygt hälften av intäkterna ska dessutom ha trillat in under två av sina matcher. Den mot Manny Pacquiao för fyra år sedan och den mot Conor McGregor för två år sedan. Det rapporterar Sportbladet om.
Då finns det en enda match som bara måste göras. En VM-match mot landsmannen Dmitry Bivol, han som utklassade Canelo Alvarez så sent som ifjol. Det är matchen alla förtjänar att få se. Wembley Arena nu på lördag, då är det dags för gigantens återkomst. Ryskfödde Artur Beterbiev som levt en stor av sitt liv i Kanada ställs mot Anthony Yarde på dennes hemmaplan. Matchen är om de tyngsta av VM-titlar då Beterbiev ska försvara sina tre bälten. På ytan ser det inte ut att vara någon match som kommer forma idrottshistorien. Beterbiev lär segra ännu en gång och hans eftermäle bara fortsätter att finputsas. Avslöjandet: Därför blir det ingen UFC Sweden i årListan: Här är alla UFC-fighters som gått i pension 2022Guram inför nästa UFC-match: ”Jag får vara mer elak”TV4 sågar Khamzat Chimaev i videoinslag: ”KnähundenRyssland är kända för sina framgångsrika amatörboxare. Historiskt är det de och länder likt Kuba som rönt riktigt stora framgångar vid de olika världomspännande turneringarna. Det pratas ofta om ”Den ryska skolan” som ska vara något alldeles extra. Deras teknik och teori i utvecklingen av boxare som lett till fler medaljer än vad du kan räkna till. Artur Beterbiev är en produkt av denna skola, varken mer eller mindre. Från födelseorten Khasavyurt växte Beterbiev fram till en av landets främsta amatörstjärnor. Den stora satsningen löpte över många år och hade en tydlig slutdestination, OS i London 2012. Beterbiev som då var 27 år gammal tog sig fram till kvartsfinalen innan det tog stopp. Oleksandr Usyk som idag är en levande legendar var för svår och förlusten blev Beterbievs sista match som amatörboxare.

Men för att förstå digniteten av den karriär som just nu är i sitt slutskede, tvingas vi allt att backa några år. Lite drygt 11 år för att vara mer detaljerade.Beterbiev har valt att förlägga sin proffssatsning på den Nordamerikanska kontinenten, och där finns det helt andra namn som drar publiken. Då han så pass tydligt lämnat hemlandet för Kanada, har han inte heller lyckats generera något större intresse i Ryssland. Det gör att Beterbiev som nyligen fyllt 38 är en världsklassboxare som saknar en riktig fanskara. Det gör att lönekuverten är mindre än vad hans färdigheter egentligen förtjänar. Så här pass sent i karriären kan vi bara spekulera varför det blivit som det blivit.

Sedan dess har han som proffs kört över allt motstånd som ställts i hans väg. Vissa gånger har det sett brutalt ut och han har aldrig behövt gå tiden ut. Men även om han har utvecklats till att bli en renodlad knockoutmaskin, är han inte direkt välkänd. Som alltid är det pengarna som styr.De tidigare nämnda aspekterna gör nog så att Beterbiev aldrig kommer nämnas som de riktigt stora lätta tungviktarna i historieböckerna. Men trots det kommer hans sista matcher ändå definiera en hel karriär. Vid en seger mot hårdslående Yarde på lördag har han lyckats ta steget över Atlanten. Det kan öppna upp för en nyvunnen skara brittiska fans som vill se han boxas i England på nytt.

Förvaltningsrätten upphäver Spelinspektionens tidigare beslut mot angående ATG:s arbete mot penningtvätt. Det innebär att ATG slipper varning samt en sanktionsavgift på 6 miljoner kronor.
Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.Han får ett drömkontrakt. Genom att signera ett långsiktigt samarbete med gruvindustrin och Boliden Mineral AB säkrar 21-åriga längdskidåkaren Edvin Anger ekonomin för de kommande åren och kan satsa fullt ut mot VM i Falun och OS i Milano/Cortina.

Vad är skillnaden mellan boxning och MMA?
I MMA tävlar två MMA utövare mot varandra i en ring. Målet för respektive kämpe är att genom olika kampsportstekniker besegra sin motståndare. Till skillnad från andra kampsporter såsom boxning finns det bara ett fåtal regler i MMA och det är lättare att nämna vad som är förbjudet än vad som är tillåtet.
Han blev sjätte svenske spelare att gå topp två i den årliga NHL-draften i Bridgestone Arena i Nashviille. Han var även först att väljas topp tre på fem år

I takt med att Bromma växer, med nya skolor och bostäder, ökar behovet av idrottsanläggningar i området. Nu planerar Stockholms stad att bygga nytt i form av en jättesatsning ett stort område för idrott och fritid vid Bällsta gård. Den beräknade kostnaden för ett nytt idrottscentrum är sekretessbelagd, men med tanke på planernas omfattning handlar det om några hundra miljoner kronor.
– En mycket viktig seger för oss. Förvaltningsrättens medlemmar var eniga i sin syn att bifalla vår överklagan och upphäva Spelinspektionens beslut, säger Hasse Lord Skarplöth, vd ATG.Lionel Messi är tvåa och här finns faktiakt Zlatan Ibrahimovic som femma. Med här menas att andra listor har en annan ranking. Men på denna lista uppges att Zlatan tjänade 216 miljoner under 2012.Beloppen är baserade på löner/prispengar och signing bonus från den senaste säsongen i varje sport. Med ett undantag, baseboll där lönerna från säsongen 2013 gäller. Beloppen innehåller inte intäkter från sponsring, reklam och ”appearance fees” (alltså betalning till den enskilde idrottaren för att delta på ett event eller tävling).

Vem är världens bästa boxare 2023?
När man ska utse världens mest talangfulla boxare år 2023, är det i princip omöjligt att undvika California-födde Devin Haney. 24-åringen har redan radat upp 29 segrar som proffs och de två senaste åren har han mött riktigt tuffa motståndare. Cachad
Djurgårdens ishockey tvingas låna av Djurgården fotboll för att klara löneutbetalningar och andra kostnader under sommaren. Enligt bokslutet ska beloppet betalas tillbaka senast i november.

Trefaldiga vinnaren Umeå var den enda stad som varit topp 10 på SVT:s ranking och satsning på att årligen hitta Sveriges bästa idrottsstad sedan starten 2011
Men enligt ett pressmeddelande ska TV4 Play och C More slås ihop under namnet TV4 Play efter sommaren. C Mores betalande användare omvandlas därmed till plus-användare på TV4 Play. På TV4 Play blir det också möjligt att välja att titta på innehåll med eller utan reklam.Här är det rätt osäkert om Anthony Yigit fortfarande är en satsande proffsboxare. Yigit som haft det tufft med oseriösa promotorer i USA gick förvisso två matcher i Colombia under 2022, men motståndet var ytterst tveksamt.När han nu återigen lämnat USA för Sverige är det oklart om den förre detta EM-mästaren kommer satsa vidare på boxningen. Yigit som 2012 vann en match på London-OS, har också gett bra motstånd mot stora namn som Rolando Romero och Ivan Baranchyk. Det gör honom till en av Sveriges klart bästa proffsboxare.Pezhman Seifkhani är tungviktaren som blivit den svenska promotorn Fightlifes stora affischnamn. På galorna i Örebro och Jönköping har han radat upp avslut, vilket gör att han idag står på 14 segrar.

Sedan flytten till Dubai har Jack inte gått några matcher som är värda att lyfta fram. Vid 38-års ålder kan vi slå fast att hans storhetstid är över, men det krävs fortfarande en hel del för att avsätta honom från toppen av den här listan.
Pezhman som tidigare var en framstående amatörboxare är idag rankad som världens 200:e bästa tungviktsboxare enligt Boxrec. För att gå in på de rankingpositionerna där de större matcherna skapas, krävs det att Pezhman får vara aktiv under 2023.Muhammad Ali (f. 1942 – d. 2016) är ett internationellt namn som fortfarande har en plats i vår samtida populärkultur. Han var en naturkraft som var en i princip oslagbar kämpe under sin karriär. En majoritet av hans 56 vinster var knockout-vinster, och han förlorade endast totalt 5 matcher. Dessutom var han underhållande i ringen, vilket tillsammans med hans talang snabbt placerade honom i topp. Muhammad Ali var samtidigt en väldigt uttalad aktivist som förespråkade för mänskliga rättigheter.

Jack Johnson (f. 1878 – d. 1946) – eller ’the Galveston Giant’ som han även kallades – var den första afroamerikanske tungviktsboxaren i USA, och hade en karriär som varade från 1897 till 1945. Hans karriär tog fart i den amerikanska södern som fortfarande var mitt uppe i Jim Crow-lagarnas guldålder. Av den anledningen fick han utstå mycket hat och diskriminering, speciellt av den amerikanska pressen. Trots det varade Johnsons karriär i nästan 50 år, och i 10 av dem var han helt oslagbar. Han gjorde sig ökänd i ringen genom att håna sina motståndare i deras försök att knocka ut honom. Av sina 73 matcher förlorade han endast 13.
Bästa boxarna – Även om boxning som idrott sällan hänvisas till som en av de mest populära sporterna så har sporten en otrolig kulturell roll. Några av våra främsta och mest kända idrottare genom tiderna är just boxare. I populärkulturen är det kanske framförallt Muhammad Ali och filmen Tjuren från Bronx med Robert De Niro som dominerar, men det finns vissa ikoner inom boxningen som förtjänar att nämnas. Här kommer därför en lista med de fem bästa boxarna genom tiderna.