Posted on

Växjö Lakers Ungdom

Topplistorna avser personer från 16 år och som är folkbokförda i Växjö kommun vid utgåvan. Exempelvis deklarationsår 2021 innebär inkomstår 2020. I begreppet lön ingår ej inkomst av kapital. Källa till publicering är Ratsitkatalogen. Ratsit publicerar informationen om vilka som tjänar mest då det anses vara av allmänintresse, detta likt kvällstidningar gör.

Ratsit Plus kostar endast 59 kr/månad och har ingen bindnings- eller uppsägningstid. Du får 10 anonyma Lönekollar per månad och spännande topplistor mm.Här visas de 25 personerna med högst lön i Växjö kommun. Listan fylls på 4 gånger per år i takt med att Skatteverket godkänner deklarationer i april, juni, september och december efterföljande år. Listan bygger på senast godkända deklarationer vilket innebär att det finns med personer från föregående år fram tills att alla deklarationer är godkända i december.

Vilket lag är dyrast i SHL?
Färjestad har högst eget kapital på 118,4 miljoner kronor (89 procent), det är mer än dubbelt så mycket som HV71 på 51,7 miljoner kronor (42 procent). Procentkravet kommer att stegvis ökas till tio procent inför säsongen 2025/2026.
Tio lag gör upp om Le Mat-pokalen och titeln som Svenska mästare. Lagen matchas i varje omgång efter tabellplacering: högst placerat lag möter lägst placerat lag, näst-högst placerat lag möter näst-lägst placerat lag och så vidare.

Play out spelades mellan de två sist placerade lagen i ligan i en matchserie till bäst av sju matcher. Malmö Redhawks vann med 4-1 i matcher och kvalificerade sig för SHL till nästa säsong. Brynäs IF blev nedflyttat till Hockeyallsvenskan till nästa säsong.I åttondelsfinal 1 mötte laget på 7:e plats laget på 10:e plats. I åttondelsfinal 2 mötte laget på 8:e plats laget på 9:e plats. Åttondelsfinalerna spelades i bäst av tre matcher. Vinnaren i respektive åttondelsfinal gick vidare till kvartsfinal.

Svenska Hockeyligan 2022/2023 var den 48:e säsongen av Svenska Hockeyligan, Sveriges högsta division i ishockey. Säsongens första puckar släpptes i spel den 17 september 2022, och grundserien avslutades den 9 mars 2023. Denna säsong var första gången någonsin Stockholm stod helt utan lag i högsta serien.
Josh Hennessy kom till Växjö Lakers i januari 2015 där han var med och tog klubben till det historiska första SM-guldet. Därefter kontrakterades han för två säsonger som nu har löpt ut.

Jeff Tambellini var även han en sen värvning under säsongen 2014/15 då SM-guldet bärgades. Efter en sejour i AHL 2015/16 värvades han inför säsongen till Djurgårdens Hockey som han lämnade i februari för att kontrakteras säsongen ut i Växjö Lakers.
– Jeff, Josh och Ville hade alla tre utgående kontrakt som vi i dagsläget inte valt att förlänga. Var det gäller Nick har han valt att utnyttja sin KHL-klausul och kommer därför att lämna oss, säger Sportchef Henrik Evertsson.I mitten på januari föregående säsong värvades den välmeriterade finske forwarden Ville Leino för att förstärka Växjö Lakers. Efter säsongen kontrakterades han för en säsong framåt.

”I mitten av augusti gör vi en bedömning utifrån vilken nivå man ligger på så får man då träna i olika grupper och sedan spela i den nivå man ligger på”, säger Calle Steen som är utvecklingschef i Växjö Lakers.
P4 Kronoberg är länets största radiokanal med nyheter, aktualiteter och kultur. Vi ger dig angelägna program där du bor och senaste nytt från hela världen.Ekonomiskt handlar degraderingen om ett tapp i 30-miljonersklassen när centrala intäkter försvinner. Fallskärmen från SHL ligger dock på cirka sju miljoner kronor. – Vi kommer resa oss ur det här. Men just i dag är det en tung dag.Men skåningarna, som dagen till ära lät Brandon Maxwell vakta kassen istället för Adam Werner, höll tätt. Detta trots att laget tvingades spela med en man mindre i fem minuter efter ett matchstraff på Pathrik Westerholm.– Brynäs är Gävle och det kommer alltid vara så. Jag hoppas det här kommer göra något positivt med klubben att man bygger upp det och kommer tillbaka starkare.

– Jag mår inte alls bra. Den dystra sidan utav idrotten… vi visste vad vi gick in i och det är jättetungt. Det är som att dra ut en propp ur badkaret. Många tårar och många ledsna killar, säger en bedrövad Ove Molin.
– Det enda jag vill sätta ord på är kärleken publiken ger oss efter slutsignalen. De reste sig upp och skrek att ”vi älskar Brynäs, vi ska tillbaka direkt.” Det svider i ens hjärta och det kommer svida en liten del resten av livet, säger han med gråten i halsen.Matchen stod länge 0–0 innan den andra brorsan Westerholm, Ponthus, bröt dödläget med 7.07 i den tredje perioden. Malmöspelaren var starkast på en retur från Lukas Wernbloms skott och tryckte in pucken.Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Vem äger Växjö Lakers?
44 anställda. Bakom står Anders Öman och Michael Marchal (vd för Visma Collectors i Helsingborg), två företagare som kände starkt för ishockeyn. De gick in med egna pengar, bolagiserade verksamheten och äger 49 procent av Växjö Lakers Idrott AB.
Det var således förmodligen ingen slump att Europakaptenen Luke Donald – som tog över efter Henrik Stenson när denne förlorade uppdraget efter flytten till Saudisponsrade LIV-touren – lottades i samma boll som Åberg till PGA-tourtävlingen i Detroit.Framförallt lär Donald ha uppskattat Åbergs spel från tee. Svensken träffade 14 av 14 fairways med sina utslag. ”Tv-spelssiffror”, kallade PGA-touren det för på Twitter.

Vem vann SHL 2023?
Svenska Hockeyligan 2022/2023Säsong2022/2023GrundserievinnareVäxjö Lakers HCSlutspelsvinnareVäxjö Lakers HCNya lag för säsongenHV71NedflyttadeBrynäs IF
– En kul dag. Jag avslutade inte som jag ville med två dåliga bogeys. Men jag träffade många fairways och slog drivern ganska bra. På en sådan här bana får man många chanser och jag tog tillvara på par 5-hålen på ett bra sätt. Superkul att få vara med och tävla igen och jag ser fram emot de kommande dagarna, säger Åberg i Discovery+.

– Kan jag vinna US Open? Det tror jag att jag kan. Kan jag vinna Australian Open? Det tror jag att jag kan. Det är därför jag gör det här. Vi får helt enkelt se vad som händer, säger hon till Vogue.För ett par månader sedan var Ludvig Åberg fortfarande en amatörspelare. Sedan dess har han hunnit med att toppa collegerankningen, få ett tourkort och bli nämnd som en outsider till en Ryder Cup-plats. Den berömda lagtävlingen, där Europa möter USA, spelas i Rom i höst. Som brukligt vill kaptenen ta en närmare titt på aktuella spelare som inte blir direktkvalificerade. Årslönen ligger på två miljoner dollar, motsvarande 21,5 miljoner kronor. Han mer än fördubblar sin lön eftersom han tjänade 950 000 dollar den gångna säsongen.

Vem åkte ur SHL 2023?
Brynäs åker ur SHL – spelar i hockeyallsvenskan 2023/2024.
Fler svenskförlängningar: Detroit Red Wings har kontrakterat backen Gustav Lindström, 24, för ytterligare ett år. Jesper Fasth har skrivit på för två nya år med Carolina Hurricanes.

Under veckans genrep i Eastbourne har Sverigeettan visat god form genom att vinna de två inledande omgångarna. I kvartsfinalen pressade han amerikanen Mackenzie McDonald men fick till slut se sig besegrad med setsiffrorna 6–4, 3–6, 6-3.

23-åringen från Eslöv var inte ensam svensk att göra det bra i Michigan. Alex Norén gjorde även han en fin första dag och kom in på –4, tre slag efter Åberg.
I det andra setet fick svensken medicinsk behandling efter att halkat på gräset och gjort illa höger ben. Han kunde dock fullfölja matchen och såg inte nämnvärt påverkad ut av fallet.Danskan Caroline Wozniacki, 32, har inte spelat proffstennis på tre och ett halvt år. Sedan dess har den förra världsettan fått två barn ihop med sin äkta make, den förre NBA-spelaren David Lee.Växjö Lakers kommer mellan vecka 18 och 21 genomföra en förlängning på hockeysäsongen, Majhockey, för att spetsa dina individuella egenskaper och få en kul avslutning på din hockeysäsong. Det kommer vara tre ispass per vecka, det erbjuds totalt 12 ispass där man deltar i den utsträckningen man kan och vill.

Gruppindelningarna kommer att skickas ut veckan innan campen börjar då det fortfarande finns några platser kvar till v 31. Samlingstider för onsdagen den 2/8 skickas även ut vid samma tillfälle.
Nu är det snart dags för Växjö Lakers Sommarcamper och efter en skön sommar så sätter vi igång vecka 31 med den första campveckan. Här kommer lite information som är bra att känna till.På tisdagen den 1 augusti så startar vi med frivillig inskrivning och en timmes istid med fri åkning för att känna på isen och eventuellt ny utrustning.🔸 Varje år välkomnar vi 140 pojkar och flickor i 5-6 års åldern till Lakers Hockey Stars där vi bjuder på utrustningarna för att ge alla möjlighet att prova på ishockey.🔸 2018 startade vi upp prova på-hockey för tjejer och har sedan dess haft 300 tjejer som provat på ishockey. Idag har vi 75 aktiva tjejer i vår verksamhet.Tillsammans med vår ungdomspartner Länsförsäkring Kronoberg och tjejpartner Visma Spcs utvecklar vi verksamheten dagligen till att en bättre och mer hållbar förening.

Hur många gånger har Växjö vunnit SM?
Växjö Lakers har vunnit SM-guld tre gånger – 2015, 2018 och 2021.
Här är de metoder du kan använda för att betala ditt medlemskap. Swish och kortbetalning samt betalning vid vår infodisk registreras omgående, medan bankgiro inbetalning kan ta upp till tre bankdagar innan registrering görs.Familjemedlemskap är för max två vuxna + alla barn till och med 17 år. Barnen behöver inte vara skrivna på förälders adress, dock ska föräldern, i de fall barnen inte bo hos föräldern, vara vårdnadshavare. Alla i familjen får självklart varsitt medlemskort och medlemsnummer. För att ditt medlemskap ska registreras och startas måste summan för ditt medlemskap betalas in till Lakers Lakejer. Från och med när pengarna syns på vårt konto eller du kan verifiera att du betalat in pengarna startar ditt medlemskap. Ditt medlemskap gäller från och med den säsong du betalar inom och för den tid du betalat för. Ett medlemsår vara från den 1 maj till och med den 30 april. För dig som tecknar ett stödmedlemsskap för innevarande säsong har en unik chans under den första veckan efter man löst stödmedlemsskapet. Du kan då uttnyttja möjligheten att prova på att vara fullvärdig medlem i Lakers Lakejer under en dag. Åk med våra bussar till medlemspris (Erbjudandet gäller ej långresa med övernattning). Erbjudandet gäller första veckan och endast en gång per säsong. Medlemsskapet kan sedan enkelt uppgraderas till ett fullvärdigt medlemskap för 200 kronor!

Det går också att bli medlem och betala sitt medlemskap under hemmamatcherna i Vida Arena. I Vida arena har du möjlighet att vid vår infodisk betala kontant eller med kort. Vi använder oss av ett kortbetalningssystem som heter iZettle, knutet till en iPad. Vill du läsa mer om iZettle så hittar du det här.

Som medlem har du rabatt på Hockeybussen (normal rabatt är mellan 30-50%). Du har självklart också rätt att delta på samtliga av våra medlemsaktiviteter. Vi jobbar på att ta fram fler medlemsförmåner inför säsongen och tanken är att de ska ha med hockey att göra. Håll utkik!

Växjö Lakers och ägarbolaget SUSAB (Sport Utveckling Sweden AB) presenterar en unik satsning inför kommande säsong. Flickor och pojkar födda 2012 och 2013 erbjuds att börja spela ishockey i Lakers Hockey Stars helt kostnadsfritt under de två första åren. Dessutom får barnen en komplett utrustning, till ett värde av 3 880 kronor, utan kostnad.
– Det här är en långsiktig satsning där vi vill ge alla barn förutsättningar att kunna börja spela ishockey – Ishockey är en sport för alla! Genom att täcka avgiften för de två första Lakers Hockey Stars-åren är SUSAB:s förhoppning att satsningen ska generera i fler barn som börjar spela ishockey varje år. Vi hoppas framförallt att vi kan få fler flickor samt barn med annan kulturell bakgrund att få upp ögonen för ishockey, säger SUSAB:s styrelseordförande, Anders Öman till klubbens hemsida.Alla klubbarna når över två procent, men Linköping (fyra procent), Rögle (sex procent), Örebro (sju procent) och Malmö (åtta procent) är illa ute fem år framåt.

Ingen större överraskning då publikintäkterna tidigare stått för runt 30 procent av klubbarnas intäkter, 20 procent från entrébiljetter och tio procent för kiosk- och souvenirintäkter.
– Den uteblivna publiken har varit och är, ett hårt slag för svensk elitidrott och för första gången på två år minskade klubbarna sin omsättning. Även om de försökt parera pandemins följder genom exempelvis sänkningar av personalkostnader, som är den överlägset största kostnadsposten. Årets upplaga av rapporten har inkorporerat det stöd som klubbarna fått av Riksidrottsförbundet, även om det varit välbehövligt har det sett till de uteblivna intäkterna ändå inte räckt till för att hålla ekonomin igång, säger Carlos Esterling, partner och auktoriserad revisor på EY.

Vilka spelare lämnar Växjö Lakers?
Fem spelare lämnar, meddelar Växjö Lakers på sin hemsida. Det rör sig om Hardy Häman Aktell, Ludvig Claesson, Lukas Bengtsson, Miika Koivisto och Glenn Gustafsson. Sedan tidigare står det klart att Bengtsson går till schweiziska Zug och Häman Aktell har skrivit på ett NHL-kontrakt med Washington Capitals.
SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vilka spelare lämnar Växjö Lakers 2023?
Det handlar om transatlanterna Jeff Tambellini, Josh Hennessy och Nick Bailen samt finske Ville Leino.
– Jag fick en bra känsla när jag pratade med Sjöström (Fredrik) och Roger (Rönnberg). Jag gillar föreningens värderingar om träning och annat och vill precis som Frölunda vinna. Jag vet hur det är att vinna och är hungrig efter mer, säger han på klubbens hemsida. Luleå har gjort klart med en tung förstärkning inför nästa säsong. Linus Omark återvänder till klubben, som han lämnade efter förrförra säsongen. Då gjorde han 58 poäng på 52 matcher, och var en nyckelspelare i det lag som tog sig till SM-final. Jag håller med Lakers om att det behövs fler isytor i Växjö. Men, de borde finnas i en organisation som tänker både bredd och elit. Lakers verkar mest tänka: gallring, värvning och NHL-cash. Lakers ämnar inte ändra sig, deras fokus är och förblir elit – vägen till breddlag går via sponsorer, hockeyförbund och RF samt kommunen och politiker. Vågar de agera för de utgallrade barnens skull?

Sättet Lakers väljer att jobba på innebär att de bryter mot artiklarna 2, 3, 6 och 12 i barnkonventionen. Följ den – eller lämna RF. Anmärkningsvärt att Växjö kommun väljer att ge finansiella bidrag, skattepengar, till en förening som bryter mot svensk lag.
”Växjö Lakers är också tydliga och transparenta med att efter U15 kommer verksamheten smalnas av, precis som den gör hos samtliga av svensk elithockeys klubbar.”Jag hävdar att valet att enbart ha elit, med majoriteten invärvade spelare, beror på att Lakers vill ha ungdomarna i sin organisation åren före NHL-draften. Om spelarna sen går till NHL blir det klirr i kassan. För varje spelare är betalningen 240 000–325 000 dollar (2014). Det är naturligtvis ingen tillfällighet att alla som spelade i Smålands TV-pucklag nu återfinns i Lakers eller i HV. Det trots att Smålands hockeyförbunds dokument, som Lakers skrivit under, stipulerar att värvning ej ska ske före J18.

Andra klubbar har nära samarbeten med föreningar i sina städer. Det finns också de föreningar som har egen breddverksamhet. Barnen kan fortsätta spela hockey i sin stad, i sin förening. Lakers lämnar de utgallrade åt sitt öde. När 06:orna började fanns inget skriftligt policydokument. Det kom flera år senare.Nej, det finns alltför många barn som mår förtvivlat dåligt. Lakers gallring sker när ungdomars identitet är som mest sårbar. Lakers spelar roulett med barns psykiska hälsa. Lakers har inte kontaktat några av de utgallrade jag pratat med och frågat hur de mår.

Står sponsorerna Alwex, ATEA, Atteviks, Balco, Bixia, Bravida, Canon, City Gross, Dohini Däck, Fellessons, Fortnox, GBJ, Getinge, Handelsbanken, ICA, IV Produkt, KPMG, Länsförsäkringar, Länstrafiken Kronoberg, Max, Nordea, Norrgavel, PEAB, Scandic, Stadshotellet, Smålandsposten och VEAB bakom att Lakers ej följer barnkonventionen? Jag är chockad av de anekdoter som berättats. Exempelvis, utgallrade pojkar får ett telefonsamtal, deras saker hivas i en svart sopsäck som sätts utanför Vida Arena. Att bli förknippad med en hockeyförening som behandlar ungdomar illa ville inte sponsorer i Hudiksvall. Sponsorerna agerade, vilket fick till följd att föreningen gjorde om och gjorde rätt. Skulle inte Lakers sponsorer kunna gå samman och förmå Lakers att stuva om i istidsschemat? Kortare, men effektivare, isträningar för att ge utrymme till ett breddblocklag. Samhällsengagemang kallas det.Tack för responsen jag fått på min insändare om Växjö Lakers. Av vd:ns replik framgår att han behöver upplysas om följande. Johan Markusson, vd i Växjö Lakers hävdar:Välj Acceptera för att godkänna eller Avvisa för att neka icke-nödvändiga cookies för den här användningen. Du kan ändra dina val när som helst i inställningarna.LinkedIn och tredje parter använder nödvändiga och icke-nödvändiga cookies för att tillhandahålla, säkra, analysera och förbättra våra tjänster och för att visa dig relevanta annonser (inklusive yrkes- och jobbannonser) på och utanför LinkedIn. Läs mer i vår cookiepolicy.

Inför kommande säsong bjuder Växjö Lakers på några nyheter även på personalfronten. Clara Berglund, som tidigare arbetat på PR & Kommunikationsavdelningen samt ansvarat för merchandise går in på ett vikariat för Louise Jönsson, som sedan den 1 juni varit föräldraledig från försäljningsavdelning. Efter sommaren välkomnar vi Linn Johansson med mångårig erfarenhet från retail-branschen som nu antar rollen som merchandise affärsutvecklare.
Under två års tid har Jennie Isberg varit ordförande i Växjö Lakers styrelse. Nu väljs hon även in i Svenska Hockeyligan AB:s styrelse kommande två år som den första kvinnliga ägarrepresentanten. 💬 ”Jag är både väldigt hedrad och stolt, samtidigt som jag är väldigt ödmjuk inför uppgiften”.

Efter 15 år i klubben med höjdpunkter så som elitserieavancemang, fyra seriesegrar och fyra SM-guld har kapten Erik Josefsson idag bestämt sig för att lägga skridskorna på hyllan. I videon berättar kaptenen med egna ord hur tankarna kring beslutet har gått och tackar de som varit med honom på resan 🧡 💬 ”Från botten av mitt hjärta, stort tack till alla” – Erik Josefsson
Sedan säsongen 2020/2021 har Enkla Elbolaget och Växjö Lakers varit partners. I våras utökade man samarbetet när Växjö Lakers tecknade ett elhandelsavtal med Enkla Elbolaget.Böckerna är stängda och det har blivit dags att summera verksamhetsåret. Ett år som i stora drag bestått av förändrat ekonomiskt världsläge och sportslig framgång. På sista raden kan man uppvisa ett positivt resultat i koncernen.

Vem är rikast i Växjö?
Privatpersoner i Växjö på postnummer 352 38 (1 380 st)Högst lön i Växjö kommun, placeringHögst lön i Växjö kommun, placering1. Ann-Charlotte Lyrå (47), adress (1)20222. Joakim Dahl (46), adress (2)20223. Leif Brodén (63), adress (4)20214. Hans-Göran Arras Stennert (69), adress (6)2021
För femte gången i klubbens historia är Växjö Lakers kvalificerade för spel i Champions Hockey League. Om en vecka släpps biljetterna till gruppspelet som bjuder på ett helt nytt format🏒 I artikeln ger Jörgen Jönsson sin syn på gruppmotståndarna samt delger sin tydliga målbild. 💬 ”Vi vill vinna Champions Hockey League”Matchtröjan inför kommande säsong börjar ta form och det är med glädje Växjö Lakers välkomnar en ny tröjpartner, Boards on Fire, som är klara för kommande två år 🔥 Idag var det säsongsavslutning för Växjö Lakers Business och vi tog vara på det fina vädret hos Växjö Tennissällskap ☀️🎾 Stort tack till alla som varit med under säsongen, vi ser fram emot nya givande möten till hösten 🤝 Sedan 2019 har Atea Sverige varit företagspartner till Växjö Lakers. Nu väljer att utöka sitt engagemang när man väljer att kliva in som ny officiell tjejpartner i klubben.

Enligt en kartläggning gjord av MrMadhawk är övergångarna en bra affär för Lakers. Sammanlagt tjänar klubben 210 000 dollar, alltså drygt 1 840 000 svenska kronor på Pettersson och Rosén.
Trefaldiga vinnaren Umeå var den enda stad som varit topp 10 på SVT:s ranking och satsning på att årligen hitta Sveriges bästa idrottsstad sedan starten 2011- En mycket viktig seger för oss. Förvaltningsrättens medlemmar var eniga i sin syn att bifalla vår överklagan och upphäva Spelinspektionens beslut, säger Hasse Lord Skarplöth, vd ATG.

Det företag i varje län som växer allra snabbast vinner Gasellen i sitt län och deltar i sin tur på Gasellfinalen i Stockholm den 1 december då vinnarnas vinnare, årets Supergasell som Sveriges snabbast växande företag, ska utses.Han får ett drömkontrakt. Genom att signera ett långsiktigt samarbete med gruvindustrin och Boliden Mineral AB säkrar 21-åriga längdskidåkaren Edvin Anger ekonomin för de kommande åren och kan satsa fullt ut mot VM i Falun och OS i Milano/Cortina.

Vem tjänar mest i Växjö Lakers?
Två Växjö Lakersspelare är klara för NHL. Emil Pettersson har skrivit på för Nashville och Calle Rosén för Toronto. Enligt en kartläggning gjord av MrMadhawk är övergångarna en bra affär för Lakers. Sammanlagt tjänar klubben 210 000 dollar, alltså drygt 1 840 000 svenska kronor på Pettersson och Rosén.
Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Till saken hör att man trodde att det saknades 2 miljoner. Det beloppet fick man ihop via sponsorer, men det visade sig att det behövdes ändå mera. Nära dubbelt så mycket.
Förvaltningsrätten upphäver Spelinspektionens tidigare beslut mot angående ATG:s arbete mot penningtvätt. Det innebär att ATG slipper varning samt en sanktionsavgift på 6 miljoner kronor.