Det går även utmärkt att använda magisk ring när man vill ha ett hål i början, exempelvis på en duk eller i en mormorsruta. Med en magisk ring slipper du den lilla knuten som blir av första öglan, se den gröna ringen på bilden.
Tips: Om du virkar efter en beskrivning där man ska börja med en lm-ring, men du vill använda magisk ring, då kan det vara svårt att veta hur mycket du ska dra åt. Virka därför så som det står för ringen och första varvet. spar denna som mall. Gör en stor magisk ring och virka första varvet, dra sen ihop nästan lika mycket som mallen. Fortsätt virka några varv. Sen kan du justera ringen bättre, när du ser hur stor plats maskorna tar. OBS! Det är svårt att göra ringen större om du drar åt för mycket.Välkommen hit! Att handla garn här hos Eddna ska vara som att besöka din favoritgarnbutik. Vi vill att du ska hitta dina favoritgarner, spännande nyheter och precis allt du kan tänkas behöva till ditt nästa projekt. Här kan du vara trygg med att vi sätter en kvalitetsstämpel på alla produkter i webbshoppen – det är helt enkelt garanterat bra grejer till fina priser.Vad är då en magisk ring? Jo, det är en öppen ögla som du virkar första varvets maskor i. Ringen blir justerbar så att du kan dra ihop den till önskad storlek. Om du vill ha ett obefintligt hål drar du ihop så hårt det går, tills hålet inte syns. OBS! Du får då inte ha för många maskor i ringen om den ska gå ihop helt.De ”gamla vanliga” sätten att börja rundvirkning är med en ring gjord av luftmaskor, eller att virka 2 lm och sedan maskorna i den 2:a lm. Båda dessa metoder ger ofrånkomligt ett litet hål i mitten. Ibland vill man ha så, men ska man exempelvis virka ett djur som ska fyllas, är det ett superbra knep att använda magisk ring, för att få en tät början.
Med över 30 år i stick- och virkbranschen erbjuder DROPS Design en av de mest omfattande samlingarna av gratis mönster på internet – översatt till 17 språk. Per idag har vi 293 kataloger och 10973 mönster på och alla är översatta till Svenska.
Till skillnad från stickning använder man bara ett redskap i virkning. Virknålen har en krok i toppen medans stickor är raka och spetsiga. I vanlig virkning jobbar man med en enda ögla på nålen, så fort man virkat en maska är den klar. Men i stickning har man flera maskor på gång per varv. Drar man ur stickan repas arbetet upp. Virkmaskor är däremot sammanvävda och hela och arbetet repas inte upp om man drar ur virknålen. Varje maska är bara sammanlänkad med angränsande maskor. Om en maska går av repas inte maskorna under eller över upp. Virkning har även den fördelen att arbetet är lätt att prova och mäta eftersom det inte sitter fast på en lång sticka. Det är dessutom lättare att se misstag i virkningen som då kan rättas till på en gång.
Fortsätt sedan på samma sätt med ökningarna så att det blir en maska mer mellan dessa för varje varv. Cirkeln ska bli platt. Om den kupar sig, så har du för få antal ökningar. Om den böljar sig, har du för många ökningar per varv.Jag börjar alltid med en enkel ögla och virkar runt den. Det går att istället virka en startring på 4-6 luftmaskor och binda samman dem med en smygmaska och sedan virka runt den ringen. Det som är bra med en magisk ring är att du drar åt garnet så hårt eller löst som du vill. Så här gör jag: Starta med en ögla och dra upp garnet, så att du får en startögla. Du kommer att behöva hålla emot med andra handen, då öglan inte har något egentligt fäste. Jag började göra en beskrivning för platta fyrkanter också. Då ökar du på fyra ställen jämnt fördelat. Starta med ett antal maskor som är delbart med 8.
Öka i varje hörn, dvs på 4 ställen jämnt fördelat. Ökningarna måste vara tillräcklig för att det ska skapas ett hörn. För fasta maskor så räcker det att göra 3 fm i varje hörn. För stolpar så behöver du 1 stolpe + 2 lm + 1 stolpe. Hörnet måste innehålla tillräckligt antal maskor för att verkligen bilda ett hörn så att fyrkanten blir slät.
Tips: Det är lätt att tappa bort var varven börjar när man virkar i spiral utan avslutning på varven, särskilt om man virkar enfärgat. Då är det bra att markera varvets början eller slut, t.ex med en stickmarkör, säkerhetsnål eller bara sy in en liten garntråd i avvikande färg i första/sista maskan. Flytta sedan upp denna markör varje varv.
Vad kan man virka som nybörjare?
Här är några virkmönster du kan börja med:Virkade Rondeller av Rito krea – Rondeller Virkmönster 7cm -… … Katt Bokmärke af Rito Krea – Bokmärke Virkmönster 43cm. … Virkade Disktrasor av Rito Krea – Disktrasor Virk-mönster… … Bordsunderlägg med musselkant av Rito Krea – Bordsunderlägg…
När vi gjorde mormorsrutorna i Virkskola: Del 2, började vi med en ring gjord av luftmaskor. Då fick vi ett litet hål i mitten. Ibland vill man ha så, men ett superbra knep om man inte vill ha nåt hål, är magisk ring. Du gör då en ögla som du virkar första varvets maskor i, sedan drar du ihop så mycket det går, tills hålet inte syns (man får inte ha för många maskor i ringen om den ska gå ihop helt).
Hur virkar man i en cirkel?
Rundningen får du genom att öka jämnt runt varvet. Ökningen görs genom att virka 2 maskor i samma maska. Du virkar först en maska som vanligt, sedan gör du näta maska med nedtag i samma maska en gång till. När man ökar så här och gör ökningarna på samma ställe varje varv är det lätt att cirkeln blir kantig, t.
Använder du 2-3 färger funkar det bra att låta de färger du inte virkar med gå med i arbetet. Det betyder att du inte tar av garnet vid färgbyte utan helt enkelt hämtar upp dem igen när du behöver dem. Är det flera varv mellan färgen används kan man sno trådarna om varann vid varje nytt varv, så det inte blir en stor ögla på baksidan.Idag ska vi fortsätta virka runt i spiral, men denna gång göra cirklar. Vi ska lära oss magisk ring, halvstolpar och olika sätt att sluta och börja nytt varv.
Vad betyder 1 st?
En legitimerad läkare som vill ansöka om specialistkompetensbevis behöver göra en specialiseringstjänstgöring (ST). Specialiseringstjänstgöringen sker under minst 5 eller 5,5 år (beroende på föreskrift) för att erhålla de kunskaper, färdigheter och förhållningssätt som en specialistläkare behöver.
Varv 2: (ökning i varje m) 2 lm (= 1:a hst), 2 hst i var och en av följande 9 m, 1 hst i sista (tillsammans med de 2 lm blir det också en ökning), avsluta med 1 sm i 2:a lm = 20 hst.Ibland gör inte det nåt, ibland vill man kanske ha det så. Men om du vill ha rundare form så är ett bra knep att förskjuta ökningarna så de hamnar på lite olika ställen från varv till varv. På den gula nedan har jag gjort ökningarna på lite olika ställen. OBS! De är fortfarande jämnt fördelade över varvet, men skillnaden är att de inte hamnar rakt ovanför den förra ökningen.
Detta är ett grundmönster där det står hur många ökningar och hst det ska vara på varje varv. Hur du börjar och avslutar varven får du själv avgöra. Samt var du placerar ökningarna.
”2 lm, *ökn, 2 hst* – ”ökn” betyder att man ska öka i nästa m (i vårt fall 2 hst i samma m), och ”2 hst” betyder att man mellan ökningarna virkar 1 hst i vardera av följande 2 m.
Är det lättast att sticka eller virka?
Om en maska går av repas inte maskorna under eller över upp. Virkning har även den fördelen att arbetet är lätt att prova och mäta eftersom det inte sitter fast på en lång sticka. Det är dessutom lättare att se misstag i virkningen som då kan rättas till på en gång.
Varv 4: (ökning i var 3:e m) 2 lm, 1 hst i nästa m, 2 hst i nästa m (= ökning), *1 hst i vardera av de 2 följande m, 2 hst i nästa m*, avsluta med 1 sm i 2:a lm = 40 hst.
1. Sätt markören i varvets sista maska. 2. Virka nästa varv, sista maskan virkas i markörens maska. 3.Flytta upp markören till den sist virkade maskan. Fortsätt med nästa varv.Varv 8: (ökning i var 7:e m) 2 lm, 2 hst i nästa m, *1 hst i vardera av de följande 6 m, 2 hst i nästa m (= ökning)*, 1 hst i vardera av de 5 följande m = 80 hst.(gör ingen sm på sista varvet).På sista varvet blir det en nivåskillnad och då kan man avsluta cirkeln med några mindre maskor så slutet formas bra. Här har jag virkat cirkeln med halvstolpar och avslutade med 1-2 fm och 2 sm
Hur man gör en Mormorsruta?
DIY – MormorsrutorVirka 6 lm.Virka ihop maskorna till en ring med en sm.Virka 3 lm (=första stolpen) och 2 st, virka 3 lm. *3 st och 3 lm* Upprepa mellan * ytterligare 2 ggr. … Byt färg.Virka 3 lm (=första stolpen) och 2 st, virka 1 lm. *3st, 3 lm, 3 st, 1 lm* Upprepa mellan * ytterligare 2 ggr.
Varv 3: (ökning i varannan m) 2 lm, *1 hst i nästa m, 2 hst i nästa m*, upprepa *-* 9 gånger, 1 hst i vardera av de 2 sista m, avsluta med 1 sm i 2:a lm = 30 hst.Varv 6: (ökning i var 5:e m) 2 lm, 1 hst i vardera av de 3 följande m, 2 hst i nästa m, *1 hst i vardera av de 4 följande hst, 2 hst i nästa m (= ökning)*, avsluta med 1 sm i 2:a lm = 60 hst.
Varv 7: (ökning i var 6:e m) 2 lm, 1 hst i vardera av de 2 följande m, 2 hst i nästa m (= ökning), *1 hst i vardera av def öljande 5 m, 2 hst i nästa m*, 1 hst i vardera av de följande 2 m, avsluta med 1 sm i 2:a lm = 70 hst.
När man ökar så här och gör ökningarna på samma ställe varje varv är det lätt att cirkeln blir kantig, t.ex. sexkantig om man ökar på 6 ställen (se bild nedan).Tips: Det är bra att kontrollräkna efter varje varv, så vet man om det är nåt fel innan man kommit för långt. Därför anges antalet totala maskor efter varje varv.
Rundningen får du genom att öka jämnt runt varvet. Ökningen görs genom att virka 2 maskor i samma maska. Du virkar först en maska som vanligt, sedan gör du näta maska med nedtag i samma maska en gång till.
Du får först en genomgång av lite olika alternativ att virka i spiral för att få snygg form och fina färgbyten. Prova gärna alla sätt så du känner efter vilket som passar dig. Av detta kan du sedan göra trevliga glasunderlägg i olika färger samt en korg att lägga dem i.
Vad är HST i virkning?
Hst står för halvstolpe. För att virka en halvstolpe ska du slå om garnet på virknålen, sticka den igenom maskan och slå om igen. Det är nu tre öglor på nålen. Slå om igen och dra igenom alla tre öglor.
När du använder betalkort på sostrenegrene.com och i Søstrene Grenes app får endast Søstrene Grenes PCI-certifierade partner – och inte Søstrene Grene – tillgång till dina kortuppgifter. Hanteringen av dina kortuppgifter är därför endast en sak mellan dig och Søstrene Grenes PCI-certifierade partner, även om det sker medan du använder sostrenegrene.com eller Søstrene Grenes app.
Vad är ST i virkning?
st (stolpe): gör ett omslag om nålen, stick ner den i en av föregående varvs m och dra upp 1 (3 m på nålen), dra garnet genom 2 ggr genom 2 m. dst (dubbelstolpe): gör två omslag om nålen, stick ner den i en av föregående varvs m och dra upp 1 (4 m på nålen), dra garnet genom 3 ggr genom 2 m.
När du känner dig trygg med teknikerna här ovan, kan du börja att göra fina mönster med andra virktekniker. Se bara denna fina effekt som du kan skapa med bubbelmaskor (kallas även för popcornmaskor).Kräftmaskor är en kantmaska som du kan tänka på som omvända fasta maskor. Denna maskan ger en riktigt fin kant på din virkning, så du använder tekniken när du vill få en snygg avslutning på ditt arbete.Har du behov för det, kan du sätta ner filmens hastighet. Klicka på kugghjulen i botten av filmen och tryck på hastighet. Här kan du ändra hastigheten från normal till ex. 0,5 för att se filmen i lugnare tempo.Som standard är de flesta virkbeskrivningar gjorda för högerhänta. Men det betyder inte, att du inte kan följa beskrivningen, även om du virkar med vänster hand.Biancas vardag har alltid varit fylld med kreativitet. Som liten gick hon på bildskola på sin fritid och idag är hon fortfarande lika nyfiken på att utforska nya material och kreativa tekniker. Biancas glädje för kreativitet kan du själv uppleva och bli inspirerad av här på bloggen.
Vad är en magisk ring virkning?
Vad är då en magisk ring? Jo, det är en öppen ögla som du virkar första varvets maskor i. Ringen blir justerbar så att du kan dra ihop den till önskad storlek. Om du vill ha ett obefintligt hål drar du ihop så hårt det går, tills hålet inte syns. Cachad
När du virkar utifrån ett mönster, kommer du ibland stöta på att du ska starta med en magisk ring. Det är faktiskt inte mer komplicerat än vad su ser här ovan.
Alternativt kan du även sätta ihop dina luftmaskor med en smygmaska (sm) till en enkel ring. Smygmaskan virkar du mellan två luftmaskor i ändarna av en rad.
Tips: Blir det något fel under arbetets gång, kanske tappar du garnet från nålen eller du glömmer, hur långt du kommit (tro mig, det kan hända) – så kan du alltid få tag i tråden, du har runt pekfingret och börja däriftån med maskan.Tunisisk virkning är en gammal teknik som är en korsning mellan att virka och sticka. Här virkar du en mycket fint mönster med en tekiken som du ser i filmen ovan. Tekniken och antalet av maskor du ska göra, är precis detsamma. Lägg bara märke till att slutresultatet blir spegelvänt, eftersom du har virknålen i vänster hand. För att konvertera virkbeskrivningen ska du som huvudregel ersätta ordet medurs mot moturs (och omvänt), när de visas i mänstret. På det viset spegelvänder du riktningen i ditt kreativa arbete.
Hur man gör en magisk ring?
Så här gör du: Stick in din virknål i ringen och greppa tag i tråden som går mot öglan. Dra ut tråden ur ringen så att du har en ögla på din virknål. Dra tråden genom öglan på virknålen. Du har nu en magisk ring.
När du virar luftmaskorna, ska virknålen föras runt tråden, du håller på pekfingret och men virknålens lilla krok tar du med tråden genom öglan som sitter på virknålen.Detta är din startmaska, där du gör en ögla som virknålen sätts in i. Håll fast tråden på den högra handen runt pekfingret. Det är denna tråd du ska virka med.
Du virkar stolpmaskor genom att lägga garnet runt din virknål, innan du tar upp maskan som du ser i filmen. På det sättet har du tre öglor på din virknål som du ska virka med.
Du har kanske försökt att lära dig att virka tidigare, men kört fast bland de många videoguider för högerhänta virkare. I detta blogginlägg kan du lära dig att göra luftmaskor, fasta maskor, stolpmaskor, en magisk ring och flera spännande virktekniker för vänsterhänta med hjälp av filmer.
Som nybörjare vill jag rekommendera dig att först läsa första avsnittet av detta blogginlägg: ”Lär dig virka: En nybörjarguide till dig”, där du får goda råd om val av virknål, garn och tillbehör.
Nu är det dags att sätta fart på virkningen och förvandla garnet till vad du vill. Jag hoppas, att du lärt dig lite om hantverket och att du har mod och lust att kasta dig ut många olika virkprojekt i framtiden.Det är en slags vidareutveckling av stolpmaskor, där du samlar 5 öglor som tillsammans blir till en fin liten bubbla. Du virkar ofta bubbelmaskorna från baksidan som vi gör i filmen.
När du virkar tunisisk virkning, kan det vara en bra idé att går upp en storlek på virknålen än det som står garnnystat. På dert viset blir ditt arbete mer elastiskt, annars blir arbeter mycket stramt. Var dock uppmärksam på, att den beskrivning du följer, kan kräva något annat.Kom ihåg att du kan läsa mer om att virka i vårt blogginlägg:: ”Lär dig att virka: En nybörjarguide till dig”. Du kan även hitta mycket mer inspiration och gratis virkbeskrivninga här och gå på upptäcksfärd bland allt, du behöver för att virka här. Sm är förkortning av smygmaska. En smygmaska virkas genom att sticka virknålen igenom maskan, slå om garnet om virknålen och dra den nya öglan igenom både maskan och öglan på nålen. Du har nu virkat en smygmaska. Hst står för halvstolpe. För att virka en halvstolpe ska du slå om garnet på virknålen, sticka den igenom maskan och slå om igen. Det är nu tre öglor på nålen. Slå om igen och dra igenom alla tre öglor. Du har nu virkat en halvstolpe.St står för stolpe. En stolpe virkas genom att slå om garnet om virknålen, sticka nålen igenom maskan från förra omgången, slå garnet om nålen igen och dra igenom maskan. Du har nu tre öglor på virknålen. Slå om garnet och dra igenom två öglor. Nu är det två öglor kvar. Slå om igen och dra igenom de sista två öglorna. Du har nu virkat en stolpe.
Tills. betyder oftast ”tillsammans” i ett virkmönster. Det kan till exempel stå ”2 fm tills”, vilket betyder att två fastmaskor ska virkas tillsammans. På så sätt reduceras maskantalet och det tas in.Fm är en förkortning av fastmaska, som är en av de mest använda virkmaskorna. Fastmaskor virkas genom att sticka virknålen genom maskan, slå om garnet om virknålen och dra den nya öglan igenom maskan. Det är nu två öglor på virknålen. Slå om garnet igen och dra igenom båda öglorna. Du har nu virkat en fastmaska.Virkfasthet: 22 st = 10 cm OBS! Kontrollera virkfastheten noga. Virkar du för fast, byt till en grövre virknål. Virkar du för löst, byt till en finare virknål. Stämmer inte virkfastheten får plagget fel mått och angiven garnåtgång kan ändras.
Vi gör alltid vårt bästa för att hjälpa dig! Du är välkommen att ringa oss på 0511-26767 eller skicka mail genom att fylla i nedanstående formulär när du har frågor som rör din order eller kunduppgifter. Kundtjänst har öppet måndag – torsdag 8-16.30 och på fredagar 8-16. Stängt aftnar och helgdagar. I vårt publika kundforum, som du når här bredvid, kan du ställa frågor till kreatören, om våra produkter eller annat av allmän karaktär. Här svar vi så snabbt vi kan.
Här finns svar på frågor om allt från leveranser, betalningar, returer, produkter och ”Fråga kreatören”. Hittar du inte svaret kan du självklart ställa din egen fråga. Vi svarar så fort vi kan under helger och efter kl 16 kan det ta lite längre tid.
När du skall börja med en rund virkning kan det vara en god idé att börja med en så kallad magisk ring. Till skillnad mot en ring av luftmaskor och en smygmaska, så kan du justera storleken på en magisk ring, genom att dra i trådänden.
Tänk på att detta är ett öppet forum så om din fråga gäller personuppgifter är det bättre att kontakta kundtjänst på tel 0511-26767 eller mail [email protected]Fortsätt att göra fasta maskor runt ringen, enligt ditt mönster. Dra något i trådänden, så lägger sig maskorna i en ring. Du kan justera ringen ännu mer när du gjort nästa varv klart.
När du har virkat din magiska ring och har virkat runt hela kan du strama åt den så att det inte är några hål kvar. Det kan vara knepigt att göra första gången, men ge inte upp. Du kommer snart kunna skapa en magisk ring utan några problem.
Den magiska ringen har fått sitt namn av bra anledningar. Den är nämligen din räddning när du virkar runda former – till exempel en teddybjörn eller en mössa. Du kan välja att starta med en rad luftmaskor och samla dem i en kedja, fast om du redan testat det vet du att det inte sluter helt tätt. Det är nu en magiska ringen kommer till din undsättning.Du hittar alla mina mönster under DIY! De är gratis MEN all kopiering (foton som text) är förbjuden! När du virkar efter dem och publicerar egna bilder, tagga med #bautawitch som ett litet tack för att du haft glädje av mitt arbete. Enjoy! 💕
Hemma hos oss kan vi tyvärr inte ha vare sig en riktig gran eller plastgran pga att vi har en julgranshuligan i familjen – vår fina röda men inte allt för smidiga katt, Findus Zlatan. En katt som tror att julgranskulor är leksaker…
Kanske vill du bara göra en pytteliten gran och känner dig färdig nu!? Om inte, tror jag att du vid det här laget har stenkoll på hur du virkar dina grenlager och kan fortsätta göra din gran precis så hög du önskar. För en symmetrisk gran ökar du varje grenlager med 2 bågar, dvs 6 maskor. Jag tröttnade på att min gran var helt symmetrisk så jag gjorde bågarna större och större, ju längre ner på granen jag kom. På sista grenlagret så virkar du uddarna i den främre maskbågen i fall du vill att din gran ska ha en stam. Vilket den bör ha om du ska kunna fylla den.
Så i år fick jag för mig att jag skulle virka oss en gran. Jag googlade runt på nätet efter ett mönster men hittade inget som såg ut som den gran jag tänkt mig. Jag har dock sett liknande granar på bild på t ex Pinterest men ingen av de virkerskorna ville dela sina mönster… I helgen började jag då istället att experimentera mig fram och när jag blev nöjd, skrev jag ner hur jag gjorde. Så om jag med mina bilder lyckas inspirera dig till att virka en egen gran – delar jag gärna mitt mönster med dig! Mönster har (oftast) en översikt i början över material som ska användas och en översikt med maskor som ska virkas och hur de förkortas. Om det används speciella tekniker blir de också förklarade i mönstret. Oavsett om arbetet ska virkas i runt i cirkel eller fram och tillbaka, så är mönstret indelat efter vilket varv du har kommit till. Det är bara att börja på varv 1 och följa varven kronologiskt ner genom mönstret. Med våra mönster kan du lätt köpa de material som ska användas till projektet, men ibland kan det vara skönt att kunna använda upp sitt restlager, eller om det är en speciell färg du älskar. Här är några material som kan vara bra att ha hemma och som används till många olika mönster.
Efter varje varv står det oftast i parantes, hur många maskor du ska ha i allt på varvet. En bra idé är att räkna efter, så att du har rätt antal maskor.
Det finns olika slags maskor som du kan virka med och som nybörjare kan det vara förvirrande att hålla styr på. Det finns fem grundläggande maskor som kan vara bra att kunna som nybörjare. Vi har en guide till förkortningarna av de olika maskorna här som används i mönster. Luftmaskor används till att börja ett projekt och till att vända sitt arbete med, så du kan virka åt andra hållet. De kan även användas i ett mönster för att skapa effekter i projektet. Du kan även börja ditt arbete med en magisk ring, som vi också har en guide till. Har du tänkt att du vill lära dig att virka, men inte riktigt vet var du ska börja? Hur virkar man? Vad ska man använda? Då är denna guiden perfekt till dig. Här kommer du lära dig grunderna till virkning, läsa mönster och vad du ska använda. Och så handlar det bara om att öva!Har du fortfarande problem med den magiska ringen? Visste du att det finns en enkel variant på den magiska ringen, som du kan använda som utgångspunkt till korgar och väskor? Lär den enkla tekniken här.
Den magiska ringen kan vara lite svår i början. Men håller du tungan rätt i mun och övar, så kommer du snart att behärska tekniken. Kanske tycker du till och med att tekniken är enklare än vad den såg ut vid första ögonkastet.
Videotips! Klicka på “Inställningar” (det lilla kugghjulet under videon ⚙) för att byta språk på undertexterna. Du kan också justera hastigheten om du behöver se tekniken i ett långsamt tempo.En magisk ring är en grundläggande virkteknik som tar dina projekt till nästa nivå. Tekniken kan vara lite lurig att få till i början, men bara lugn, här guidar vi dig till tre olika sätt att göra en magisk ring på.
Den magiska ringen är svår att undvika om du vill virka annat än täcken och handdukar. Ska du t.ex. virka amigurumi och väskor, då behöver du göra en magisk ring.
Med en magisk ring förhindrar du att det blir ett hål i mitten när du virkar runt centrum. Den magiska ringen kan stängas till helt när du har virkat de maskor du ska ha. Så smart!Mormorsrutor är enkla och roliga att virka. Arbetet växer snabbt. Rutorna kan göras i precis vilken storlek man själv vill och virkas lätt ihop med varandra. Plocka fram dina restgarner och sätt igång. De är som mest dekorativa om man använder sig av flera färger.
Jag har som sagt bara ett mönster på en sjal och det är min pälssjal. För övriga gratis sjalmönster rekommenderar jag dig att kika in på hemsidor hos garngrossister som t ex Järbo Garn eller Drops Design! Lycka till!
Hej Ingela! Jag gör precis som på Järbos video. Vandrar med sm. I mitt mönster har jag inte fortsatt med samma färg varv 2 utan bytt färg så därför framkommer inte det, tyvärr. Färgbyten gör jag aldrig på samma ställe på rutorna då jag virkar in mina ändar och det då skulle bli klumpigt och fult. Ska du fortsätta med samma färg v2 så vandra med sm över st och börja det nya v med 3 lm = första st.
Jag älskar färgerna i dina mormorsrutor som går i olika rosa/lila nyanser och skulle bli sååå glad om du ville dela med dig av vilka färger du använt. Försökt komma fram till det själv men blir färgblond i garndjungeln 🙂
Om jag vill använda samma färg på hela rutan, hur gör jag då för att komma mellan två stolpgrupper? Har provat.wmd smygmaska men då blir det ju en ”dubbel kant”. Måste jag ta av tråden för att fästa om den som när jag byter färg? / MarieDet är ett bra tag sedan jag virkade dem så den gammelrosa färgen har utgått sedan dess men Hyacint 240 är den som idag kommer närmast. Övriga färger är Light Pink 246, Fuschsia 128, Orchid 222, Magenta 251 och White 106. 😃
Jag påbörjade också mina mormorsrutor i vintras… nu har det legat nere ett tag, men i höst igen! Kanske blir det en filt… eller en kudde.. eller bara en tummetott, vem vet! 🙂 Ha det, Åsa min vän! /Pia
Perfekt ju att ha ett UFO (unfinsished object) liggande att plocka fram när lusten tränger på att göra något med sina händer! När du ser vad det är jag nu alldeles snart är färdig med kanske du vill göra något liknande av dina rutor! Kram ❤Jag har gjort ett fotomönster som är lätt att följa. I stora drag handlar det om att göra stolpgrupper om 3 stolpar, 1 lm mellan grupperna förutom vid hörn, då man istället virkar 3 lm mellan stolpgrupperna:
Hej Siv och väkommen till min blogg! 🙂 Vad roligt om jag inspirerat dig! Garnet jag amvänt heter Catania och är av 100% bomull. Till det har jag använt virknål 3. Hoppas du tittar in snart igen!
Stängda varv är bäst vid färgbyte. Färgbytet blir snett om du byter färg i en cirkel med öppna varv. Vi ska gå igenom färgbyte mer i detalj i lektion 6. Nu räcker det med att bara veta om att det finns fördelar med att lära sig virka med stängda varv.Här virkar jag ett mönster med öppna varv. Som du märker är öppna varv enkelt att göra, principen går egentligen ut på att du inte gör någonting särskilt vid varvsbyte. Du virkar bara på som vanligt.Fördelen med öppna varv är att övergången mellan varven inte blir att synas på det färdiga arbetet. Som ni ser i cirkeln med stängda varv är det en linje genom hela cirkeln där varvsbytet var. Jag tycker att det är enklare att virka öppna varv, men det är en smaksak.
Hur gör man en ögla när man virkar?
More videos on YouTube Man startar sin virkning med en ögla på virknålen. Håll antingen i nålen som en kniv, då nålen ligger inne i handen. Tråden läggs över vänster pekfinger, löper in i handen och hålls åtdragen med hjälp av lillfingret.
En cirkel virkas i en spiral. Precis som när du virkar en fyrkant är cirkeln uppbyggd av varv, men i en cirkel är varven runda. Ju fler varv du virkar desto större cirkel får du. Grunden till att få en platt cirkel är att göra ökningar när du virkar spiralen. Du kan virka en cirkel på olika vis och vi ska testa virka de olika varianterna. De två sakerna du kan variera när du virkar en cirkel:När du virkar en cirkel kan du starta på två olika sätt. Antingen gör du en magisk ring eller så gör du en ring av luftmaskor (lm). Valet av start påverkar hur mitten av den virkade cirkeln blir att se ut.
Här virkar jag ett mönster med stängda varv. Till skillnad från de öppna varven ska vi nu göra en speciell övergång mellan varven. När du virkar stängda varv ska alla varv: Efter att vi lärt oss starta en cirkel ska vi nu börja virka själva cirkeln och titta på de olika sätten att byta varv. Du kan virka med öppna eller stängda varv. Jag kommer från och med nu alltid starta med en magisk cirkel. Men teknikerna för att byta varv fungerar på samma sätt om du valt att starta med en ring av luftmaskor. Nu ska vi börja virka cirklar. Vi tittar först på de olika sätten att starta cirkeln. När jag visar de olika teknikerna i videorna här nedan utgår jag från ett mönster som tyddligör skillnaden mellan de olika starterna.Med rekommendationerna vill Läkarförbundet underlätta tolkningen av de gemensamma a- och b-delmålen i Socialstyrelsens regelverk SOSFS 2015:8 och HSLF-FS 2021:8.
Som ST-läkare i Sverige kan du under vissa förutsättningar genomföra delar av din specialiseringstjänstgöring utomlands. Det innebär att du kan tillgodoräkna dig tjänstgöringen som skett utomlands inom ramen för din svenska specialiseringstjänstgöring. Det finns en möjlighet att kunna tillgodoräkna sig upp till 4 eller 4,5 års (beroende på föreskrift) tjänstgöring som läkare i ett annat land. För att kunna tillgodoräkna dig tjänstgöringen krävs det att du arbetat som legitimerad läkare i tjänstgöringslandet under handledning och klinisk instruktion. Du måste även få din tjänstgöring intygad av en verksamhetschef eller motsvarande i tjänstgöringslandet. Därtill ska din huvudhandledare i Sverige intyga att tjänstgöringen bidragit till att uppfylla kompetenskraven i den för dig aktuella svenska målbeskrivningen.
Läkares specialiseringstjänstgöring regleras av Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd. Dessa finns idag i två versioner, SOSFS 2015:8 och HSLF-FS 2021:8.