Posted on

Vision Hybrid Line

Till vilket fiske ska du använda linan? Jag använder min lina till lax och havsöringsfiske i min hemmaå. Lätt den trevligaste versitiplina jag testat. Inga irriterande skarvar. Dessutom kan man streamerfiska in linan hela vägen utan problem. Möller Bil Västerås ingår i Möller Bil Sverige som är återförsäljare med fullserviceanläggningar för Volkswagen, Audi, SEAT, Skoda och VW Transportbilar. Vi har idag verksamhet på 12 orter i Mälardalsområdet och ca 650 medarbetare. Möller Bil ägs av norska Möller Mobility Group, ett familjeägt företag och ett av nordens största bilföretag. Varmt välkommen till oss på Möller Bil Volkswagen i Västerås.Få bilen hemkörd!Just nu bjuder vi på fri hemleverans i hela Sverige.Du vet de där speciella tillfällena när tid och platsoch stämningsläge verkar jobba ihop för att ge digen alldeles särskild känsla? I Touareg har våraingenjörer arbetat hårt för att du ska kunna uppleva dem lite oftare. Den är en vän på vägen, fylld avfunktioner som hjälper dig och gör körningen enklare, tryggare och mer underhållande. Allt för att duska kunna njuta av stunden. Bilen är bland annat utrustad med night vision, dynaudio och innovationspaket.Övrig information om bilen:Årsskatt: 360:-Besiktigad till: 2023-11-30Alla våra begagnade bilar är DWA-certifierade vilket innebär att bilarna har gått igenom en omfattande kvalitetskontroll på 122 punkter och att man har 12 månaders garanti utan extra kostnad. Vi är kända för våra paketeringslösningar och erbjuder självklart förmånlig finansiering och serviceavtal via Volkswagen Financial Services och även försäkring via Volkswagen Märkesförsäkring.Line Vison 98 är för dig som söker allmountain skidan för hela dagen i alla typer av fören. En av de mest mångsidiga och definitivten av lättaste freerskiing skidorna på marknaden

Willys Sportfiske AB grundades 1970 i Västerås och är en av landets äldsta och mest välsorterade sportfiskebutiker. Service har sedan starten varit vår ledstjärna och vår ambition är att du hos oss ska hitta produkterna du söker och få den service du behöver. Tveka inte att slå oss en signal eller skicka ett mail om du har några funderingar.
Sinking Hybrid Tips utilise our Sliding Density concept where the density increases gradually to the tip of the line. Except clear intermediate which is a full intermediate tip.All Hybrid tips work with all Hybrid, Hammer, TNT, ACE Skagit and ACE Switch shooting heads. When choosing the tip, you only choose the length you desire and density. You dont have to think about the weight of the tip as weve done that for you.Dessa skjutklumpar kombineras med en 7,5ft Hybrid Tip för att uppnå perfekt gramvikt för respektive enhandsklass. Dessa kan du välja i olika densiteter för att passa just dina vatten.Hybrid passar för en rad olika stilar. Scandi, Skagit, Switch eller Enhands – välj ditt användingsområde och ta hjälp av tabellen nedan. Alla hybrid tipar passar med alla linor så du kan kombinera precis som du vill.

Vision Hybrid Float är en serie flytande linor som passar allt från skagit i #5 med enhands flugspön upp till en skagit/scandi klump för Switch- och tvåhands flugspön ända till #10, d v s från 13 gram/200 grains till 47gram/720 grains. Linan har integrerad skjutlina. Kompletteras med spets.
Vision Hybrid – En serie med linor som passar allt från enhands flugspön i #3 till tvåhands flugspön i #10. Använd den som en kraftfull skagitlina till ditt enhandsspö eller som en skagit/scandi klump till dina tvåhandss eller Switch- flugspön.Vision B\u00e4kk\u00e4ri \u00e4r en orange tunn och stark backing. Fast backingen \u00e4r tunn och stark s\u00e5 sk\u00e4r den inte ner i rullen n\u00e4r den belastas h\u00e5rt.

K\u00f6p fler \u2013 Spara mer! Power Strike 9ft Trout taperade \u00f6ringtafsar i den h\u00f6gsta copolymerkvalit\u00e9n som finns tillg\u00e4nglig. De har en o\u00f6vertr\u00e4ffad \u00f6verrullning som tillfredsst\u00e4ller den mest kr\u00e4sna \u00f6ringfiskaren.
Vision B\u00e4kk\u00e4ri \u00e4r en vit tunn och stark backing som inte f\u00e4rgar av sig p\u00e5 linan. Fast backingen \u00e4r tunn och stark s\u00e5 sk\u00e4r den inte ner i rullen n\u00e4r den belastas h\u00e5rt.Givetvis finns det även goggles med linser som hanterar 20-60% ljusinsläpp och som fungerar i flera olika förhållanden. Dessa är bra för dig som inte vill byta lins på dina goggles eller bara vill ha ett par med dig ut på berget men precis som ett par skidor så finns det inga skidglasögon som är perfekta i alla väder. För att alltid säkerställa att du alltid har rätt lins och optimal sikt finns idag många smarta lösningar för att enkelt byta ut linsen med få enkla steg. Många av våra modeller har tekniker för att snabbt kunna skifta lins i liften på väg upp när vädret slår om. Magnetiska linser eller system där linsen enkelt hakas fast gör bytet lätt. Att bära en extra lins tar dessutom mindre plats i väskan än ett par extra goggles. Alla extra linser hittar du här

En av våra absoluta favoriter! Funkar perfekt som \\\”en skida till allt\\\” om man är av den lite freeridiga typen. Otroligt lekfull och smidig i offpisten men med tillräckligt hög prestanda att man kan dra på riktigt bra i pisterna med den. Bjuder in till lek vare sig man är i hård pist eller i offpisten.
Vi jobbar gärna med lager på lager principen som går ut på att skapa en klädsel som skyddar mot vind och vatten, samtidigt som den ger en möjlighet till varierad temperatur och transporterar bort fukt från kroppen. När du köper ett nytt plagg, testa gärna med fler lager under eller över för att få rätt känsla för kalla dagar.

Nordica släpper taget om sin trogna och testade pjäxmodell ”Strider” och kommer nu med en helt ny serie pjäxor under namnet ”Unlimited”. Dessa hybrid eller allmountain-pjäxor är gjorda för dig som vill ha en pjäxa du kan göra absolut allt med! Oavsett om det är hård utförsåkning eller långa toppturer. Flera i vår personal har testat dem i Vemdalen under mässan och vi är positivt överraskade över hur Nordica lyckats göra en ännu bättre pjäxa än ”Strider”.

Ett mellanrum mellan goggles och hjälm inte bara ser dåligt ut, det kan även göra din panna kall. Som tidigare nämnt kan också ventilationen påverkas av att dina goggles inte riktigt passar med hjälmen. Det enklaste sättet att tänka på storleken är att se till hur stort ansikte du har. Om du bär en mindre hjälm passar ett mindre par goggles bättre. Har du istället en stor hjälm bör du titta på ett par stora och breda goggles. Valet blir dock svårare då många tillverkare erbjuder extra stora goggles för att dels ge ett bredare synfält och dels för att möta konsumenternas efterfrågan och trender. Extra stora goggles gör att du ser mer av din omgivning och du ser extra snygg ut i liftkön men de passar inte alla hjälmar och ansikten. Fundera på hur stor hjälm du har och välj dina goggles enligt vad som ger bäst passform. Tänk också på att tillverkare som producerar både hjälmar och goggles alltid ser till att de passar bra ihop, men det finns såklart även goggles som passar till alla hjälmar. Har du frågor finns vi här för att hjälpa dig hitta rätt. Hör av dig med frågor till [email protected] eller besök oss i butiken.
Ni frågade efter den. Nu är den här: en touring-specifik skida i Salomons QST-serie. Säg hej till QST Echo 106. Vad är det här för skida då? QST Echo är drygt 11 procent lättare byggd än vanliga Salomon QST 106, framförallt genom en lättare träkarna som kombinerar Karuba och Poppel. QST Echo väger 1760 gram i längden 181 cmGoggles är olika tjocka beroende på modell. Framförallt påverkar tjockleken dig som gärna åker med ett par glasögon under dina goggles. OTG-goggles (over the glasses) är anpassade för att du bekvämt ska få plats med ett par glasögon under, därför är de ofta lite djupare än andra goggles och har även utskurna delar för att bättre rymma dina glasögon. När du testar ut ett par goggles ska du inte känna att de trycker eller skapar obehag när du har dem på dig. Dina glasögon ska rymmas väl men samtidigt sitta fast och inte hoppa omkring när du åker.

HEADs friåkningsteam, med den kanadensiske shreddern Cole Richardsson i spetsen, önskade sig en lekfull backcountry jibber som komplement till den populära friåkningsserien Kore – och nu är den här!
Ett lägre tal innebär en mörkare lins och typiska linser för soliga dagar har en VLT på 5-20%. Dessa linser är ofta mörkare och finns vanligtvis i färgerna svart, guld och grå. Dessutom har goggles för soliga dagar ofta en spegellins. Speciellt mörka linser med sfärisk kurvatur förhindrar solen från att blända dig så att du får ut det mesta av en solig dag på berget.\\n Låt oss introducera den helt nya skidserien LINE Blade Optic. Född från LINEs historia av att driva freeride-skidor i en ny riktning, bryter Blade Optic Collection formen av traditionella metall-laminatdesinger och snor inspiriation från två redan prisbelönta LINE-skidor, LINE Vision och LINE Blade. Genom att kombinera de intuitiva freeride-möjligheterna hos Visions chassi, med tekniken och kraften som finns i Blades Gas Pedal Metal-konstruktion, konstruerades Blade Optic kollektionen för att gasa som en freerideskida och leka som en freestyleskida. Sätt siktet nerför berget, sparka i högsta växeln och upplev freeride på ett unikt sätt med Blade Optic serien.\\nLine Vision och Optic är två av våra favorit serier av allmountainskidor och freerideskidor för säsongen 22/23. Line är kända för att tillverka lekfulla, nytänkande och sjukt roliga skidor. Det är tydligt att skidglädje är Lines fokus då deras motto är #MOREFUNNER, mer kul helt enkelt! Men vilka skida är bäst för dig och kommer hjälpa dig att ha mest kul på berget? Det är vi här för att hjälpa dig med. Vi djupdyker ner i den älskade Vision serien som fått lite ändringar till i år och jämför med den stekheta nya serien Optic. Modeller, konstruktioner, skärning, passande bidningar vi pratar om allt det för att hjälpa dig att hitta rätt skida för maximal åkglädje.

Vi älskar att testa skidor! Och vi kan ju inte sälja något som vi själva inte har testat! Under året gör vi flera olika skidtest med personalen och i helgen var ett starkt gäng ur personalstyrkan i Sälen för att testa Pistskidor och Allmountainskidor under Sälens skidtestarhelg.Vi fick in massvis med bidrag och det var sjukt kul att se sån bred spridning i typ av åkning och olika kreativa vinklar på alla edits. Vi fick se allt från säsongsedits med massa puder, feta tricks och sjukt mycket pepp till jibb i Hammarbybacken eller unga åkares imponerande utveckling. Trots att vi älskar att kolla på alla era edits kan det bara vara 4 vinnare.

Vi unboxar ett paket från K2 som verkar vara från framtiden. I paketet hittar vi vinterns största nyhet på pjäxor, nämligen helt nya K2 pjuck med ett helt nytt BOA Alpine System som ersätter dem två nedersta spännena. Med nya BOA Alpine systemet så får du en pjäxa med justerbar läst där du verkligen kan fin justera passformen.
Alpingaraget Vinter Edit Video Tävling 2022 Vill du vinna fina priser och bli kittad inför vintern? Vi presenterar vår första video edit tävling i samarbete med Salomon! Åkte du skidor förra vintern och filmade dina äventyr lite? Då kan du vara med och tävla om riktigt fina priser. Allt du behöver göra är att klippa ihop en kort film från din vinter och dela med oss för chansen att vinna inom flera olika kategorier. PRISBORD: 1 x Salomon Skidor 1 x Salomon Pjäxor 1 x Salomon Shift Bindning 2 x Salomon Goggles 1 x Salomon Hjälm 4 x Alpingaraget Teleskop Stav 4 x Alpingaraget Mössor 2 x Alpingaraget Pjäxbag Galon 2 x Alpingaraget Skidbag Galon Spelar ingen roll om du bara var borta en vecka i svenska fjällen eller gjorde en hel säsong i alperna förra vintern. Klipp ihop en “Vinter Edit” med det material du har eller bli kreativ nu i efterhand. Vi vill se alla typer av skidåkning och vad som gjorde just din vinter speciell. HUR DU DELTAR: 1. Klipp ihop en video som speglar dig, din skidåkning och din vinter. 2. Dela din video med oss (se alternativ nedan) Deadline 19/10 3. Våran jury går igenom alla videos och utser vinnarna den 22 Oktober under Säsongarkvällen OLIKA SÄTT ATT DELA: 1. Lägg upp din video på Instagram och tagga @alpingaraget samt använd #agvinteredit 2. Lägg upp din video på Youtube och skicka länken till ditt bidrag till oss på [email protected] 3. Ladda upp din video på Google Drive eller liknande och dela filen med [email protected] KATEGORIER ATT VINNA I: 1. Bästa editen 2. Bästa åkningen 3. Mest inspirerande 4. Mest underhållande Vi ser fram emot ditt bidrag och få se vad du gjorde i vintras. Årets Säsongarkväll kommer vara den 22a oktober och vinnarna av video tävlingen kommer krönas live under eventet. Mer info och anmälan för Säsongarkvällen kommer snart… Stort lycka till! Regler: Genom att delta godkänner du tävlingens Regler & Villkor

Wow! Här kan man riktigt känna att det lagts ner mycket jobb för att tillverka dessa skidor. Testskidan var bara 179cm och förväntningarna var att det kommer vara alldeles för kort. Fel! Skidan lyder mig in i minsta detalj och jag har glömt bort att de är 8-10cm kortare än vad jag normalt åker på efter första svängarna. Skrattar hela vägen ner till liften och sticker direkt upp och tar ett till åk. Mjuk men stabil. Kvick och trygg. Sjukt bra!
Det viktiga att tänka på är att dina goggles följer ditt ansikte utan att du känner tryck eller obehag. Det bör vidare inte vara något mellanrum mellan ditt ansikte och skumkanten där vind eller snö kan tränga igenom. Det du eftersträvar är en konsekvent mjuk men tät passform runt hela skidglasögonen.Alla goggles har någon form av ventilation för att undvika att de immar igen. I regel är ofta mer ventilation bra men det viktiga är att ventilationen fungerar ihop med dig hjälm. Om din hjälm blockerar ventilationen på dina goggles finns risken att de immar igen lättare och din dag är förstörd. Alla skidglasögon i vårt sortiment har någon form av beläggning på insidan för att motverka imma. Det är en kemisk behandling som kan försvagas med tiden om du inte är försiktig, se därför till att alltid torka dina goggles ordentligt innan du putsar upp dem och använd bara en ordentlig putsduk.

Vi älskar att testa skidor! Och vi kan ju inte sälja något som vi själva inte har testat! Vi har 317 skidmodeller i vårt sortiment och varje skida har sitt unika syfte och sin unika kund. Under året gör vi flera olika skidtest med personalen och nyligen var ett starkt gäng ur personalstyrkan i Sälen för att testa Pistskidor och Allmountainskidor under Sälens skidtestarhelg.
Om du upplever detta problem har du förmodligen för smala goggles. Den bästa lösningen för dig är att utforska ett par bredare goggles som har en större ram för ditt ansikte.

\\n Line Vision och Optic är två av våra favorit serier av allmountainskidor och freerideskidor för säsongen 22/23. Line är kända för att tillverka lekfulla, nytänkande och sjukt roliga skidor. Det är tydligt att skidglädje är Lines fokus då deras motto är #MOREFUNNER, mer kul helt enkelt! Men vilka skida är bäst för dig och kommer hjälpa dig att ha mest kul på berget? Det är vi här för att hjälpa dig med. Vi djupdyker ner i den älskade Vision serien som fått lite ändringar till i år och jämför med den stekheta nya serien Optic. Modeller, konstruktioner, skärning, passande bidningar vi pratar om allt det för att hjälpa dig att hitta rätt skida för maximal åkglädje.\\nKänner du att dina goggles trycker för hårt på näsan bör du hitta ett par goggles med en annan passform och bredd. Det kan även bero på att dina goggles är för hårt spända. Om du behöver spänna dina goggles väldigt hårt för att de ska sitta på bör köpa ett par som ger en bättre passform utan att behöva spännas för hårt.

Ingen bergsupplevelse är komplett utan en av de prisbelönta skidorna från Bentfamiljen från Atomic. Från puder till park, från enorma drop till att stompa omöjliga landningar, varje skida i Bent-familjen är byggd med ett syfte – att förena din fantasi och kreativitet till berget. Atomic har släppt 5 avsnitt som alla lyfter fram olika skidor från Bentfamiljen och olika atleter.
Det är ett vanligt problem och kan bero på flera saker. En orsak är att din hjälm inte passar med dina goggles och ventilationen blir blockerad. Det kan även uppstå om dina goggles är för tjocka och ventilationen blockeras av snö som lägger sig ovanpå. En annan orsak är att den kemiska beläggningen på insidan är sliten. Var noga med att testa ut rätt goggles för din hjälm och omvänt för att undvika problem.Endast Online – Är artikeln märkt med \\\”Endast online\\\” skickas den direkt från leverantör hem till er. Produkten lagerförs inte av oss och finns inte heller i butiken.

Får vi rätt uppgifter direkt vid köp går det snabbare med leverans. Kan ni inte ange måtten av olika anledningar så skriver ni det. Har ni bara genrella mått tex skostorlek som ni vill att de monteras efter kan vi inte garantera att det blir rätt och de behöver alltid kontrolleras innan åkning.

Efter alla år som Völkl Katana V-Werks har funnits är den fortfarande vassas av vassa. Sjuk isgrepp och fartstabilitet och har man bara vad som krävs vad det gäller bindningar, pjäxor, teknik och fysik kan man pressa dem hur hårt som helst. Passar de som vill ha en skida som de kan gasa på ordentligt med men även kunna topptura lite på. Tack vare den fulla rockern blir den ändå relativt lätthanterad.
Det finns två huvudsakliga typer av utformning på linsen. Cylindriskt utformade linser har en horisontell kurvatur men är platta vertikalt. Denna typ av lins erbjuder ofta bra egenskaper till ett lite lägre pris eftersom de kostar mindre att tillverka.\\n Prisad serie friåkningsskidor som levererar fantastisk åkning över hela berget med sin lätthanterliga, smidiga och lekfulla känsla samtidigt som Line Vision är förvånansvärt stabil i hög fart. Vision skidorna älskar trixig skogsåkning och mjuka pillows och det gör absolut inget ifall det krävs några timmars knatande för att nå dit. Line Vision är med sina otroligt snabba riktningsförändringar perfekt för teknisk och krävande terräng samtidigt som den levererar med full kontroll i farter närmare 100 km/h och det mycket tack vare den THC förstärkta kärnan av Paulownia och Lönn. Med en lättvikt på alla tre bredder 98,108 och 118 är dessa perfekta free-touring skidor. Lätta påvägen upp men klarar av att köras hårt nedför.\\nDet har nu passerat tio år sedan det välkända Opinionprojektet drogs igång. På Freeride.se forumet samlades hundratals skidentusiaster som tillsammans tyckte till om hur den optimala skidan skulle se ut. Detta omfattande projekt resulterade i världens första communityutvecklade skida, Extrem Opinion 118.

Snön är dock som bäst när den faller men det kan innebära sämre sikt. När molnen drar in behöver du ett par goggles som kan ge dig höga kontraster. Exempel på sådana förhållanden är vid flatljus, dimma eller snöfall. De bästa linserna för sämre förhållanden är ofta gula, blå eller rosa och har en VLT på mellan 60-90% ljusinsläpp.En superfin skida som passar den som åker mest pist men även vill åka en del utanför. Völkl Kendo är kvick, rapp, stabil, rolig och sjukt bra helt enkelt. 3D radien visar vad den går för. Lätt att variera åkningen från skär till sladd, lång sväng till kort sväng och från snabbt till långsamt. En skida som passar typ alla, för alla underlag i pisten såväl som utanför om man vill det. Kräver lite av dig som åkare men ger tillbaka i mångfald. Kanske något seg vid låg hastighet, men när man står på Kendo vill man öka farten. Mitt i prick för det den ska vara till för. När ljus reflekteras av olika ytor blir intensiteten högre om ljuset reflekteras vinkelrätt. Ljus som reflekteras vinkelrätt skapar en bländande effekt men genom att effektivt filtrera bort horisontella ljusstrålar minskar risken för att bli bländad. Strukturen i polariserade linser tillåter endast att vertikala ljusstrålar släpps igenom. Det gör att terrängen blir tydligare och du kommer att kunna se kontraster och förändringar i snön bättre vilket ger dig mer av varje åk. Det finns flera olika lösningar för hur bandet fäster dina goggles runt din hjälm. Allt från ett enkelt justerbart band i olika bredd till lösningar med fästen. Om dina goggles sitter för löst och du inte kan spänna bandet ytterligare behöver du ett tightare band. De flesta band har även silikonränder på insidan för att bättre fästa mot din hjälm om du inte kan sätta fast dem ordentligt. Se efter hur just din hjälm ser ut för att veta om ett par goggles kan fästa bra och samtidigt sitta bekvämt.\\n Här visas bindningar som vi rekommenderar till denna skida. \\n Det är ett urval och det finns många andra bindningar att välja mellan i kategoring Bindningar.\\n Klicka här för att se alla bindningar.\\nOm du har frågor om goggles och passform finns vi alltid här för att hjälpa dig hitta rätt, både online och i butik. Hör av dig till oss med alla frågor om goggles på [email protected] \\r\\n

Riktigt bra skida från Salomon. Väldigt lättåkt i offpisten och du kan variera din åkning på ett enkelt sätt. Vill du trycka på så går det alldeles ypperligt. Är det istället lite \\\”surf\\\” som lockar är det bara släppa ut bakändarna så sladdar de lätt från sväng till sväng. Låt oss introducera den helt nya skidserien LINE Blade Optic. Född från LINEs historia av att driva freeride-skidor i en ny riktning, bryter Blade Optic Collection formen av traditionella metall-laminatdesinger och snor inspiriation från två redan prisbelönta LINE-skidor, LINE Vision och LINE Blade. Genom att kombinera de intuitiva freeride-möjligheterna hos Visions chassi, med tekniken och kraften som finns i Blades Gas Pedal Metal-konstruktion, konstruerades Blade Optic kollektionen för att gasa som en freerideskida och leka som en freestyleskida. Sätt siktet nerför berget, sparka i högsta växeln och upplev freeride på ett unikt sätt med Blade Optic serien. Alpingaraget är sedan 1994 Sveriges mest fullmatade skidbutik. Hela vårt breda sortiment av alpin utrustning är handplockat från utvalda leverantörer och varumärken. Med en kompetent och engagerad personal vill vi ge dig förstklassig service för att få rätt utrustning. Hos oss är det alltid vinter!

Prisad serie friåkningsskidor som levererar fantastisk åkning över hela berget med sin lätthanterliga, smidiga och lekfulla känsla samtidigt som Line Vision är förvånansvärt stabil i hög fart. Vision skidorna älskar trixig skogsåkning och mjuka pillows och det gör absolut inget ifall det krävs några timmars knatande för att nå dit. Line Vision är med sina otroligt snabba riktningsförändringar perfekt för teknisk och krävande terräng samtidigt som den levererar med full kontroll i farter närmare 100 km/h och det mycket tack vare den THC förstärkta kärnan av Paulownia och Lönn. Med en lättvikt på alla tre bredder 98,108 och 118 är dessa perfekta free-touring skidor. Lätta påvägen upp men klarar av att köras hårt nedför.
Förhållanden skiftar snabbt på berget. Vid molnigt väder krävs en lins som släpper igenom mycket ljus och motsvarande krävs en lins som står emot ljuset när solen äntligen kommer fram. Hur mycket ljus en lins släpper igenom mäts i en skala som kallas VLT (Visible Light Transmission) där ljusinsläppet skiftar från 0% till 100%.