Posted on

Volvo V90 2020

Uppdaterade Volvo V90 Recharge T6 generation 2 kommer med ett nytt batteri och en mer kraftfull elmotor som ger längre räckvidd och fler hästkrafter. Totalt kan du nu köra upp till 87 km* på enbart eldrift. Läs mer om skillnaderna mellan generation 1 och 2 här.

Parkera enkelt och kontrollerat med hjälp av teknik som är utformad för att hålla dig säker varje dag. Bakre och främre parkeringshjälp förenklar manövreringen i trånga utrymmen där sikten är begränsad. Backkameran underlättar vid backning genom att visa i huvuddisplayen vad som sker bakom bilen.
*Preliminära data. WLTP bl. körn. (prel). Förbr: 0,9–1,1 l/100 km. CO2: 20–27 g/km. Räckvidd eldrift: 78–88 km. Erbjudandet gäller V90 Recharge T6 Core Edition MY23, och kan inte kombineras med andra erbjudanden. Samtliga priser är inklusive moms. Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella felskrivningar. Google, Google Play och Google Maps är varumärken som tillhör Google LLC.Med V90 Recharge T6 får du en pigg, säker och stor kombi med imponerade prestanda. Tack vare laddhybridtekniken kan du till vardags köra på el och minska din bränsleförbrukning utan att behöva oroa dig för räckvidd. Välkommen in för en provkörning!

I nya utrustningsnivån Core Edition har vi tagit med all utrustning som gör bilen lite mer exklusiv och enkel att hantera, en välutrustad bil för en behaglig och uppkopplad körning.*Beräknad räckvidd enligt WLTP som mäter räckvidden för en bil som kör med en viss hastighet under idealiska förhållanden. Den faktiska räckvidden som uppnås under verkliga förhållanden varierar beroende på körstil och andra externa faktorer. Siffrorna baseras på det preliminära målet. Slutlig fordonscertifiering pågår.

Hur långt går Volvo V90 på el?
Beroende på bland annat körsätt, temperatur och klimat ligger normal räckvidd vid eldrift på 25-45 km (15-27 miles) för en S60 T6/T8, V60 T6/T8 samt S90/V90, 20-40 km (12-24 miles) för en XC60/XC90 och 25-50 km (15-30 miles) för en V60 D6/D5.
Vi har vinterkampanj på Volvo V90 Recharge T6 och har därför sänkt priset på Volvos populära familjekombi som laddhybrid. Nyligen släppte Volvo dessutom en uppdatering av sina laddhybrider vilket gör att du nu kommer ännu längre på enbart el. Den förbättrade hybriddrivlinan i V90 Recharge T6 ger en beräknad räckvidd på hela 87 kilometer* på ren eldrift – perfekt för vardagens alla körningar.

Vilken årsmodell av V90 är bäst?
Bilar av årsmodell 2018 och framåt har bättre kvalitet än de första årsmodellerna.
Den extra batterikapaciteten kommer också till nytta under kalla vinterdagar och i stark hetta. Även när bilen inte står på laddning kan den förvärmas eller kylas via Volvo Cars-appen, samtidigt som en lång räckvidd på el bibehålls.

Den nya, förbättrade elektriska motorn ökar också kraften i bakhjulen med 65 procent vilket ökar prestanda och körbarhet i alla lägen. Tillsammans med det nya batteriet ger den uppgraderade motorn även bättre fyrhjulsdrift, något som är speciellt användbart vid låga hastigheter, körning med släp eller på hala underlag som kräver extra väggrepp och stabilitet.
Den förbättrade batterikapaciteten innebär att kunder i större utsträckning kommer att kunna köra på rent el-läge. Volvo Cars beräknar att den nya drivlinan därför har potential att reducera koldioxidutsläppen med upp till 50 procent i WLTP körcykel.Driverassistance, hjälper dig att hålla ett säkert avstånd från bilen framför genom att anpassa hastigheten samtidigt som den hjälper dig att hålla dig mitt i körfältet.

Volvo Cars har introducerat en ny, förbättrad drivlina för sina laddhybrider i 90- och 60-serierna. Med denna uppdatering förlängs räckvidden på el samtidigt som utsläppen av koldioxid minskar och prestanda och körupplevelse förbättras.
De främsta förbättringarna i generation 2 inkluderar ett nytt batteri med ett tredje lager celler som ökar den nominella energin från 11,6 kWh till 18,8 kWh, och en mer kraftfull bakre elektrisk motor på 145 hästkrafter. Den extra elektriska kraften resulterar i totalt 350 hästkrafter för hybridmotorn Recharge T6.Uppgiften avser deklarerad förbrukning vid blandad körning. Det mäts standardiserat i ett test som är gemensamt för EU-länderna och måste anges av tillverkaren bland annat när bilen typgodkänns i EU.

CO2 WTW för en bil är utsläppen av klimatpåverkande gaser när man tar hänsyn till utsläppen från drivmedlets hela livscykel, well-to-wheel, samt bilens bränsleförbrukning. I detta fall vid blandad körning.
Deklarerad bränsleförbrukning visar bilens bränsleförbrukning i en testcykel och kan bland annat användas för att jämföra hur bränsleeffektiva olika bilar är.Anger hur mycket drivmedel bilens tank(ar) rymmer. Etanolbilar har en tank som kan fyllas med E85 eller bensin. Gasbilar har två tankar, en för gas och en för bensin.

Även för andra drivmedel är den beräknade räckvidden högre än vad så gott som alla förare klarar av att uppnå eftersom certifierad bränsleförbrukning är svår att nå ner till i verkliga livet.
Prisuppgifterna är indikativa. Stora prisvariationer kan förekomma i landet och över tiden. Prisuppgifterna på miljofordon.se uppdateras varje till varannan månad.Sveriges ledande resurs för fakta om miljöklassade personbilar, lätta transportfordon och tunga lastbilar, miljöbränslen samt regler och förmåner för miljöbilar.

CO2 tailpipe är utsläppen av CO2 från avgasröret såsom det redovisas till konsument. Uppgiften avser blandad körning. Under 2019 är det NEDC-värdet som används som grund för fordonsskatten.
Fordonsskatt betalas årligen. För miljöbilar som är skattebefriade de första fem åren anges 0 samt vad skatten skulle varit om inte skattebefrielsen gällt. För bilar som kan köras på flera bränslen avser WTW värdet körning på bilens primärbränsle, det vill säga E85 för etanolbilar, fordonsgas för gasbilar, för laddhybrider en kombination av el och det andra bränsle laddhybriden är avsedd för. Utsläpp av kväveloxider, NOx mätt enligt standardiserad metod. NOx värden för en bilmodell krävs för typgodkännande av bilen, och finns även i bilregistret. Bilar som kan gå på flera bränslen har flera NOx-värden i typgodkännande-registret.

Vad kostar en Volvo V90 i skatt?
EkonomiRiktpris, inkl moms618 900 SEKFordonsskatt360 SEKFörmånsvärde per år72 016 SEKFörmånsvärde per månad6 001 SEK
*Det (av Autonet) beräknade förmånsvärde är för högt.Det beror på att bilen för närvarande saknar jämförbar bil hos Skatteverket. Den skatterabatt miljöbilen är berättigad till är därför inte avdragen.

Vad kostar en Volvo V90 2020?
Erbjudande V90BilköpPris frånOrd. prisVolvo V90 B4 FWD diesel Core automat479 900 kr499 900 krVolvo V90 B4 FWD bensin Core automat479 900 kr499 900 kr
De skatterabatter och reduktioner som vissa miljöbilar är berättigade till är inberäknade i de presenterade förmånsvärdena i de fall skatteverket har presenterat en så kallad jämförbar bil för nedsättningen.Utsläpp av partiklar enligt standardiserad metod. Uppgifter om partikelutsläpp krävs för typgodkännande av en bilmodell och finns även i bilregistret. Bilar som kan gå på flera bränslen har flera partikelvärden i typgodkännande-registret.

Varför är Volvo så dyra?
Det är viktigt för vår tillväxt och lönsamhet. Tanken är att Volvo ska sälja dyrare bilar och på så sätt tjäna mer pengar. – Vår nya generation bilar kommer att ha ett högre värde och därmed ett högre pris. Det är en del av vår strategi för att bli mer lönsamma.
Ford har presenterat en ny elbil: Explorer. Bilen är byggd på en ren elbilsplattform och kombinerar tysk ingenjörskonst med självsäker amerikansk attityd.Volvo V90 är en stor kombi med rymlig kupé, stort lastutrymme och världsunika säkerhetssystem som håller dig och familjen trygg på resan. Bilen bjuder på förstklassig komfort och passar för både lugn stadskörning och äventyrliga familjesemestrar.Med ett lastutrymme på 560 liter får du med dig allt bagage du behöver samtidigt som luftfjädringen kontinuerligt ser till att du får en bekväm resa trots tung last. I den rymliga kupén får fem personer gott om plats och de bekväma sätena gör att alla i bilen reser bekvämt.

Volvo privatleasing gör att du kan köra en ny eller begagnad Volvo utan att behöva äga den. Du slipper ta lån och betala kontantinsats. Istället betalar du en månadsavgift, lite som om du hyr bilen fast under en längre period. I avgiften ingår service, vägassistans och minst 1 000 mil per år.Bonus Malus innebär att bilar med låga koldioxidutsläpp (köpta före 8 november) får bonus medan bilar med höga koldioxidutsläpp får förhöjd fordonsskatt under de tre första åren. Här förklarar vi hur det fungerar.

Volvo V90 är bilen för dig som vill ha det bästa bilvärlden har att erbjuda när det kommer till rymlighet, lastbarhet, komfort och körglädje. Utan att någonsin tumma på säkerheten får du plats för hela familjen och era intressen. Det är en perfekt all round-bil och ni tar er fram lika smidigt i stan som på äventyrliga familjesemestrar.
Volvo Selekt består av utvalda och kontrollerade, begagnade Volvos i nyskick. Volvo Selekt-bilar ser ut och känns som nya, men kostar som begagnade bilar. Selekt-garanti motsvarande nybilsgarantin ingår, liksom Volvo assistans och Volvo On Call.V90 finns som både mild- och laddhybrid. Mildhybrid-tekniken gör att bilen minskar bränsleförbrukningen och avgasutsläppen genom att energi återvinns från bromsarna. Har du möjlighet att ladda din bil, exempelvis hemma eller på jobbet, kan du istället välja Volvo V90 Recharge laddhybrid. I den laddbara kombin kan du köra upp till 87 km* på ren el och på så sätt minska dina driftskostnader och avgasutsläpp ytterligare.

Med rymlig kupé, stort lastutrymme, världsunika säkerhetssystem och förstklassig komfort är Volvo V90 en stor kombi som gjord både för lugn stadskörning och äventyrliga familjesemestrar.
Den innovativa säkerhetstekniken i bilen skyddar det som är viktigt för dig. V90 är utrustad med flera smarta säkerhetsfunktioner som hjälper till att undvika olyckor. Du kan känna dig trygg med vetskapen att din V90 kommer att hjälpa till och hålla uppsikt när det behövs.

Ibland är det inte helt lätt att veta vad man ska välja. Frågorna kan vara många. Vilken motortyp passar mina behov bäst, kan jag ha en laddhybrid och vilket utrustningspaket blir mest ekonomiskt att välja om jag vill ha dragkrok och backkamera? Vill du ha hjälp att bygga din Volvo V90 finns våra kunniga säljare på plats för att bistå dig med alla frågor och funderingar. Tillsammans skapar vi din nästa drömbil.
Vad kostar det att ladda en elbil? Genom att multiplicera bilens batterikapacitet med kostnaden för elen får du fram svaret. Vi visar hur med enkla exempel.

*Siffrorna baseras på WLTP-data som har samlats in under specifika testförhållanden. Den faktiska räckvidden samt bränsle- och energiförbrukningen som uppnås under verkliga förhållanden varierar beroende på körbeteende och andra yttre faktorer. Siffrorna är preliminära. Slutlig fordonscertifiering väntar.Lugn alla oroliga. Volvo gör helt rätt, ökar försäljning och vinst. Vad som kommer att efterfrågas om tio år vet varken vi, Volvo eller andra tillverkare.

Vilken är Volvos sämsta bil?
I en undersökning gjord av konsumenttidningen Which? har 47 000 bilägare fått tycka till om driftsäkerheten och berätta hur problemfria deras bilar är. Volvo XC90 blir sämst av alla bilmodeller i undersökningen.
Kort sagt, inga nya vanliga modeller kommer tas fram utan bara SUV’s. Hela världen tycks har fått hjärnsläpp? Alla andra kommer att få följa efter för att ha en krock-kompatibel bil, och åter få tillbaka sikten som numera skyms allt mer av det ökande antalet SUV’s. Egentligen helt sjuk trend.Just nu är Volvos strategi helt rätt då kunderna för tillfället värderar Volvo högt och är villiga att betala mycket för bilarna. Samtidigt är det lite vanskligt att basera nästan hela sin verksamhet enbart på kunder som värdesätter stora och dyra bilar. Rätt som det är kan opinionen svänga och det är kanske inte inne med SUV eller stora 2-tons bilar längre. Då gäller det för Volvo att ha andra mindre modeller i portföljen samt ännu viktigare att ha kunder till dessa. För med denna satsning på enbart dyra modeller i dagsläget så kanske en del kunder lämnar Volvo för att hitta till andra märken.Det värde som Samuelsson pratar om handlar om kundernas upplevda värde. Inte att bilarna produktionstekniskt blir värda mer. Tvärt om. Det är betydligt billigare att bygga denna modell än föregångaren.

Volvo lämnar folkbilen, folkhemmet och blir ett märke bara för de rika. På ett sätt är det tråkigt, men Volvo nischar in sig och kan kanske överleva som en nischtillverkare med enbart SUV:ar i sortimentet. Men vad gör Volvo när SUV-trenden är över? När alla har SUV, när man möter SUV i varje gathörn, i varje P-hus och vid varje rödljus (så är det ju nästan redan nu) vad gör Volvo då? Kommer Volvos kunder verkligen vilja ha en SUV när alla bilar är SUV och ser ut som Volvo? Jag tror inte det. Jag tror SUV är övergående. Trenden kanske håller i sig en ja 5 år till, kanske t o m 10 år . Sen kommer köparna leta efter något annat.Frågan är väl om det blir lika stor succé med denna modell som med förra? En stor anledning var ju att priset på förra modellen låg bra till, vilket man inte kan säga om denna.

Hur långt kan en V90 gå?
Skillnad i siffrorV90 Recharge T6Generation 1Generation 2Räckvidd enl. WLTP58 km87 kmCO2 enl. WLTP45 g/km20 g/kmHästkrafter340350
Styggavargen. Trender kommer och trender går. Ett stalltips ifrån mig är att SUV trenden redan är över, vi ser nu svansen, den sista karamellen och de som är efter, coupe kommer.

”Det är den högsta felsiffran för alla bilar oavsett åldersgrupp i vår undersökning, och vi har driftsäkerhetssiffror för 280 bilmodeller från 35 märken”, skriver Which?”
Inte heller i Vi Bilägares årliga undersökning AutoIndex blev det något toppbetyg för Volvo XC90. Den slutade på 20:e plats av totalt 54 olika suvar men blev sist i sin klass. Betyget tar dessutom hänsyn till betydligt fler faktorer än bara driftsäkerhet.”Vi kompromissar aldrig med säkerheten och vidtar alltid de åtgärder som krävs för att säkerställa kundernas säkerhet. Förutom säkerhetsåterkallelser granskar vi kontinuerligt driftsäkerheten i våra bilar och skickar ut kostnadsfria servicekampanjer för att uppdatera vissa komponenter där ett systematiskt fel hittats. Även om svaren är få kompletterar undersökningar som dessa vår egen omfattande data och hjälper oss förstå vad kunderna får uppleva.”Verkar som den engelska tidningen har en mindre färgad syn än tex svenska tidningar som höjer Volvo till skyarna trots att både verkstäder och bilar har tveksam felfrihet. Kvalitet är ett relativt begrepp som ofta misstas för total felfrihet och 50 års livslängd. Har alltför negativa upplevelser av Volvos mängder av småfel och återkallelser/kampanjer som det ofta benämns som, vilket lett till att jag valt annat märke med goda erfarenheter och 40 000 mil.

Vilken är Volvos sämsta motor?
Sämsta Volvon är det gamla trotjänaren 940 när vi ser på alla betyg sedan 1995, men lite märkligt nog ligger även Volvo XC40 laddhybrid i botten, tillsammans med C30.
I en undersökning gjord av konsumenttidningen Which? har 47 000 bilägare fått tycka till om driftsäkerheten och berätta hur problemfria deras bilar är.

Volvo har gjort en mängd återkallelser för flera modeller de senaste åren men flera av felen som ägarna råkat ut för är inte säkerhetsrelaterade och har därför inte lett till någon återkallelse.
Volvo har hamnat långt ned i flera olika kvalitetsundersökningar de senaste åren och brukar inte officiellt kommentera dem. Men den här gången svarar Volvo så här:

Volvos kommentar gällande undersökningens utfall verkar `datorgenererad´. Jag övergav Volvo efter min andra modell som var en 142GL 1974, det mest ofärdiga skräp de någonsin släppt och som höll på att ruinera Volvo på USA-marknaden. Sedan blev det 3 stycken Mazda varav min 626 2,2l 1989 gick 42000 mil, den mest problemfria bil jag ägt.
Volvo XC90 blir sämst av alla bilmodeller i undersökningen. Av de Volvo XC90 som är mellan tre och åtta år gamla – vilket alltså även innefattar den förra generationen – har hela 74 procent av ägarna råkat ut för någon form av fel under det senaste året.

Volvo slog på stort vid lanseringen av nya generationen XC90 för några år sedan. Volvochefen Håkan Samuelsson visade stolt upp den nya suven tillsammans med Zlatan och modellen var först ut på Volvos så kallade SPA-plattform.”Det är den högsta felsiffran för alla bilar oavsett åldersgrupp i vår undersökning, och vi har driftsäkerhetssiffror för 280 bilmodeller från 35 märken”, skriver Which?. Tyvärr måste vi hindra dig från att skicka fler intresseanmälningar just nu. Vi måste bara verifiera att du inte är en robot. Hör av dig till oss på 08-23 30 00 om du vill att vi hjälper dig att skicka fler. Volvo V90 lanserades 2016 som ersättare till Volvo V70. Den konkurrerar med bilar som Audi A6, BMW 5-serie och Mercedes E-klass på begagnatmarknaden. V90 erbjuder fyrcylindriga motorer på 2,0 liter och dieselmotorer på 150, 190 eller 235 hästkrafter med beteckningarna D3, D4 respektive D5. Toppmodellen T8 Twin Engine är utrustad med en bensinmotor på 320 hästkrafter och en elmotor på 87 hästkrafter. Denna kombination ger en total effekt på 407 hästkrafter, och räckvidden med körning enbart med elmotor är upp till 43 kilometer. V90 har fyrhjulsdrift som standard för de flesta motoralternativen och erbjuder 560 liter i bagageutrymme.När det gäller komfort och säkerhet så är båda bilarna välutrustade. V90 är tyst och bekväm, med bra sittkomfort och rymlig kupé. Baksätespassagerarna har fått betydligt bättre knä- och benutrymme än i föregångaren V70, och bilen har även fått höga betyg i krocktester. V60 är också välutrustad med säkerhetsfunktioner och har en bekväm inredning, men på grund av sin mindre storlek kan det vara lite trängre för baksätespassagerare, särskilt om de är längre än genomsnittet.Volvo V60 och V90 är båda utmärkta val för den som söker en kombibil med hög komfort och säkerhet. Valet mellan de två modellerna kommer främst ner till personliga preferenser och behov. Om du söker en större bil med mer utrymme för passagerare och bagage, samt en mer lyxig körupplevelse, så är V90 ett utmärkt val. Å andra sidan, om du söker en mer kostnadseffektiv bil som är lättare att manövrera i stadstrafik och som erbjuder en mer sportig körupplevelse, så är V60 ett bättre alternativ. Oavsett vilken modell du väljer så kan du vara säker på att du får en säker, pålitlig och bekväm bil från Volvo.En viktig skillnad mellan V60 och V90 är deras storlek. V90 är en större bil med mer utrymme, både för passagerare och bagage. Däremot är V60 mer bränslesnål än V90, vilket är en fördel för den som söker en mer kostnadseffektiv bil. V60 är också lättare att manövrera i stadstrafik tack vare sin mindre storlek. Volvo är en svensk biltillverkare som har en stark ställning på marknaden, både vad gäller nya och begagnade bilar. Två av deras populära kombimodeller är V60 och V90. I den här artikeln jämför vi dessa två modeller. Både V60 och V90 erbjuder en mjuk och tyst körupplevelse, men V90 är något mer av en lyxbil med högre markfrigång och bättre fjädring för att ta sig an ojämna vägar. V60 är mer sportig i sitt utseende och körstil, men har fortfarande en bekväm fjädring och är mycket rolig att köra på landsvägar. Båda bilarna har god acceleration och hanterar smidigt på vägen, men om du söker en mer sportig körupplevelse så är V60 kanske det bättre valet.Volvo V60 är en mindre modell och har funnits sedan 2010. Den konkurrerar med Audi A4, BMW 3-serie, Mercedes C-klass med flera. V60 erbjuder motoralternativ med dieselmotorer på 1,6 liter på 115 hästkrafter, 2,0 liter på 136 eller 163 hästkrafter och en 2,4-litersmotor på 215 hästkrafter och bensinmotorer på 1,6 liter med 150 eller 180 hästkrafter, 2,0 liter på 240 hästkrafter och en sexcylindrig motor på 3,0 liter med 304 hästkrafter. V60 har framhjulsdrift som standard för alla motoralternativ och erbjuder 529 liter i bagageutrymme.

Volvo V90 tar en med på en ny resa där man möter en bil full av elegans och rymlighet. V90 tar över efter den otroligt populära V70, som efter tre generationer gjort sitt. Nu i premiumsegmentet satsar Volvo på att utmana bland andra Audi A6 Avant, BMW 5-serie Touring och Mercedes E-klass.
Volvo V90 är en av de mest klassiska Volvomodellerna och en riktig ikon inom bilvärlden. Även om Volvo som varumärke står för mer än bara bilar inom herrgårdsvagnssegmentet är det där som Volvo är otroligt starka. Nya Volvo V90 beskrivs som en exklusiv herrgårdsvagn som höjer standarden för hela segmentet herrgårdsvagnar.När det kommer till säkerhet innehåller Volvo V90 teknik som även går att finna i både XC90 och S90. XC90 är bilmodellen som hyllats på grund av sina bra prestationer i krocktester. V90 är även utrustad med farthållare som besitter autobromsfunktion, kallad Pilot Assist, och är med det ett steg närmre en självkörande bil.

Volvos innovationer formas efter människan och målet med varje bil och varje funktion är att underlätta och förbättra. Nya Volvo V90 är inget undantag från den regeln. Hela 90-serien andas sval skandinavisk design som designchefen Thomas Ingenlath står bakom.
Volvo V90 blev framröstad till årets familjebil 2016 av tidningen Motorförarens. Ett pris med nomineringen praktisk familjebil som inte bara är rymlig utan även snyggt formgiven. Att V90 utöver komfort och design även besitter många tekniska innovationer gjorde den svårslagen i testet, och lett till en mycket populär modell.El-räckvidden som nämns i ägarmanualen eller i ditt registreringsbevis är den certifierade och är baserad på körcykler och reglemente som gäller på respektive marknad. Denna räckvidd används när olika bilar jämförs mot varandra och är inte en räckvidd man kan förvänta sig vid en typisk körning.

Eftersom det är svårt att förutse körsätt och andra faktorer som påverkar räckvidden vid eldrift har Volvo valt att använda ett startvärde för eDTE (Electric Distance To Empty) när bilen är fulladdad. Startvärdet anger en upp till-siffra istället för en prognos för eldriftens räckvidd.
Eldrift används mest effektivt vid stadskörning i hastigheter 30-60 km/h (18-37 mph) med få korta stopp och i temperaturer mellan 15-20 °C. Om du använder körläget Pure är det under dessa förutsättningar möjligt att nå en räckvidd på upp till 45 km (27 miles) för en S60 T6/T8, V60 T6/T8 samt S90/V90, upp till 40 km (24 miles) för en XC60/XC90 och upp till 50 km (30 miles) för en V60 D6/D5.

Hur mycket diesel drar en V90?
Utrustningsnivå:Alla Motor Växellådor Prestanda Mått och volymer Vikt/diverse Innermått ChassiVolvo V90 Bensin T5Volvo V90 Diesel D5Topphastighet230 km/h240 km/hBränsleförbrukning (EC 199/100, blandad körning)6,8 l/100 km4,9 l/100 kmCO²154 g/km129 g/kmMått och volymer
Beroende på bland annat körsätt, temperatur och klimat ligger normal räckvidd vid eldrift på 25-45 km (15-27 miles) för en S60 T6/T8, V60 T6/T8 samt S90/V90, 20-40 km (12-24 miles) för en XC60/XC90 och 25-50 km (15-30 miles) för en V60 D6/D5. Leveranstiderna på nya bilar ökar allt mer. Du kan få vänta över ett år på många nya bilar. En nästan ny begagnad bil kan vara en snabb och smidig lösning. V90 finns med samma bensin- och dieselmotorer som övriga bilar i SPA-familjen. Allra vanligast är dieselmodellerna D3, D4 och D5. Många ser D4 med 190 hk som en bra kompromiss för den ganska tunga bilen. Bensinmotorerna blir ganska törstiga i den stora V90. Laddhybriden T8 med 390 hästkrafter ger bilen rena sportbilsprestanda, men räckvidden är knappt fyra mil. Om du kör korta sträckor och kan ladda ofta kan laddhybriden löna sig, men för många begköpare är dieseln mer ekonomisk.

V90 har blivit populär på begagnatmarknaden, men utbudet har ökat vilket gjort att det är en prispress nedåt. Även konkurrensen från V60 har pressat ner priserna på V90, och modellen är inte mycket dyrare än V60. Även V90 har höga servicekostnader och ska du göra en årsservice och byta bromsklossar går det på över 12 000 kronor. Men värdeminskningen har möjlighet att hålla sig på en någorlunda stabil nivå, så bilägandet blir mer ekonomiskt än de stora SUV:arna XC60 och XC90. Det går att köpa en V90 med relativt få mil på mätaren för drygt 200 000 kronor, med billån från Blipp kostar den från 1967 kronor i månaden.
Ända sedan 1970-talet har Volvos kombibilar toppat försäljningsstatistiken på den svenska bilmarknaden. Volvos praktiska bilar har blivit en riktig favorit bland svenska familjer. Under många år var det Volvo V70 som gällde – men 2016 lade Volvo ner V70 och ersatte den med V90. Den nya modellen var ett steg uppåt storleksmässigt och byggde på Volvos nya SPA-plattform. Elektronikfel och dålig karosspassning var de vanligaste felen till en början, men det mesta bör vara löst på de begagnade bilarna nu. V90 har också varit återkallad för åtgärder ett antal gånger, bland annat för krockkuddar, insugsrör som kan börja brinna och fel på nödsamtalssystemet. Kontrollera gärna att allt är gjort. Bilar av årsmodell 2018 och framåt har bättre kvalitet än de första årsmodellerna.

Det finns extremt många begagnade Volvo V90 ute på marknaden – och även om begpriserna ökar så har V90 relativt sett gått ner lite i pris på slutet. Om du köper en långmilare, tänk på att kamremmen ska bytas redan vid 15 000 mil, det är ett dyrt underhåll. Minsta dieseln D3 är prisvärd, men bilen känns lite slö. Köper du en bil som är äldre än tre år slipper du den höga malusskatten och kan spara 10 000 kronor om året enbart på skatten.

Blipps nya tjänst gör det enklare att sälja bilen privat. Nu får du hjälp att annonsera ut den på de största marknadsplatserna – och får hjälp med hela försäljningen.

V90 är väldigt trevlig att köra, och en perfekt bil på långfärden. En stor favorit bland begagnatköparna är Cross-country-modellen. Köp din Volvo V90 med blippDärmed delar den teknik med den stora suv:en XC90. Det har gjort Volvo V90 till en riktigt stor kombi stora innerutrymmen, men den är också lite dyrare än gamla V70.

V90 erbjuder riktigt rejäla innerutrymmen både i baksätet och bagageutrymmet. V90 liknar XC90 på många sätt, men är en kombi i stället för SUV. Alla gillar inte designen på den långa kombin, men interiören känns verkligen lyxig och premium.Trots det blev bilen en försäljningssuccé och toppade under flera år den svenska nybilsförsäljningen. När V60 kom minskade försäljningen något. Nu finns det gott om fina begagnade V90 ute på marknaden, och det är en bil som passar perfekt för familjen som behöver en komfortabel bil med stora utrymmen.

Varför är Volvo V90 billigare än V60?
V90 är en större bil med mer utrymme, både för passagerare och bagage. Däremot är V60 mer bränslesnål än V90, vilket är en fördel för den som söker en mer kostnadseffektiv bil. V60 är också lättare att manövrera i stadstrafik tack vare sin mindre storlek.
Med Blipp kan du lägga om ditt nuvarande leasingavtal på din företagsbil och se över dina kostnader. Skicka in din ansökan så återkommer vi med ett förslag på en ny leasing.Modellen har haft en hel del barnsjukdomar. Mest är det elektroniska fel och dålig karosspassning, men ett fåtal ägare har även haft krångel med motorer. Behöver du en stor familjekombi kan V90 ändå vara ett bra val.

Toveks Bil grundades år 1994 av Gregor Tovek. Tovekskoncernen är ett privatägt företag med verksamhet inom bilhandel och service. Idag finns vi på 18 orter runt om i Sverige och har återförsäljarkontrakt för Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, Škoda, Volkswagen Transportbilar och Scania. Vi erbjuder alltid ett stort utbud av nya och begagnade bilar i vårt lager. Varmt välkommen!

Är du intresserad av att arbeta hos oss? Vi är ett snabbväxande företag och letar kontinuerligt efter skickliga och entusiastiska medarbetare. Vilken tjänst är rätt för dig?Mest motorproblem har XC40 laddhybrid, tätt följd av de gamla Fordmotorerna som sitter i V50 och C30. Från vår databas kan vi också utläsa annat intressant som att S40 är mest drabbad av dåliga kopplingar. Lack och rostproblem finns främst hos 240, 760, 940 och 740. Det nyare årgångarna har bra lack. Elproblem finns främst i V60 D5/D6 och Volvo 850, C70 och 480. Men även i de nyare laddhybridversionerna av V60/V90.

Vilken Volvo är bäst? Det låter som en fråga som är lika lätt att svara på som ”hur många pinnar finns det i skogen?” Men så är det faktiskt inte. I vår begagnatdatabas har vi betyg på över 10 000 Volvobilar – och utifrån dessa kan vi faktiskt svara på vilken Volvomodell som gillas mest av ägarna – och den måste ju vara bäst.
Bilmodellen med högsta totalbetyg – alla betygskriterier sammanräknade – är Volvo V90 med totalbetyget 81,5, av max 100. Det är alltså just nu den bästa Volvon! Tätt därefter följer andra generationens XC60.Minst problem har Volvo XC40-ägarna som i snitt ger sin bil ”problemfrihetsbetyget” 89. Båda generationerna XC60 ligger också i topp med betyget 88. Mest strulande Volvomodellen genom tiderna är sportcoupén 480 som jagas i bottenlistan av 440, 340 och V50. Ska du köpa någon av dessa bilar, kontrollera exemplaret noga. Även XC40 laddhybrid får låga betyg. Stramar vi upp urvalet och tittar på max sex år gamla bilar är V90 etta och XC60 tvåa när det gäller högst totalbetyg. Bäst när det gäller ”göra om köpet” blir V90 Twin Engine etta och XC60 tvåa. Där har du de bästa moderna Volvomodellerna! Sämsta Volvon är det gamla trotjänaren 940 när vi ser på alla betyg sedan 1995, men lite märkligt nog ligger även Volvo XC40 laddhybrid i botten, tillsammans med C30.

Nymodigheter som infotainmentsystem ger en hel del strul för många bilägare och hela 27 procent av XC40-ägarna har klagat på detta, och nio procent har rapporterat att appen inte fungerar som den ska.
Den mest körglada Volvomodellen är kanske lite oväntat XC40 P8, men det bådar gott inför märkets kommande elbilar. Laddhybridversionerna av V60 och V90 får också höga körglädjesbetyg. Det blir helt enkelt mer körglädje med eldrift.