Posted on

Volymfransar Vs Singelfransar

Antalet fransar vid en påfyllning varierar självklart beroende på om det är en expert, certifierad eller elev du går till samt hur många egna fransar du har i dig själv.Efter du har gjort ett nytt fullt set med fransar är det viktigt att hålla efter dina fransar på bästa sätt, du ska tvätta fransarna regelbundet med en oljefri rengöring. Vi har ett speciellt framtaget fransschampo på salongen som vi rekommenderar dig att använda. Tvätt ska ske helst morgon och kväll och du ska undvika att använda makeup eller feta creamer runt eller på ögonen för bästa hållbarhet.

Efter 5v rekommenderas ett nytt set fransar då vi av erfarenhet vet att efter 5v är det inte mycket fransar kvar och de som sitter kvar måste bytas ut ändå till nya, bokar du en för kort tid på din påfyllning finns risk att det inte fylls på ordentligt och du hamnar då i ofas med dina påfyllningar som resulterar i att du kommer behöva komma på en ny påfyllning fortare än rekommenderad tid då luckor oftast uppstår snabbare eftersom det inte är fullt påfyllt från början.
Fransförlängning med singelfransar menas med att vi sätter en ny extensions på dina egna fransar, vi kan här jobba med längden samt ändra böjen så fransarna kommer upp en bit och syns mer. Singelfransar ger ett ytterst naturligt resultat eftersom det bara kan sättas en extensions / din egna frans. Är det fyllighet eller volym du är ute efter ska du boka volymfransar det är en annan teknik vi jobbar med och fäster då flera fransar i små knippen för extra fyllighet. Fransarna vi jobbar med är tunna och följsamma för bästa komfort och gjorda i högkvalitativt silke. Fransarna är veganska och allergivänliga samt att vi endast jobbar med lim som är godkända utav läkemedelsverket för högsta säkerhet.

Eftersom du tappar och byter fransar i dig själv ca.1-7st/öga /dag behöver du fylla på din fransförlängning regelbundet.Vi rekommenderar en normal påfyllning var tredje vecka. En POWER påfyllning är för dig som vill ha extra fylliga fransar, eller om det dröjer för lång tid innan du fyller på fransarna max 4-5v. Vissa väljer att komma oftare på en liten påfyllning, efter ca två veckor. Har det gått 6v el mer är det ett nytt set fransar som gäller. Denna rekommendation gäller vid ett nytt set fransar.
Hos Beautylounge sthlm kan ni boka tid via telefon, e-post eller online. Varmt välkommen till våran skönhetssalong på Hantverkargatan 51 – 112 31 Stockholm.

Det finns en variant av fransar som kallas ”Flares” det är ett litet färdiglimmat ”knippe” man kan köpa på t ex Gekås som är meningen att man ska ha för en kväll när man vill vara extra fin. Tyvärr finns det salonger som använder dessa och limmar med permanent franslim, det skadar jättemycket då det blir alldeles för tungt och för stora för att fästa i en egen frans.
Man fäller 2-5 fransar varje dag helt naturligt och då följer fransförlängningen med, så hur ofta man behöver fylla på är väldigt individuellt. Vi brukar säga att var 3:e vecka om man väljer singelfransar och var 4:e vecka om man väljer volym.Vi rekommenderar att man använder särskilt fransschampo för att veta att man håller fransarna ordentligt rena morgon och kväll. Vi vill gärna att man använder oljefria-produkter i ansiktet då olja påverkar hållbarheten av franslimmet. Det behövde man göra när fransförlängning var nytt och först kom till Sverige då man inte visste bättre, än att limma ihop de egna fransarna och satte för långa och tunga fransar. Ja absolut! Dock kan man inte välja vilka fransar som helst, man måste alltid anpassa tyngd och längd på fransförlängningen efter kundens egna fransar för att inte göra skada. Man kan max förlänga 2-3 mm. Har man väldigt få egna fransar kan volym vara att föredra då singelfransar kan göra att det ser lite ’spretigt’ ut.Nej, om du går till en salong som jobbar med ”säker franssättning” där man använder rätt limmängd samt anpassar längd och tyngd efter den egna fransen så skadar det inte den egna fransen och därför behöver du aldrig ta paus och vila fransarna.

Kan man ha mascara på Volymfransar?
Kan man ha mascara på fransarna? Ja, men vanlig mascara kan lösa upp limmet och man kan tappa lösfransarna, därför säljer vi en speciell Volym Mascara som är till fransförlängning och används bara på franstopparna. Kan man sminka sig runt ögonen? Ja, man kan använda ögonskugga och eyeliner så länge de är oljefria!
Har man aldrig haft fransförlängning innan tycker jag att man kan boka singelfransar som har det naturligaste utseendet. Sen om man väljer att fylla på sin fransförlängning kan man fundera på om man vill ha ett tätare utseende på fransarna och då boka volym att fylla på med (det går utmärkt att blanda singel och volym då kallas det ’mixade fransar’).Priserna varierar kraftigt runt om i landet, men vad man som kund kan titta på är hur mycket tid kommer denna salong lägga på mina fransar? Tar det 40 minuter och kostar 300 kr vet man att nått inte stämmer.

Ja man har kommit på att man ska anpassa mängd och längd, samt att man nu förstår vikten av att göra rent fransar fransarna. ”Förr” trodde man att man inte fick tvätta dem och då blev det sämre hållbarhet av all smuts som samlades i dem.Ja och nej, i poolvatten finns ofta sololja som påverkar hållbarheten av fransarna så jättebra är om man efter ett dopp kan spola rent fransarna. Saltvatten ska inte påverka men rekommenderar ändå att spola rent fransarna då saltet när det torkar kan klibba ihop fransarna. Sol går bra! Trots att jag har få egna fransar så lyckas min stylist få till det riktigt bra. Så när det nu blev aktuellt med en artikel med fransförlängning så valde jag självklart att vända mig till Gabriella på Nagelstudio i Borås som är en stans bästa fransstylister. Ja vi har hela tiden trender inom fransar. Ett tag ville alla ha så mycket som möjligt med tjocka svarta dramatiska fransar. Nu börjar man se att mer naturligt utseende av fransförlängning.

Här beror det mycket på hur många egna fransar du har. 240 fransar totalt är medel vad människor har och då tar det ca 2,5 h med volymfransar och ca 2 h för singelfransar första gången. Påfyllningstiden varierar också beroende på hur ofta du fyller dina fransar och hur mycket du tappat men ca 1 h 15 min.
På frågan vilka typer av fransförlängningar det finns svarar Gabriella att det vanligaste i Sverige är singelfransar och volym där singelfransar är när man sätter en fransförlängning på en av kundens egna fransar och volym är när man använder 2-5 fransförlängningar på en av kundens egna fransar. Singelfransar finns i flertalet olika utföranden som t ex ’flatlash’ som är en platt frans för att ge mer ’fyllighet’.

Varför kliar fransförlängning?
Det är vanligt att få allergiska besvär vid ögonfransförlängning. Ett snabblim används för att fästa ögonfransarna och limmet kan ge allergiska reaktioner. Du får en ökad risk för allergiska besvär och astma vid ögonfransförlängning.
Jag själv är inte speciellt road av att sminka mig till vardags, men ser otroligt trött och tråkig ut osminkad, så lite motvilligt har jag ansträngt mig ändå. Lite mascara, rouge och läppglans, inte mycket mer än så. Nu har jag dock hittat min frälsning i form av fransförlängning vilket sparar en massa tråkig tid framför spegeln.

Ja det kan bli förstörda av för mycket tyng på den egna fransen, men framförallt av att stylisten använder för mycket lim och limmar ihop flera av dina egna fransar.

Flatlashes innebär att man fäster en lösfrans på en naturlig frans. Skillnad på singel och flatlashes är att flatlashes har en platt botten vilket ger en fylligare look än singel som har en rund botten.
Volymfransar – Den som ger mest effekt. Här jobbar man med flera, men tunnare fransar och dessa sitter jag och gör för hand under hela behandlingen. Jag sätter ihop 2-5 fransar så det blir som en liten solfjäder och sätter på 1st naturlig frans – det är det som ger volym och fransarna ”fluffiga”Det går utmärkt att ha fransförlängning oavsett om du har glasögon eller linser. Vissa föredrar att ta ut sina linser och andra inte. Min rekommendation är att du gör det innan behandlingen påbörjas i så fall. Om du har glasögon justerar jag längd och böj på fransarna så det passar till dina bågar.

När du kommer till mig för att göra fransförlängning går vi först igenom tillsammans vad du vill ha för typ av resultat – vill du ha ”naturligt”, ”mycket” eller andra specifika önskemål går vi igenom det.
Om du ändå är osäker så rekommenderar jag att du börjar med singelfransar, allt eftersom kan man sedan fylla på med flat eller volym när du kommer för påfyllning om du vill ha mer effekt.Volymfransar innebär att man sätter ett knippe med 2-5st lösfransar på en naturlig frans. Dessa fransar är mycket tunnare och väger mindre än en singelfrans vilket gör att det blir ett fylligare resultat. Med volym kan du få både ett naturligt och ett fylligare resultat. Man anpassar knippena efter dina egna fransar och vad dem klarar av att bära. (Detta betyder alltså att alla inte kan få den extrema volymen) Varje knippe görs för hand av mig under behandling därav tar detta längre tid.När man jobbar med fransförlängning finns det mängder med olika längder, tjocklekar och böjar, men hur ska man som kund veta vad man ska ha? Du kan vara lugn! Jag är certifierad fransstylist sedan sommaren 2019 och jag jobbar hela tiden för att fransförlängningen ska utföras så säkert som möjligt och utan att slita på dina naturliga fransar. Jag anpassar alltid längd, tjocklek och böj utefter hur dina egna fransar ser ut och klarar av. Sedan påverkar även dina naturliga fransar hur noga du är med skötselråden.Sedan kommer du få lägga dig på en skön massagebänk och jag kommer hela tiden vägleda dig vad du behöver göra, så när du väl ligger på bänken är det egentligen bara för dig att slappna av, och ju mer du slappnar av desto lättare är det för mig att utföra behandlingen.När du har lagt dig tillrätta på bänken kommer jag först tvätta dina fransar så det är helt rena, (därför är det viktigt att du kommer osminkad så jag inte behöver lägga ned masssa tid på detta momentet). När det är gjort får du titta upp för att sätta pads på underfransarna, och detta är enda gången du behöver titta under behandlingen så när detta är klart är det bara att blunda.

Hälsa, mediciner, sjukdom, jobb, stress, hormoner, klimakteriet, vardags aktiviteter samt allt de dom påverkar din kropp kommer även påverka dina fransar och då även resultat och hållbarhet. Naturligtvis även före- och eftervård.Många som kommer till mig är oroliga att behandlingen ska kännas obehaglig eftersom jag jobbar kring ögonen hela tiden, men det känns faktiskt nästan ingenting och de flesta somnar under behandlingen.

Många som gör en förlängning tvättar bristfälligt då de tror att en tvätt skulle få fransarna att släppa i förtid. Men följden av för dåligt tvättande kan bli Blefarit – ögonlocksinflammation. Det kan skava, bli rött/svullet kring ögonlocket, huden i fransraden kan fjälla och ögonen kan kännas både torra och grusiga. Det som händer är att körtlar som producerar fett i ögonlockskanten för att smörja ytan av ögat och ögonlocket täpps till. Det gör att det uppstår en obalans, de tilltäppta körtlarna irriterar i ögonlockskanterna och kan bli en grogrund för bakterier. Tvättar gör man bäst med ett speciellt fransschampo som finns hos mig att köpa på salongen.

Singelfransar innebär att man fäster en lösfrans på en naturlig frans. Vid singelfransar så blir det mer som ett mascara liknande resultat där du förtjockar och förlänger dina egna fransar.
Det här är något som de flesta inte ens noterat tidigare, men det blir mer uppenbart efter att du gjort din förlängning och fransarna är betydligt mer synliga.Fransförlängning är en metod som härstammar från Korea och innebär att en eller flera lösfransar sätts på en av dina naturliga fransar med ett semi-permament lim. Det går att välja mellan singelfransar, flatlashes, mix singel/volymfransar samt volymfransar.

Vid fransförlängning används ett härdplast lim som innehåller cyanoakrylat och metakrylat. Dessa härdplaster är en kemisk produkt som kan framkalla allergiska reaktioner, så som eksem, sveda och irritation. Vid bokning godkänner du att din stylist ej kan hållas ansvarig för en reaktion och återbetalning ges ejEn frans har en livscykel på ca 28-35 dagar och vi tappar normalt 1-5 fransar/öga varje dag, därför behövs det fyllas på med nya fransar var tredje, fjärde vecka.

Flatlashes – Har samma metod som singelfransar (sätter 1st syntetfrans på en naturlig frans), men flatlashes har en plattare botten jämfört med en vanlig singelfrans och det ger en fylligare samt mer intenisvare svart look.
Mix singel/volymfransar – Passar den som vill att det ska synas mer än vad det gör med bara singelfransar, men tycker att det blir för mycket med endast volymfransar

Med fransförlängning slipper du lägga tid på att sminka dig på morgonen. Välj mellan singel- eller volymfransar med olika längd och böj helt efter dina önskemål.Volymfransar kan varieras från att se naturliga ut till att se riktigt tjocka och dramatiska ut. Dessa fransar är tunnare än singelfransar och flera konstfransar limmas på en naturlig frans. Volymfransar passar både den som vill få ett naturligt utseende och den som vill maxa med mycket fransar, och allt där emellan.I salongen kan du köpa Ciliér skumrengöring för fransförlängning. Den är berikad med ekologisk Aloe vera och jojobaolja som återfuktar huden, är fri från siliconer, parabener, alkohol och mineraloljor. Effektivt och skonsamt tar den bort sminkrester och orenheter utan att påverka lösfransarna. Skummet doftar underbart och ger huden en frisk och mjuk känsla. Genom att tvätta fransarna regelbundet minskar risken för ögoninflammation då sminkrester och smuts kan fastna i fransförlängningen. Även hållbarheten blir betydligt längre när de hålls rena.

Singelfransar ger ett naturligt utseende då du inte får fler fransar på ditt öga än vad du redan har. Är det första gången du sätter fransar eller vill att det ska se naturligt ut så är singelfransar ett bra val.Du behöver inte ta bort singelfransarna och göra nytt set volymfransar, utan du kan boka en volymfrans återbesök och vi kan fylla på med volymfransar. Du kommer då att ha en del singelfransar och en del volymfransar som smälter väldigt bra ihop.

Ja, men vanlig mascara kan lösa upp limmet och man kan tappa lösfransarna, därför säljer vi en speciell Volym Mascara som är till fransförlängning och används bara på franstopparna.
Ja, kolla gärna vilken storlek och böjd in fransstylist brukar lägga till dig, det kostar även 100kr extra om man kommer från en annan salong, väljer du betala onlne så kommer vi debitera dig på plats.

Hej, jag heter Wirarat Dau Chan och är makeup artist, hår- & fransstylist i Uppsala med studio på Smedsgränd 2A. Jag gör makeup för event, företag, bröllop och privatpersoner.

✈️ Stort grattis Ida på bröllopsdagen!💍 #bröll 💍🌿 ☕️🪴 Instagram post 17941447502059976 ELLE-galan 2022: Rave Review ELLE-galan 2022: Rave Review design Rave Review Rave Review Rave Review design ELLE -galan 2022 🍦 Grattis Emilie 💍 Bubble milk tea!🧋 💍 Bruduppsättning 💍Stort grattis till Nathalie. Följ mig på Instagram
Det som skiljer singelfransarna från volymfransar är de antal fransar som sätts på varje enskild naturlig frans. Observera att det finns flera former av volymfransar. Klassiska volymfransar och varianten 3D-fransar är samma. Megavolymfransar och 4-7D-fransar är samma tjänst. Det som alla har gemensamt är att looken består av flertalet fransar i ett knippe som sätts på varje naturlig frans. Det ger ett tjockare resultat än singelfransarna och framhäver effekten av varje ögonform mer.

Vad är Volymfransar?
Volymfransarna är tunnare och läggs i knippen, med 2-5 fransar i, som sen fäst på din naturliga frans. Man får alltså ett mer fjäderlikt och fluffigare resultat. Med volymfransar kan man bygga en mer fyllig effekt oavsett om man har glesa eller kortare fransar. De är lätta och mer skonsamma de naturliga fransarna. Cachad
Precis som i singelfransarna har vi olika former på lösfransarna och sättet vi applicerar de på. I bilderna ovan ser ni ett djupare liggande öga med C-böjar och ett ytliggare med D-böj. Oavsett lösfransens böj kan ni tydligt se att det blir en mer markerad svärta längs fransraden med volymfransar, vilket ramar in ögat mer.

Kan man bada med Singelfransar?
Skötselråd. Efter behandlingen vänta 24 timmar med att duscha och bada inte i simhall, sola solarium eller bada bastu, detta är för att limmet ska härda tillräckligt. Borsta fransarna 2 gånger om dagen med borste men borsta aldrig fransarna när de är blöta eller fuktiga.
Tjockleken på fransarna varierar även här och det är nästan än mer viktigt att hålla koll på tyngden i varje knippe som fästes på kundens egna fransar i och med att det inte längre avgörs av en lösfrans tjocklek utan ett helt knippes tyngd. Knippe är vad de samlade lösfransarna kallas och målet är att varje knippe skall öppna sig som en solfjäder. På så sätt överlappar fransarna varandra och bildar en fylligare rad som ändå lätt borstas igenom.Volymfransar finns i tjockleken 0,03-0,07 mm, de tunnaste varianterna används vid Megavolym och de tjockare i vanlig. Detta eftersom Megaknippen utgörs av 5 st lösfransar eller mer och därför blir för tunga utan de lätta fransarna.

Hur länge kan man ha Singelfransar hemma?
Dessa individuella fransar är och väldigt lätta att använda och ser naturliga ut. Fransarna blir tjockare, längre och uppmärksammade. De är permanent böjda, vattenfasta och de tynger inte ned. Sköter du dem varsamt kan de sitta i upp till 6 veckor.
För att hänga med i nedanstående text skulle jag rekommendera att du läser inlägget om singelfransar. Där tar jag upp information om form, styling och reaktioner som även gäller volymfransar.

Vad är skillnaden mellan Singelfransar och Mixfransar?
Volymfransar ger ett mer dramatisk resultat, mixfransar något diskretare och singelfransar är det som ger ett mest naturligt resultat. Behandlingen inleds med en konsultation där du och terapeuten kommer överens om längd, böj och form. Cachad
Under mina volymbehandlingar använder jag 0,05-0,07 mm och knippena varierar från 2 st lösfransar på de tunnaste naturliga fransarna, till 4 st lösfransar beroende på kundens egna naturliga fransar.

Det finns inga godkända eller säkra lim enligt Arbets- och miljömedicin Syd i Skåne. Alla snabbhärdande lim av den här typen innehåller ämnet cyanoakrylat. Ibland saknar limmet varningstext, men limmet är fortfarande inte säkert.
Du som arbetar som fransstylist kan bli allergisk om du jobbar med limmet under många timmar varje dag. Din arbetsplats ska ha anpassad ventilation som är effektiv. Det är viktigt att använda andningsskydd och skyddshandskar när du arbetar med limmet. Arbetet ska vara riskbedömt enligt Arbetsmiljöverkets regler.

Har du gjort en ögonfransförlängning och fått en allergisk reaktion? Då ska du söka vård på din vårdcentral. Du som arbetar med fransförlängningar och har fått besvär, kan kontakta företagshälsovården. Ögonfransarna fästs med lim som innehåller ämnet cyanoakrylat. Ämnet kan irritera dina luftvägar och ge allergiska besvär. Det finns också en risk att utveckla allergi när du är i kontakt med limmet. Det är vanligt att få allergiska besvär vid ögonfransförlängning. Ett snabblim används för att fästa ögonfransarna och limmet kan ge allergiska reaktioner.Lim som innehåller cyanoakrylat är vanliga och används bland annat vid limning av ögonfransar. Arbetar du med den här typen av lim? Det finns tydliga arbetsmiljöregler som ska följas av alla som arbetar med lim som innehåller cyanoakrylat. Det finns också regler för skyddsutrustning och arbetsplatsens ventilation.

Du får en ökad risk för allergiska besvär och astma vid ögonfransförlängning. Det gäller både för dig som arbetar med ögonfransförlängning och för dig som förlänger dina ögonfransar.
Volymfransarna är tunnare och läggs i knippen, med 2-5 fransar i, som sen fäst på din naturliga frans. Man får alltså ett mer fjäderlikt och fluffigare resultat. Med volymfransar kan man bygga en mer fyllig effekt oavsett om man har glesa eller kortare fransar. De är lätta och mer skonsamma de naturliga fransarna.Volymfransar eller singelfransar? Det är en av de vanligaste frågorna man ställer sig när man ska göra en fransförlängning. Men vad är egentligen skillnaden? Och vad ska man välja?

Vad är skillnaden på Mix och Volymfransar?
Klassiska fransar innebär att en syntetisk frans fästs på varje naturlig ögonfrans, medan volymfransar innebär att flera tunna fransar fästs på varje naturlig ögonfrans för att skapa en mer fyllig look. Hybridfransar är en kombination av klassiska och volymfransar och ger en mer naturlig men samtidigt definierad look. Cachad
Det finns även flatlashes som fungerar som singelfransar, men som har en platt rot istället för cylinderformad som singelfransar. Resultatet upplevs mer intensivt och fylligare.

Om du vill prova göra en fransförlängning hemma på dig själv så är det viktigt att du gör det på rätt sätt. Att du inte stressar, för det kommer ta tid, speciellt de första gångerna.
Om man inte kan bestämma sig för vad man ska välja så kan man alltid blanda singel- och volymfransar. Hur resultatet blir är individuellt, så fråga din fransstylist om råd och var tydlig med vilket resultat du vill uppnå.Singelfransar är den klassiska och första metoden fransförlängning. Resultatet blir en mascaraeffekt, längre och tjockare fransar. Man fäster en singelfrans på en naturlig frans och resultatet är beroende av dina naturliga fransar när det kommer till längd och fyllighet.

Jag har gått hos Emel sedan i januari och blir alltid lika imponerad när hon tar upp spegeln efter visar mig resultatet. Det är lätt att känna sig som en helt ny människa med långa, böjda och dramatiska fransar!
Genom att kombinera teknikerna kan hybridfransar ge både längd och volym på samma gång. Resultatet blir en mer naturlig och mjuk look än med enbart volymfransar, samtidigt som det ger en mer dramatisk effekt än enbart klassiska fransar.Du tappar normalt mellan cirka 25–36 fransar under denna period. Därför är det bra att gå på ett återbesök efter 3–4 veckor (när cirka hälften av ögonfransarna försvunnit) för en påfyllning. Väntar du längre kan du behöva betala för ett nytt set igen vilket blir dyrare.

Om du går till en certifierad fransstylist som utför din fransförlängning på ett korrekt sätt är riskerna så gott som obefintliga. Men det finns ändå risker.Att vakna upp med långa, böjda glamorösa fransar är ren vardagslyx. Men vad ska man tänka på inför en ögonfransförlängning, vilka typer av fransar finns det, vilken metod ska man välja och vad finns det för risker?

Singelfransar passar till dig som vill ha naturligt långa och fylliga fransar. Fransstylisten applicerar en frans på varje naturlig frans och anpassar längden, tjockhet och böj efter ditt öga. Totalt blir det ungefär 60–80 fransar på varje öga.
Hybridfransar är en typ av ögonfransförlängning som kombinerar klassiska och volymfransar. Det innebär att en syntetisk frans fästs på varje naturlig ögonfrans som i klassisk ögonfransförlängning, men istället för en enda frans används flera tunnare fransar med volymtekniken för att skapa en mer fyllig look.Läs innehållsförteckningen på produkter du använder runt eller på ögonen och undvik produkter som innehåller propylene glykol eller olja. Dessa ämnen bryter ner limmet och finns bland annat i eyeliners, mascaror, shampoo och balsam.

Idag är ögonfransförlängning en av de mest populära skönhetsbehandlingarna och används både för vardagligt bruk och för speciella tillfällen som bröllop och fest. Det finns olika typer av fransar att välja mellan, och en erfaren fransstylist kan hjälpa dig att hitta den perfekta fransen som passar din ögonform och personliga stil.En ögonfransförlängning är en skönhetsbehandling som syftar till att skapa längre, fylligare och mer definierade ögonfransar. Behandlingen innebär att en eller flera syntetiska fransar fästs på varje naturlig ögonfrans med hjälp av ett semi-permanent lim. Att behandlingen är semi-permanent, innebär att fransarna vanligtvis håller i upp till sex veckor, beroende på individuella faktorer som livsstil, ögonfransarnas tillväxtcykel och eftervård.

Men Ida! Den adressen (Tuvvägen) som det står att hon jobbar på, det är ju min gata. Haha. Hör av dig om du är i närheten så kan vi ta en lunch eller nåt 😉
Med denna metod kan fransstylisten sätta upp till 400 fransar per öga utan att skada dina egna fransar. Jag fullkomligt älskar denna extra-allt-metod! Fransarna blir så fylliga och glamourösa. Eftersom fransarna är fjäderlätta behöver du inte vara orolig för att det ska kännas tungt.Ögonfransförlängning kan göras på olika sätt, till exempel med klassiska fransar, volymfransar eller hybridfransar, beroende på önskad look. Klassiska fransar innebär att en syntetisk frans fästs på varje naturlig ögonfrans, medan volymfransar innebär att flera tunna fransar fästs på varje naturlig ögonfrans för att skapa en mer fyllig look. Hybridfransar är en kombination av klassiska och volymfransar och ger en mer naturlig men samtidigt definierad look. Volymfransar passar till dig som vill ha mycket fransar och ett mer dramatiskt resultat. Här appliceras ett volymknippe med 2–5 fransar på varje enskild frans. Du får mycket mer volym, ett mer ”fluffigt” resultat. På Lyko brinner vi för HÅR & SKÖNHET, lika mycket som vi brinner för att leverera KUNDSERVICE i absolut världsklass. Så oavsett om du funderar på hur du ska få lockarna att hålla, vilket läppstift du bör välja till helgens outfit, vilken skäggtrimmer som har bäst precision ELLER vart sjutton orderbekräftelsen tagit vägen, så finns vi här för dig. Våra kontaktuppgifter och öppettider hittar du här nedanför. Sitt inte och fundera – Hör av dig! Psst! Under Kundservice FAQ hittar du våra allra vanligaste frågor och svar.

Vid besöket: Kom gärna osminkad med rena fransar till din behandling eller kom några minuter innan din bokade tid för att tvätta bort eventuell makeup. Rengöring och fransschampo finns att låna på salongen.
Vid applicering anpassas effekten och designen till varje individuell kund, och möter kundens önskemål med hänsyn till den naturliga fransens kvalitet. Singelfransar appliceras en och en på de naturliga fransarna där resultatet ger en klassisk och naturlig look. Nytt set volymfransar passar dig som vill ha en fyllig och jämn struktur längs fransraden. Med volymfransar applicerar man ett knippe med upp till 10 tunna syntetfransar per naturlig frans. Storleken på varje knippe anpassas till varje individuell naturlig frans, för att minimera riskerna för att påverka den naturliga fransens växtcykel. Volymfransar är tunnare och kan appliceras med upp till 10 fransar per naturlig frans för att skapa en fylligare look, med en jämn och täckande struktur längs fransraden. Singelfransar appliceras en och en på de naturliga fransarna och därför är resultatet varierande från kund till kund. Detta alternativ passar alltså dig som vill ha en naturlig och klassisk look.En fransförlängning ger dina ögonfransar fyllighet och volym så att de framhäver dina ögon. Fransarna lyfts för ett mer vaket intryck och för att ge ansiktet djupare dimension. Med fransförlängning kan du dra ner på din sminkrutin och spara tid genom att slippa jobba med tjock och kletig mascara eller helradsfransar.

– Sen finns det flatlashes som fungerar som singelfransar men har en platt rot istället för cylinderformad som singelfransen. Resultatet upplevs då mer intensivt och fylligare., berättar Lisa för Modette.
Om du fortfarande inte kan bestämma dig för vad du ska välja så kan du alltid blanda singel- och volymfransar. Hur resultatet blir är inviduellt, så fråga din fransstylist om råd och var tydlig med vilket resultat du vill uppnå. Se vad mer du måste ha koll på i videon nedan.Volymfransar eller singelfransar? Det är den vanligaste frågan man ställer sig innan man ska göra en fransförlängning. Men vad är egentligen skillnaden? Och vad ska man välja?

Vad ska man inte göra när man har fransförlängning?
Man brukar även behöva vara väldigt försiktig med fransarna och undvika att gnugga sig i ögonen då fransarna riskerar att ramla av. Ytterligare en sak man bör undvika är produkter som är oljebaserade då de kan lösa upp limmet. Man brukar därför få med sig speciella skötselprodukter för fransarna från sin salong.
Fransförlängning ger dig en sminkad look direkt när du vaknar på morgonen. Volymfransar ger ett mer dramatisk resultat, mixfransar något diskretare och singelfransar är det som ger ett mest naturligt resultat.Fransförlängningens håller i ca 5 veckor. Hållbarheten avgörs av dina egna fransars livscykel. En ögonfrans har en livslängd på ca 2 månader och fransarna befinner sig ständigt i olika faser. Detta innebär att vissa veckor tappar du fler fransar än andra veckor. När du tappar en frans med förlängning växer en ny egen ögonfrans ut. För att undvika luckor rekommenderas en påfyllning var 3:e vecka.Behandlingen inleds med en konsultation där du och terapeuten kommer överens om längd, böj och form. Fransarna separeras därefter noggrant och på varje frans limmas en knippe med flera syntetfransar. Fransarna som appliceras är i ett syntetiskt material.

Hur länge håller Volymfransar?
Generellt kan man säga att du får en fräsch fransförlängning som håller i cirka 3-4 veckor, sedan är det dags att göra en påfyllning för att bibehålla detta resultat. En del kunder behöver påfyllning redan efter två veckor, och en del efter 5-6 veckor, det är väldigt individuellt.
Det ger ett naturligt resultat, ungefär som om man hade maskara. Så det rekommenderas för dig som inte använder smink eller kör en naturligare sminkning till vardags. Även om du har väldigt många naturliga fransar kan det räcka med singelfransar för att få intensivt resultat.Ögonfransförlängningar är semi-permanenta och hållbarheten beror även mycket på eftervården hemma. Om du sköter dina fransar bra kan de hålla upp till 4 veckor. Franslimmet är vattenfast vilket är perfekt om man vill slippa smink eller snabba på morgonrutinen. Emellanåt krävs en påfyllning varje 2-4 vecka.

Hur mycket skadas fransarna av fransförlängning?
Kan ens naturliga fransar skadas av en franförlängning? Nej, om det görs på rätt sätt och om du går till rätt fransstylist. Välj salong och fransstylist utifrån rekommendationer och bra kundomdömen. Fransförlängning är inte billigt och att inte göra en ordentlig research kan vara som att slänga pengarna i sjön.
Fransförlängning med singel metoden innebär att en lösfrans appliceras per naturlig frans. Singelfransar ger dig möjligheten att kunna välja böj på fransarna som håller, istället för att krångla med ögonfransböjare som kan skada dina fransar.Ögonfransförlängningar är semi-permanenta och beror även mycket på eftervården hemma. Om du sköter dina fransar bra kan de hålla dig upp till 4 veckor. Emellanåt behövs en påfyllning varje 2-4 vecka. Volymfransar är en teknik inom ögonfransförlängning. Volymfransar som också kallas Russian Volume eller 3D-volym fransar innebär att man applicerar ett knippe med flera fransar per naturlig ögonfrans för att förlänga fransarna. Volymfransar är den senaste tekniken inom fransförlängning. Med denna metod blir det möjligt att använda upp till 200-800 stycken fransar per öga. Faktum är att ett volymfransar väger mindre än en singelfransar. Volym fransarna har en diameter på bara 0,03-0,07mm. Till skillnad från singelfransar som är 0,15-0,20mm i diameter. Volymfransar är perfekt för de med glesa ögonfransar eller för den ultimata volymen och fluffigheten. Denna metod ger intensiv effekt utan ett ”tungt” utseende, det kommer inte att överbelasta eller skada dina naturliga fransar. De appliceras genom att isolera den naturliga ögonfransen, så lägger man på upp till 6 st silkesfransar per naturlig frans. Få fylligare och längre ögonfransar med en fransförlängning i Linné, välj mellan singel- eller volymfransar. Behandlingen utförs av erfaren personal i professionell salong vid Linné.Den här webbplatsen använder cookies så att vi kan ge dig den bästa användarupplevelsen som är möjlig. Cookieinformation lagras i din webbläsare och utför funktioner som att känna igen dig när du återvänder till vår webbplats och hjälper vårt team att förstå vilka delar av webbplatsen som du tycker är mest intressanta och användbara.En konsultation ingår alltid när du gör fransförlängning hos oss. Du och din stylist går då igenom vilka fransar som ska sättas efter dina förutsättningar och önskemål.Det första vi råder dig att göra är att låta dina egna fransar vila från all yttre påverkan som kan slita på dem. Med detta menar vi att du bör gå ett tag utan att böja dem samt utan att använda mascara på dem. När du använder mascara torkas fransarna ofta ut och när man sedan ska ta av mascara på kvällarna riskerar fransarna att dras ut eller slitas. Vi vet att detta kan vara tufft, men det kommer att vara värt det i slutändan!