Posted on

Waxholmsbåt På Grund

Vill du veta när nästa vägfärja går på en viss färjeled, eller kanske kontrollera att färjan går enligt tidtabell? Ring Färjerederiets talsvarstjänst på telefonnummer 0771-65 65 65. Där får du svar dygnet runt, året om. Du kan enkelt söka dig fram till rätt information, genom att följa instruktionen som du får av telefonrösten.Vaxholmsleden går mellan Vaxholm och Rindö i Stockholms skärgård. Färjeledens längd är 970 meter och överfartstiden är sex minuter. Resan med vägfärjan är avgiftsfri.

Kan man åka till Vaxholm med SL kort?
Under lågsäsong kan du resa med Waxholmsbolaget med SL:s periodbiljetter som gäller för 30 dagar eller längre. Lågsäsongen slutade den 29 april och börjar på nytt den 14 september.
Boka din biljett online för att få garanterad plats ombord på våra båtar. Vår online bokning är alltid öppen. 100% av båtens kapacitet ligger bokningsbar online vilket innebär att om det är slutsålt på hemsidan finns det ej möjlighet att köpa biljetter ombord på båten. Samtliga gäster uppmanas att förboka. Vid förbokad biljett har du förtur vid ombordstigning om du är på plats 15 minuter innan avgång samt använder särskild kö för förbokade gäster. Senare ankomst till båten ger ingen garanti på tillträde vid full båt.I Vaxholms finns flera centrala badplatser för den badsugne. Ett av de mysigaste baden är Norrhamnsbadet precis nedanför de vackra kullarna vid Batteriparken. Här finns klippor, brygga och en mindre badstrand vilket gör den extra barnvänlig. Perfekt både för sommar- och vinterbadare.

Vill du lära dig mer om Stockholms skärgård? Välkommen ombord på våra guidade avgångar då vår guide ombord berättar om skärgården och dess intressanta historia både på resan till och från Vaxholm för den som väljer att köpa en tur och returbiljett. Liveguidning finns på vissa turer.

Att ta sig tillbaka till Stockholm är enkelt, valmöjligheterna är många och ni väljer det alternativ som passar er dag bäst. Vi rekommenderar er att kliva ombord på nästa vändande avgång med S/S Stockholm, M/S Östanå I eller Cinderellabåtarna, se tidtabell för exakta tider. Passar ingen av dessa avgångar kan man alltid ta en SL-buss från Söderhamnsplan i Vaxholm och kliva av vid Tekniska Högskolan i Stockholm, en resa på ca. 45 minuter.
Här får du svar på vanliga frågor såsom om du får ta med dig din hund ombord, vart Strommas avgångsplatser och biljettkiosker ligger, tillgänligheten ombord på våra båtar och mycket mer.

För den som vill upptäcka historiska Vaxholms Kastell kan man under vissa perioder på året välja att kliva av M/S Östanå I på Kastellet direkt eller kliva av i Vaxholm för att sedan ta linfärjan över till Kastellet. Linfärjan går dagligen med flera avgångar i timmen under större delen av sommaren.
Upplev Stockholms mellersta skärgård och gör ett besök i skärgårdens huvudstad Vaxholm. Du kan välja en tur med Strömma Kanalbolagets klassiska fartyg S/S Stockholm, M/S Östanå I eller moderna, snabbgående Cinderellabåtarna. Flaggskeppet S/S Stockholm från 1931 vid Nybroviken i centrala Stockholm är större än traditionella skärgårdsfartyg och vackert inredd i art deco-stil – att åka med S/S Stockholm är en upplevelse i sig. För garanterad plats ombord rekommenderar vi dig att förboka din biljett. Våra båtar avgår flera gånger per dag och på den här sidan hittar du tidtabellen och kan boka den båt och avgångstid som passar dig bäst.Det går båttrafik till och från Grundvik under hela året. Tänk på att det inte innebär att trafiken går lika ofta året runt, så titta alltid i tidtabellen innan du ska resa. Om det är väldigt mycket is ställs trafiken till Grundvik in.

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.
Totalt tio personer fanns ombord på båten. Passagerarna räddades av en annan Waxholmsbåt men besättningen blev kvar på båten en stund till. Fartyget fick en rejäl slagsida och riskerade att kantra, men det kunde bogseras efter några timmar.Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!På en del öar finns flera bryggor som vi angör. De kan dessutom ligga på olika linjer. Ett exempel är ön Svartsö i mellersta skärgården. Norra Svartsö brygga ligger på norra sidan av ön och och den ingår i en linjesträckning, medan Alsviks brygga ligger på öns södra sida och därför trafikeras av en annan linje.

När gäller SL kort på Waxholmsbolaget?
Under högsäsong gäller din SL-biljett aldrig ombord på Waxholmsbolagets fartyg. Högsäsongen pågår från 30 april till 13 september. Under lågsäsong gäller vissa SL-biljetter ombord. Lågsäsongen pågår från 14 september till 29 april.
Ibland måste du beställa turer till vissa bryggor för att båten ska köra dit. Du ser i reseplaneraren och i tidtabellerna när du måste beställa en tur. Då står det också vilket nummer du ska ringa, det är olika nummer beroende på vilka det är som kör linjen.

Hur mycket kostar det att åka Waxholmsbåt?
Vaxholmsleden går mellan Vaxholm och Rindö i Stockholms skärgård. Färjeledens längd är 970 meter och överfartstiden är sex minuter. Resan med vägfärjan är avgiftsfri.
Ibland ändras turerna beroende på årstid så att turen utgår från en brygga om sommaren och från en annan om vintern. Om du vet vart du vill åka men inte varifrån turen går, kan du gå in på \”Nästa avgång\” i reseplaneraren. Där skriver du in din destination. Då får du upp de båtar som passerar bryggan och kan se vilken sträcka de kör.

Vilka båtar går från Stockholm till Vaxholm?
Upplev Stockholms mellersta skärgård och gör ett besök i skärgårdens huvudstad Vaxholm. Du kan välja en tur med Strömma Kanalbolagets klassiska fartyg S/S Stockholm, M/S Östanå I eller moderna, snabbgående Cinderellabåtarna.
Var alltid uppmärksam när du läser tidtabellen så att du hamnar rätt på ön och ta gärna hjälp av våra linjekartor. Andra öar med flera bryggor är till exempel Grinda, Möja, Ljusterö, Utö och Blidö.Waxholmsbolagets hemmahamn i Stockholm är Strömkajen. Därifrån går de allra flesta turerna som utgår ifrån Stockholm. Det finns också andra stora knutpunkter närmre skärgården, till exempel Dalarö, Stavsnäs och Vaxholm.

Om ni är tio personer eller fler som ska resa under högsäsong ska ni ringa och förvarna oss i god tid före resan. Du ringer till kundtjänst på telefonnummer 08-600 10 00 och föranmäler gruppen. Då ska du säga vilken sträcka ni ska resa, vilken tid ni ska resa, och hur många ni är.Anslutningar med SL-trafiken finns inte längre i tidtabellerna, bland annat för att tidtabellerna har lite olika perioder och för att skapa en mer överskådlig tidtabell med bara Waxholmsbolagets trafik. Du hittar all SL-trafik på sl.se.

Var går waxholmsbåtarna från?
Waxholmsbolagets hemmahamn i Stockholm är Strömkajen. Därifrån går de allra flesta turerna som utgår ifrån Stockholm. Det finns också andra stora knutpunkter närmre skärgården, till exempel Dalarö, Stavsnäs och Vaxholm.
Du hittar alla tidtabeller för Waxholmsbolagets trafik samlade på en sida för varje säsong. Waxholmsbolaget byter tidtabell fyra gånger om året, men vissa linjer går bara delar av en period. Alla datum finns på respektive tidtabell.Nacka Värmdö Posten, NVP, startade i april 1989 och förser varje vecka alla som bor i Nacka och Värmdö med lokala nyheter, kommunal information, evenemangstips med mera.SL:s trafik är i gång som vanligt efter restriktionerna – men det gäller inte för Waxholmsbåtarna. Som en följd kan skärgårdsresenärer bli kvar på bryggorna.Alla artiklar gratis fram till 15 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter. Punkten efter Dagens Nyheter har funnits med allt sedan det första numret 23 december 1864. Grundaren Rudolf Wall lär ha satt dit den med tanken att Dagens Nyheter inte bara är ett namn. Det är också en avslutad mening, ett konstaterande av vad som hänt. Därför sätter vi punkt även i vår tid.De blå Access-korten går inte att resa längre, de fungerade till och med den 31 mars 2023. Access-systemet avvecklades på grund av att det bygger på gammal teknik och är svårt att utveckla med nya funktioner.

Reser man enstaka turer köper man en biljett för sin resa i kassan ombord på fartygen. Det finns i nuläget ingen app där man kan köpa biljett för att resa med Waxholmsbolaget.Waxholmsbolagets periodbiljetter säljs till de nya gröna korten, det vill säga korten som numera används i SL-trafiken. Du kan köpa periodbiljett ombord på båten.För att läsa mer om detta, var vänlig läs vår Integritetspolicy som berör vår behandling av dina personuppgifter, och Integritetspolicy för Contacts som berör behandlingen av dina personuppgifter från ägaren av nyhetsrummet du följer.

Folkhälsomyndigheten kompletterar sina råd till resenärer med en rekommendation om munskydd i rusningstrafik. Det är resenärens eget ansvar att skaffa och bära munskydd för att vi gemensamt ska minska smittspridningen.Fartyget Yxlan står redo att bryta is i vinter och erbjuder året runt-trafik i Stockholms norra skärgård. Torsdag den 8 november visas fartyget för media med efterföljande dopceremoni.

Waxholmsbolaget grundades 1869. Allt sedan dess har vi trafikerat Stockholms skärgård. Waxholmsbolagets båtar går varje dag året runt till hundratals bryggor mellan Arholma i norr och Landsort i söder. I dag är Waxholmsbolaget en del av Region Stockholm, där vi har i uppdrag att driva den kollektiva sjötrafiken i Stockholms skärgård. Waxholmsbolaget har omkring 1,8 miljoner resenärer per år och transporterar cirka 10 000 ton gods per år.​När isen lägger sig i skärgården finns det några öar och bryggor dit det inte går att köra ordinarie trafik. Waxholmsbolaget uppmanar därför de personer som planerar att åka ut i skärgården att ställa in sin resa om den inte är nödvändig. Personer som är tillfälligt bosatta i skärgården uppmanas att följa väderleksrapporterna och att ta sig hem innan isen lägger sig.

Kan man åka på SL kort till Vaxholm?
Det går att blippa sitt gröna SL-kort ombord på båtarna. Inom kort kommer även den som har sin periodbiljett i SL-appen kunna blippa den ombord, men fram tills det är möjligt visar man upp sin appbiljett för personalen när man går av båten. De gamla SL Access-korten går att blippa ombord fram till och med mars 2023.
I år längtar många efter midsommarfirande i skärgården. Samtidigt är platserna ombord på våra fartyg begränsade och Folkhälsomyndigheten rekommenderar fortfarande att den som kan bör undvika att resa med kollektivtrafik utan platsbiljett. Vi uppmanar därför alla som kan att resa på andra sätt än med Waxholmsbolaget i midsommar.

Hur ofta går waxholmsbåten?
Waxholmsbolaget byter tidtabell fyra gånger om året, men vissa linjer går bara delar av en period. Alla datum finns på respektive tidtabell. Godstrafiken ligger på en sida för sig. Där finns ingen säsongsindelning, eftersom godslinjerna har lite olika perioder som överlappar varandra.
På midsommarafton går Waxholmsbolagets trafik över till sommartidtabell. Läs här om midsommartrafiken och vad som gäller när sommartidtabellen kickar in.Waxholmsbolagets trafik i norra och södra mellanskärgården kommer från 20 april att köras av Rederi Ab Faludden (helägt av Gotlandsbolaget). Skärgårdsbolaget, som för närvarande trafikerar mellanskärgården, kommer att träda i likvidation på grund av betydande ekonomiska underskott.