Posted on

Weber Klotgrill 67

Addelundbergs är heminredningsbutiken med anor som går tillbaka till slutet av 1800-talet. Vår första butik grundades i Falkenberg 1930 av Adde Lundberg. 2009 öppnades vår e-handel Addelundbergs.se och än idag har håller vi ett stort sortiment av glas, porslin, inredningsdetaljer och köksutrustning från välkända varumärken. Dessutom finner ni Webers kvalitetsgrillar med tillbehör året om. Addelundbergs.se är idag en del av Önska med lager i Gislaved, Borås, Halmstad, Linköping och Falkenberg. Huvudkontoret ligger i Gislaved och supportkontor i Falkenberg.En Low-and-Slow chiligryta eller rök en hel kyckling – grilla i timmar utan ett huvudbry. Webers Gourmet BBQ System grillgaller har gångjärn som gör det enkelt att fylla på med bränsle, flytta om briketter, eller fylla på med rökflis – genom att helt enkelt vika upp sidorna med din tång. Vi använder kakor för personligt innehåll och annonser samt för analys av vår trafik. Vi delar information om din användning av tjänsten med våra partners inom sociala medier, annonsering och trafikanalys. Våra partners kan kombinera denna data med information som du delat med dem. Vi accepterar följande betalmöjligheter Klarna, Swish, VISA/MASTERCARD/EUROCARD, Faktura och PayPal. Vi använder Klarna och Svea Ekonomi för räntefri delbetalning. 3,6 eller 12 månader. läs om vilkor för Svea Ekonomis räntefri delbetalning här.Tack för din registrering! Du kommer nu att ta emot våra utskick till mailadressen du angav. Du kan avbryta din kostnadsfria prenumeration när som helst om du inte önskar fler e-postmeddelanden.

Thank you for signing up! You will now receive our mailings to the e-mail address you entered. You can cancel your free subscription anytime if you do not wish to receive any more e-mails.

Hos oss kan du betala säkert med kort genom Payson, dela upp dina betalningar genom Payson faktura (du bestämmer själv) eller så väljer du att förskottsbetala med Swish (123 189 64 22). Du kan även välja att förskottsbetala till vårt bankgiro.Vi rekommenderar att du alltid grillar med locket på. Det hjälper värmen att cirkulera jämnt och håller kvar den där härliga röksmaken. Maten håller sig saftig och blir dessutom klar snabbare eftersom ingen värme går förlorad.

Obs! Summit-grillarna är utrustade med en infraröd brännare. Om du använder den ska du stänga av den efter de första 20 minuterna av grilltiden och låta köttet grilla färdigt på indirekt värme.
Rökning är ett suveränt sätt att ge maten en djupare och ännu härligare smak. Weber Smokey Mountain Cooker är särskilt framtagen för att röka mat. Du kan också lägga till blötlagda träbitar på briketterna i vilken grill som helst, så utvecklar de en pyrande rök som långsamt tillsätter en underbart rökig smak till maten du lagar.Jag vill prenumerera på email från Weber-Stephen Nordic A/S, Weber-Stephen Products (EMEA) GmbH och Weber-Stephen Deutschland GmbH och ta emot exklusivt Weber-material så som recept, produktnyheter, information om evenemang och konsumentundersökningar, med den information som efterfrågas vid registrering och för att anlysera min interaktion med nyhetsbrevet med hjälp av spårningsverktyg. Prenumerationen avslutas genom att emaila [email protected]. Du kan när som helst avregistrera dig från nyhetsbrevet. För ytterligare information vänligen se vår sekretesspolicy.Om du grillar utan lock så förlorar du värme samtidigt som all den där härliga röksmaken går förlorad. Om du istället grillar med locket på kan du med precision kontrollera temperaturen i din grill, och på så vis undvika onödiga fettbränder. Obs! Kom ihåg att använda långpanna och stekgaller när du lagar stekar och bakar bröd på mindre Q-modeller, så att inte maten blir bränd på undersidan. Du kan faktiskt laga nästan vad som helst på din Weber Q, till och med desserter och bröd. Det handlar bara om att använda olika tekniker, låta locket ligga på och reglera grilltemperaturen. Det är faktiskt superenkelt, och här finns allt du behöver veta för att laga perfekt grillmat, stek och bakverk.Med sear-and-slide-tekniken bryner du köttet direkt över de heta briketterna och skjuter det sedan över aluminiumformen där det långsamt får bli genomstekt.Att grilla på rotisseri är bland det lättaste och godaste som finns. Köttet roterar konstant över värmekällan och ”penslar” sig självt under tiden, vilket ger en knaprig stekyta samtidigt som insidan blir underbart saftig.Gasolgrillar är, tvärtemot vad många tror, billigare att använda än kolgrillar. Kol kostar helt enkelt mer än gasol och tar dessutom upp mer plats än gasolbehållaren.

Samtliga modeller i testet har långa garantitider. Räkna med tio år för rostfria komponenter och brännare. Delar av gjuten aluminium kan ha livstidsgaranti! Det är stor skillnad på att köpa en bra gasolgrill och en enkel kolgrill på en bensinmack. Billiga grillar tenderar tyvärr att bli rena slit och släng produkter som bara används ett par säsonger. De gasolgrillar vi testar kommer du att ha glädje av länge.

Vi har valt bort de allra enklaste och billigaste gasolgrillarna som finns att få tag på. De har problem med både grillning och hållbarhet. Ska du köpa en gasolgrill lönar det sig att satsa på kvalitet eftersom du slipper oroa dig lika mycket för att grillen ska läcka gas. Flera av tillverkarna som deltar med gasolgrillar i det här testet har även dyrare modeller i sina produktlinjer som vi inte har testat den här gången. Vi har helt enkelt valt att testa kvalitetsgrillar som är tänkta att användas i små och stora hem av vanliga familjer. Grillarna vi tittat på är:
Vi har valt ut ett antal gasolgrillar som är populära just nu och som i de flesta fall nått fina resultat i flera tester som vi har tagit del av och sammanställt. Tillsammans täcker de in en rad användningsområden och du hittar alla typer av modeller i det här testet. Vissa är maffiga utekök med massor av funktioner och generösa arbetsytor. Andra är portabla gasolgrillar för dig som är ute efter en gasolgrill för camping eller en gasgrill för din husbil. Tanken är att alla ska kunna hitta en passande gasolgrill bland dem vi testat.

En kolgrill kan nå en högre maxtemperatur än en gasolgrill och det är bra när du grillar till exempel hamburgare och vill ha en fin stekyta. Detta anses vara den största fördelen med kolgrillar. Hur stor fördel det egentligen handlar om beror på kvaliteten på din gasolgrill. Har den kraftiga brännare och en tung och värmeisolerande lucka behöver skillnaden inte vara så stor. En enkel kolgrill av klotmodell är dessutom billig och det är faktiskt fullt rimligt att ha två grillar. En för kol och en med gasol!
Ett misstag många gör, oavsett vad det handlar om för grill, är att de grillar för länge. Med en köttermometer och en gasolgrill är det lätt att kontrollera temperaturen på det du lagar och du kan servera maten när den håller precis rätt temperatur och därför är som saftigast och har rätt textur. Det är faktiskt betydligt enklare att laga avancerade rätter i en gasolgrill än i en vanlig ugn.Experimentera gärna med indirekt grillning. Tänd bara några av brännarna och placera maten så att den inte ligger direkt över lågan. Det tar längre tid men när det gäller många råvaror blir resultatet mycket bättre när tillagningen får ta lite längre tid. Du kan även kombinera direkt och indirekt grillning så att du får en perfekt yta utan att för den skull riskera att fisken eller köttet blir torrt och tråkigt på grund av övergrillning.

Det går väldigt snabbt att tända gasolgrillar, du kommer igång direkt och behöver inte vänta på att glöden ska bli fin. Du riskerar heller inte att lägga på maten för tidigt vilket är ett vanligt problem bland kolgrillare. En förutsättning för att du ska kunna använda en gasolgrill är naturligtvis att du har tillgång till gasoltuber. De finns många inköpsställen idag, bensinstationer och byggvarubutiker brukar till exempel ha gasoltuber.
Vi har bedömt gasolgrillarna utifrån hur de är konstruerade, vad de har för funktioner och hur mycket de kostar. Vi inleder varje test med uppgifter om grillens fysiska mått och vilken kapacitet gasolbrännarna har. Stor grillyta innebär att du får plats med mycket mat, hög effekt brukar innebära att du uppnår hög maxtemperatur snabbt eller att modellen har flera brännare för olika ändamål. Det finns ingen lag som specifikt säger att du inte får ha en gasolgrill på din balkong men vissa hyresgäst- och bostadsrättsföreningar kan ha egna regler för grillning. Hyresvärden kan själv bestämma vad som får förekomma. En gasolgrill osar mindre än en kolgrill och kan sägas vara lämpligare på balkongen men det är naturligtvis en bra idé att göra vad man kan för att inte grilla så att det stör andra. En vattendelare är om grillgallren är gjorda i rostfritt material eller i gjutjärn. Gjutjärn ger ett bättre resultat men tar längre tid att rengöra om du inte är noga med att olja in det. Vi gillar gjutjärn men det är en fråga om vad just du har för prioriteringar.

Under rubriken konstruktion skriver vi även om hur utrymmeseffektiv gasolgrillen är och vi ger ibland exempel på hur mycket mat du kan laga på en gång.

Alla kuponger som är markerade med ”Exklusiv” får inte publiceras utan skriftligt tillstånd från Rocket Revenue AB eller användas på annat sätt. Samtliga kuponger har blivit valda av Rocket Revenues redaktion och är giltiga vid tidpunkten för publicering. Inga rättigheter kan härledas från den data som presenteras på denna webbplats.
Hur mycket bör en gasolgrill kosta? Frågan handlar mycket om vad du är beredd att betala. Det finns en tydlig koppling mellan storlek och pris. Hur stor grillyta behöver du för att hela familjen ska kunna äta nylagad mat samtidigt? Värdesätter du möjligheten att kunna grilla och till exempel baka bröd samtidigt tack vare dubbla ugnar och sidobrännare? Behöver du en liten gasolgrill som är så pass flyttbar att du kan växla mellan trädgården och uteplatsen, eller föredrar du en modell som du utan ansträngning och planering kan ta med dig överallt? En liten gasolgrill har också den fördelen att den är billigare.Om du grillar kött ska du inte vända bitarna flera gånger. Du fäller ner locket och tittar till bitarna då och då. När vätska tränger upp på köttets ovansida vänder du på det och grillar lika länge på den andra sidan. Sen kan du låta köttet vila i tio minuter på varmhållningshyllan innan du serverar det.

Kan man grilla med ved i Klotgrill?
Du kan inte använda din kolgrill som eldstad. Vedträ producerar extremt hög värme på kort tid. Denna värme kan göra att metallen i din grill expanderar mycket snabbt.
Fundera även på vad det är för mat du vill kunna laga på din gasolgrill. Om du gillar tanken på att grilla några köttbitar samtidigt som du gräddar ett bröd ska titta efter en gasolgrill med två luckor. Vissa gasolgrillar är utrustade så att du kan helsteka kött på ett spett ovanför lågan och om det lockar dig ska du välja en gasolgrill med rotisserie funktion.

Kan man elda med ved i en klotgrill?
Du kan inte använda din kolgrill som eldstad. Vedträ producerar extremt hög värme på kort tid.
Några av de populäraste märkena på den svenska gasolgrillsmarknaden är Broil King, Weber och Landmann. Utgå från vilket märke som tilltalar dig rent stilmässigt, och kika sen på priset. Alla tillverkarna erbjuder modeller i olika prisklasser, så du bör kunna hitta en som ligger rätt till i pris utifrån din budget. Det finns vissa skillnader när det kommer till pris och prestanda men det är inte utan anledning som just dessa märken har så bra rykte och anses göra premiumprodukter.Hur välkonstruerad en gasolgrill är och vilka material som använts är avgörande för hur länge du kommer att kunna använda den. Det handlar också om allmän kvalitetskänsla och om grillens utseende. Det är ganska stora skillnader mellan modellerna i testet när det gäller konstruktion och materialval och du får vad du betalar för! Rostfritt stål är dyrare än lackerad plåt men är lättare att rengöra och klarar små olyckor och omild behandling utan att ta skada. Vissa val av material påverkar också hur bra du kan grilla. Ett rejält galler av gjutjärn har bättre egenskaper när det gäller fördelning av värme än ett enklare i aluminum. Tunga och massiva lock isolerar värme bättre och ger dig högre grilltemperatur än enklare lock. Det är ofta helt avgörande för resultatet.Kol eller gasol – det är för många den eviga frågan inför köpet av grill. Båda varianterna har sina för- och nackdelar. En kolgrill kan ge en särskild smak av kol men faktum är att alla inte känner skillnad på om kött är grillat med kol eller gasol. Det argumentet är därför inte så starkt som man skulle kunna tro och som vissa kolgrillsentusiaster vill hävda. Det är faktiskt elden snarare än kolet som ger den karaktäristiska grillsmaken. Det handlar också om att fett först smälter och droppar ner i grillen för att sedan förångas varpå grilloset påverkar smaken på råvaran. Det gäller framförallt när du lagar kött. Om du tycker dig känna den smak som själva kolet tillför så är det heller inte säkert att du alltid vill att råvarorna ska smaka just så. Du kanske hellre vill bestämma hur maten ska smaka med hjälp av glaze eller marinad. En gasolgrill ger dig helt enkelt mer kontroll.

Vi utgår från det billigaste priset vi kunnat hitta vid testtillfället. Om du själv kan hitta samma grill till ett ännu lägre pris är det förmodligen fråga om en riktigt bra deal. När vi sätter betyg under rubriken pris är det i relation till gasolgrillens funktioner, dess konstruktion och konkurrensen på marknaden. Ett betyg på hur prisvärd den är helt enkelt.
Har du tillräckligt med plats och tillräckligt stor budget har ett komplett utekök stora fördelar. Vi kan garantera att det kommer att lagas mycket mat ute på en sådan anläggning. Uteköken i det här testet har inbyggd förvaring. Ett alternativ till att köpa en stor gasolgrill med både förvaring och arbetsytor kan vara att skapa separata arbetsytor och förvaringsutrymmen. Då klarar du dig med en mindre gasolgrill. Det går också att göra ett verkligt raffinerat val och välja en gasolgrill för inbyggnad. Vi har inte testat några sådan gasolgrillar den här gången och de är i regel väldigt dyra.Många av de råvaror som passar i en grill blir bättre om du tillreder dem länge på lägre värme. Där passar gasolgrillar bättre än kolgrillar eftersom du slipper öppna grillen för att fylla på med ny kol och inte riskerar att det blir för varmt. Gasolgrillen har nämligen den stora fördelen att du kan kontrollera temperaturen med god precision. Detta gör du med hjälp av gaslågan som du kan anpassa helt och hållet utifrån vad du lagt på grillen. Du får större möjligheter till gastronomiskt finlir helt enkelt. Man ska också vara medveten om att kvalitet när det gäller gasolgrillar inte bara är en fråga om att grillen kommer att hålla länge och ha praktiska funktioner. Kvalitet handlar även om hur bra maten du lagar blir! Att laga kött och fisk på hög nivå handla om precision. Om du kan arbeta med exakta temperaturer får du helt andra förutsättningar att lyckas med allt från klassiker som hamburgare på nymalen färs till mer avancerade maträtter. Titta även på vilka tillbehör du kan köpa till en gasolgrill som du är intresserad av. Ibland kan du uppgradera grillens funktioner i efterhand genom att köpa till utrustning som gör att du kan laga mat på nya sätt. Röklådor och stekplattor är exempel på det.

Det gäller att inte ställa gasolbehållaren så att den kommer för nära grillens heta delar, då riskerar slangen att smälta. Det gäller särskilt om du köpt en stor behållare. När det gäller de gasolgrillar som vi har testat ska du inte behöva vara orolig för brand, om det finns en plats avsedd för gasflaskan under grillen kan du använda denna.
Gasolgrillar är bekväma att rengöra eftersom det blir mindre os och ingen aska. Du ska dock ta bort överblivet fett som annars kan börja brinna och även kontrollera så att slangen inte läcker gas. Det brukar vara bra att genomföra en sådan kontroll varje gång gasolgrillen stått oanvänd ett tag. Vi kommer att gå igenom säkerhetsaspekterna mer i detalj längre ner i denna text.

Det finns en missuppfattning att gasflaskor kan explodera men det händer inte så länge själva behållaren inte är skadad så att luft kan blandas med gasen. Däremot kan en behållare eller slang som läcker gas leda till brand med explosivt förlopp, utanför behållaren. Där ska slangen kontrolleras noga minst en gång om året. Det finns en särskild spray man kan använda för att upptäcka läckor men även tvållösning kan användas om du har en specialprodukt. Det man ska vara särskilt uppmärksam på är torrsprickor. Genom att böja på slangen ser du om sprickor uppstår, i så fall måste du byta ut den mot en ny slang. Se till att alltid ha en brandsläckare tillgänglig i ditt utekök eller var du nu grillar någonstans.
Elgrillar kan vara ett alternativ för vissa men de ger inte samma grillsmak som kolgrill eller gasolgrill. Om vätskan från det du tillagar hamnar direkt på värmeelementen kan maten faktiskt kokas istället, eller i bästa fall stekas, snarare än grillas. Du måste givetvis ha tillgång till ett eluttag för att kunna använda en elgrill. Elgrillar kan vara ett bra alternativ på balkonger i fastigheter där det inte är tillåtet med kol eller gasolgrillar. Vilka lagar som reglerar hur vi får grilla återkommer vi till senare.

Att grilla med gasol innebär ett visst ansvar. Gör man rätt är det ofarligt men gasen är mycket lättantändlig och varje år orsakas bränder på grund av gasolgrillning. Dock inte så många som man skulle kunna tro.Om du inte känner till grillarna från andra märken i testet kan det dock vara dags att spetsa öronen! Nya aktörer har tillkommit på marknaden. Det är tillverkare som på allvar tagit upp kampen med de etablerade premiummärkena. Det innebär att alla aktörer i branschen måste jobba hårt för att överträffa varandra i fråga om stil, kvalitet och funktioner. Bluegaz och Austin and Barbeque är två tillverkare som snabbt blivit populära på den svenska marknaden. De bör absolut finnas med i diskussionen om du väljer mellan olika gasolgrillar.

Hur länge håller en Weber gasolgrill?
Förutom emalj så är det gjutjärn och stål som gäller. Weber Genesis II E-310 GBS är gjord för att hålla länge och Weber ger tio års garanti på alla delar. Modellen har, trots att den är nätt i formatet, rejäla grillytor som gör det möjligt att laga mycket mat samtidigt.
Om du missade att köpa gasolgrill i början av säsongen så är det fyndläge i slutet av sommaren då många modeller säljs på rea. Så länge den står någorlunda skyddat kan du ha glädje av en gasolgrill långt in på hösten. Till de flesta modellerna vi testat kan du köpa överdrag som ger extra skydd mot väder och vind.

En gasolgrill ska ställas upp på ett plant underlag som inte är brännbart, minst en meter från väggen. Du får inte grilla, ens på din egen tomt, om eldningsförbud råder.
Under rubriken funktioner tittar vi på vad du kan laga för mat med hjälp av grillen. Gasolgrillar brukar ha flera olika brännare för att värmen ska fördelas på ett så jämnt sätt som möjligt. Om en gasolgrill har få brännare i relation till hur stor den är kan det uppstå kalla fläckar. Det gäller särskilt om den samtidigt har ett enklare grillgaller. Många gasolgrillar i testet har sidobrännare eller dubbla luckor. Det innebär att du kan laga rätter med olika krav på temperatur på samma gång. En möjlighet att kunna skifta mellan direkt och indirekt värme är en annan bra funktion de flesta gasolgrillar i testet har.

I den här guiden kommer vi jämföra flera av de hetaste gasolgrillarna på marknaden samt ge tips om hur du använder dem på bästa sätt. Vi går även igenom vilka för- respektive nackdelar som gasolgrillar har jämfört med kolgrillar och elgrillar.
Hos Duab hittar du Weber som har ett stort sortiment av grillar: Brikettgrill, elgrill, klotgrill, kamado och gasolgrill. Dessutom har vi ett stort grill-tillbehörssortiment där du kan hitta pizzasten och webers omtyckta grillkol & briketter!

Vi på Duab i Mönsterås anordnar ihop med Weber en grillskola för dig som vill briljera under semesterns alla grillkvällar. Här kan du finslipa dina skills samtidigt som du lär hitta mängder av inspiration till din grillning framöver. Vi presenterar Webers grill Academy den 25:e Juli 2023!Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.Åter igen vill jag poängtera att satsa på kvalité. Det är nästan ännu viktigare när det gäller en rök. Här vill du hålla jämn temperatur i många timmar och med ett tjockare gods så håller du temperaturen lättare vid vädersvängningar som tex blåst och även på vinterhalvåret.Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

Q-grillarna är definitivt mina favoriter. Små gasolgrillar men med bra grillyta och väldigt bränslesnåla. Dessa rekommenderar jag ofta när man vill ha ett enkelt komplement till sin kolgrill. Dessutom håller dom fantastisk kvalité och ger dig grillglädje i många många år.Sista grilltypen är en Offset smoker. Här har man rejält med grillyta och vanligtvis en separat som man eldar i. Jag har ingen egen erfarenhet att denna typ av grill, men jag vet att det är väldigt omtyckt av erkända grillare runt om i världen.

Kontakt E-post: info [at] bbqlovers.se Twitter: BBQLoversse Instagram. BBQLovers Observera att alla bilder på sajten lyder under upphovsrättslagen. Det innebär att alla foton tillhör BBQLovers.se och ej får användas utan tillstånd. Jag säljer och lånar ut för non-profit – endast enligt överenskommelse. Vänligen kontakta mig för mer info. Länk och källa måste alltid uppges.Men Ibland behöver man mer yta och där kan 57 cm vara något liten. Då finns även 67 cm modellen. Här får du större grillyta men i övrigt är det exakt samma grill dom 57:cm.

Vilken Weber gasolgrill är bäst?
Den gasolgrill som vi har utsett till bäst i test är Weber Genesis® II E-310 GBS Gasolgrill. Den här grillen har blivit utsedd till testvinnare i många testar och vi förstår varför, eftersom det här verkligen är en grill i toppklass. Den fördelar värmen bra, den känns stabil och den rostar inte.
Originalet av Webers klotgrill bygger på den ursprungliga designen från 1952, men har uppdateras med innovativa funktioner som en djupare askfångare, högre ben och integrerade redskapskrokar.Tändpaket från Weber Kom igång att grilla på kolgrillen enkelt och snabbt. Det här paketet innehåller tändkuber, briketter och skorstenständare – allt du behöver för att få fart på grillmyset. Paket med allt som behövs för att tända kolgrillen Innehåller 2 kg Weber Briketter, 3 tändkuber och Weber Skorstenständare Passar till alla Webers kolgrillar Varför inte ägna tiden åt att grilla och njuta av maten istället för åt att kämpa med att få igång grillen? Med det här startpaketet har du allt du behöver när det är dags för trevligt umgänge på terrassen och grillat på tallriken. Med Webers skorstenständare och tändkuber får du kontroll över briketterna redan från början och slipper oroa dig för om de blivit tillräckligt varma. Skorstenständaren är enkel och säker att använda och ett måste för varje grillmästare med självrespekt. Weber Briketter har en brinntid på minst 3,5 timmar, så du kan grilla kvällen lång utan att behöva tända grillen på nytt. Ställ skorstenständaren på grillens kolgaller, lägg ett par tändkuber under, tänd dem och ställ skorstenständaren med briketterna ovanpå. När skorstenständaren står på gallret kan luften cirkulera fritt och du slipper svarta märken på trallen. • Paket med allt som behövs för att tända kolgrillen • Innehåller Weber Briketter, 3 tändkuber och Weber Skorstenständare • Passar till all Webers brikettgrillar Allt som behövs för att tända kolgrillen • Skorstenständaren och tändblocken gör att det går snabbare att tända briketterna. • Paketet innehåller: Weber Briketter som ger en fantastisk brinntid på minst 3,5 timmar vid minst 180 °C och är klara på 20 minuter, 3 rökfria tändkuber tillverkade av miljövänligt paraffin, Weber Skorstenständare tillverkad av aluminiumbelagt stål och med plats för 3 kg briketter. Tekniska Specifikationer Mått på kartongen: 32cm H x 19.6cm W x 23.5cm DMaterial: Stål med aluminiumbeläggningInstruktioner för skötsel: Handdiskas Set med allt du behöver för att tända brikettgrillen Innehåller 2 kg Weber®-briketter, 3 tändkuber och Weber®-skorstenständare

Tänd upp och grilla för hela familjen på den här klassiska kolgrillen. Grillytan hos Original Kettle räcker gott och väl för att du snabbt ska kunna grilla upp ett gäng stekar, eller bjuda in vännerna till en spontan grillkväll.
Premiumöverdrag – Master Touch 57 cm E-5770/SE E-5775 Ett premiumöverdrad i slitstark kvalité som passar för Master Touch Premium med gångjärn och igrill stativ. Perfekt för att skydda din grill mot smuts, löv och damm.Om du samtycker, använder vi även cookies för att komplettera din shoppingupplevelse i Amazon stores enligt beskrivningen i vårt cookiemeddelande. Detta omfattar användning av första- och tredjepartscookies som lagrar eller får tillgång till standardinformation om enheten, till exempel en unik identifierare. Tredje parter använder cookies för att visa och mäta anpassad annonsering, generera målgruppsinsikter samt utveckla och förbättra produkter. Klicka på ”Anpassa cookies” om du vill neka dessa cookies, göra mer detaljerade val eller få mer information. Du kan ändra dina val när som helst genom att gå till cookieinställningarna, enligt beskrivningen i cookiemeddelandet. Om du vill veta mer om hur och för vilka ändamål Amazon använder personuppgifter (t.ex. orderhistorik i Amazon Store) kan du gå till vår sekretesspolicy.

Hur få hög värme i Klotgrill?
Men när det gäller klotgrill reglerar man lättast värmen med att jobba med spjällen på grillen. En bra glöd får du snabbast genom att använda hälften briketter och hälften kol. Låt dem glöda ur ordentligt innan du lägger på köttet, en process som kan ta ca 30-40 minuter. Många väljer bort kött med fett på.
Hittade du ett lägre pris? Meddela oss. Även om vi inte kan matcha varje pris som rapporteras, använder vi din feedback för att säkerställa att våra priser förblir konkurrenskraftiga.Originalet av Webers klotgrill – bygger på den ursprungliga designen från 1952, men har uppdateras med innovativa funktioner som en djupare askfångare, längre ben och integrerade redskapskrokar. Den här 57 cm-modellen gör det enkelt att grilla och är perfekt när du lagar mat för hela familjen.

Vi använder inte ett enkelt medelvärde för att beräkna den totala stjärnrecensionen och den procentuella fördelningen per stjärna. Istället tar vårt system hänsyn till saker som till exempel hur nyligen en recension har gjorts och om recensenten köpte artikeln på Amazon. Det analyserar också recensioner för att verifiera deras trovärdighet.
På Plantagen finns allt som behövs för ett växande liv. Hos oss kan du hitta inneväxter, uteväxter, möbler, redskap och inspiration till nästa projekt. Med 128 butiker runt om i Sverige, Norge och Finland och en e-handel som alltid har öppet hjälper vi dig att komma närmare naturens positiva kraft. Välkommen till Nordens härligaste växthus.Du får 2% bonus på alla dina köp, såväl online som i butik. Du tar del av exklusiva förmåner, massa inspiration från vårt trädgårdsprogram Odlingsbänken och på din födelsedag säger vi grattis till dig med en rosbukett.

Den gasolgrill som vi har utsett till bäst i test är Weber Genesis® II E-310 GBS Gasolgrill. Den här grillen har blivit utsedd till testvinnare i många testar och vi förstår varför, eftersom det här verkligen är en grill i toppklass. Den fördelar värmen bra, den känns stabil och den rostar inte.
Grillgallret är stort och har en grillyta på 72×46 cm. Det finns plats för en avlastningshylla för värmehållning, men du kan också välja att placera grillspett där för jämn och fin grillning av exempelvis majskolvar eller kebabspett.En del kommer att argumentera emot gasolgrill och hävda att det inte ger lika god smak som en kolgrill. Visst blir smaken annorlunda, men det finns faktiskt en del fördelar med att välja en gasolgrill.Men liten innebär inte att den inte levererar lika stort och bra som andra Webergrillar, utan du kommer att kunna få riktigt god grillat mat på den här. Den har förvisso endast en brännare, men den har en steglös reglering och det går både snabbt och lätt att öka eller sänka temperaturen på grillen. På locket finns en termometer som hjälper dig att hålla koll på temperaturen.Något som vi inte sett tidigare på andra grillar är att grillgallret är vågformat, och det finns två funktioner med det. Det ena är mest estetiskt, det ger köttet riktigt snygga grillränder men det gör också att avlånga saker, exempelvis sparris inte trillar igenom gallret lika enkelt som i vanliga fall – något som annars kan driva en till vansinne.

Vi på Testkungen har tittat på flera olika grillar och har hittat den bästa gasolgrillen. Du kommer att se att gasolgrillar från Weber dyker upp många gånger i vårt test, och Weber är absolut det bästa märket när det kommer till gasolgrillar.
Även denna från Weber, en tillverkare som är marknadsledande gällande gasolgrillar. Det här är en mycket liten och smidig grill som du kan ta med dig till olika ställen. Den har ingen stor ställning, utan står på egna små fötter som gör att du antingen kan ställa den direkt på marken eller på ett bord för att komma högre upp.Välj gärna en grill med flera brännare för att enklast kunna kontrollera tillagningen av din mat på ett bra sätt. Det kan vara värt att lägga ner en del pengar på en gasolgrill om du vill få riktigt bra resultat av din grillning, men vill du ha en helt okej grill till ett mycket bra pris rekommenderar vi Gasolgrill BBQ av BB Grill. Välj en grill som är tillräckligt stor och tillräckligt avancerad för dina preferenser.

Den här grillen har många genomtänkta detaljer som tar din matlagning till helt nya nivåer. Men inte bara det, den har en kvalitet som verkligen kallas för duga. Vissa delar på grillen har till och med livstidsgaranti, och bara det vittnar ju om att tillverkarna är säkra på att de har skapat en produkt som kommer att hålla.
Grillgallret och således även grillytan är 43×32 cm stort och på sidorna finns det två avlastningsbord i plast. När grillen inte används kan du enkelt fälla in sidoborden in under locket, och grillen blir genast mycket liten och smidig att bära med sig. Under grillen finns en utdragbar droppbricka som du enkelt kan slänga och byta ut nästa gång det är dags att grilla och du slipper oroa dig för att rengöra den om du är ute i naturen.Vill du grilla på gasol även ute i naturen, exempelvis på en vandring eller när du campar eller om du helt enkelt bara har ett väldigt litet utrymme för grill på din uteplats eller tomt faller vårt val på Weber Q1200.

Vilken grill rostar minst?
Pålitliga och oberoende Testfakta har utsett Weber Genesis II E-310 GBS till “bäst i test” med motiveringen: “Grillar bra, rostar minst, är lättast att rengöra och förbrukar minst gas”.
Något vi också gillar med den här är utseendet och konstruktionen, dels är den mycket stadig men den har också två luckor under sig som gör att du kan ställa gasoltuben där utan att den syns.

En gasolgrill är redo för grillning på bara några minuter, och du behöver inte vänta på den perfekta glöden eller krångla med att ens kunna få eld på kolen. En gasolgrill tänder du enkelt, och efter några minuter är den redo för din mat. Det gör att du även kan grilla när det är kallt ute och grillsäsongen håller sig året runt bättre med en kolgrill. En gasolgrill är ofta dyrare att köpa, men driftkostnaden blir lägre. Gasol är mycket billigare än grillkol samt att en gasolflaska håller mycket längre än en påse grillkol och du behöver inte köpa nytt lika ofta. Gillar du att grilla mycket och är noga med maten kan det vara värt att satsa på en lite dyrare grill, eftersom de oftast är bättre än de billigare.Att investera i en riktigt bra gasolgrill är något som många drömmer om att göra. Det dels för att man då ges möjligheten att tillaga riktigt gott kött, grilla egna hamburgare och anordna mysiga korvgrillningar hemma. Det dels för att ägandet av en gasolgrill ger så många fler möjligheter när det kommer till matlagning och grillning – de kan användas för att göra allt från att tillaga egen pizza med hjälp av en pizzasten till att grilla vegetariska alternativ och röka fisk.

Som på de flesta andra gasolgrillar från Weber är grillgallret tillverkat i gjutjärn som är porslinemaljerat, vilket gör att värmen blir mycket jämnt fördelat. Locket är gjort i gjuten aluminium.Testkungen recenserar produkter och butiker online. Det kan förekomma reklamlänkar som i sin tur håller denna hemsida vid liv. Har ni några frågor kontakta [email protected] Sitemap

När ska man stänga locket på grillen?
För snabbtillagad mat: Grilla med öppet lock hela tiden eftersom sådan mat kräver hög värme och grillas igenom snabbt. För mat som kräver längre tid: Behåll locket på så mycket som möjligt då detta ökar mängden indirekt värme vilket gör att maten grillas igenom ordentligt.
Även den här har grillgaller i gjutjärn som är porslinsemaljerat samt att locket också är porslinsemaljerat och ger en mycket bra spridning på värmen. Din mat blir jämnt och fint tillagad utan att du behöver hålla på och flytta runt sakerna på grillgallret.Gasolgrillen har tre stycken olika brännare som är mycket enkla att tända och att justera styrkan på. Det gör det enkelt för dig att kontrollera tillagningen av din mat, och du kan grilla saker som kräver olika mycket värme samtidigt. Även på denna finns en ”tuck away” hylla där du kan lägga upp saker som är klara men som du vill hålla varma.

Vilken Webergrill ska man ha?
Weber Q-serien Q-grillarna är definitivt mina favoriter. Små gasolgrillar men med bra grillyta och väldigt bränslesnåla. Dessa rekommenderar jag ofta när man vill ha ett enkelt komplement till sin kolgrill. Dessutom håller dom fantastisk kvalité och ger dig grillglädje i många många år.
De främsta anledningarna till att man inte får använda gasolgrill på balkongen är för att det kan störa grannar och andra boenden i området, samt att det innebär en rätt stor brandrisk. Skulle det vara så att användning av gasolgrill inte är tillåtet där du bor kan det vara ett alternativ att investera i en elgrill. Då kan du få till som ett litet utekök hemma ändå!

Även den griller vi tycker är nästbäst, och den vi tycker är allra mest prisvärd bland bra gasolgrillar i den här storleken kommer från Weber. Den mest prisvärda gasolgrillen tycker vi är Weber Spirit II E-310 GBS Gasolgrill, den liknar testvinnaren på många plan men har ett mycket lägre pris.
Har du en egen tomt finns det inte lika många regler som du måste följa. Utan där är det nästan alltid fritt fram att grilla precis som du vill. Det vill säga så länge det inte råder eldningsförbud i kommunen du bor i, exempelvis på grund av brandrisk och varmt väder.

Gasolgrillar finns i många olika storlekar och det finns riktigt rejäla med många brännare, en kokplatta på sidan som också drivs av gasol och en del har till och med en inbyggd vattensink, där du exempelvis kan skala potatisen och liknande.
Bor du i en bostadsrätt eller hyresrätt har du inte alltid tillgång till en egen uteplats eller altan. Då är det bostadsområdets eller föreningens gemensamma grillplatser och grillar som du får använda, enligt de regler och överenskommelser som finns. Tänk på att alltid använda gasolgrill på ett sätt som värnar om allas säkerhet.Saker du däremot bör tänka på ändå är att skapa förutsättningar för att kunna grilla på ett säkert sätt. För detta bör du bland annat se till att placera din grill på plan mark, att inte ha något brännbart material närmare än 1 meter från grillen, samt att alltid ha nära tillgång till vatten eller brandsläckare. Detta även om du har en liten gasolgrill. Din gasolgrill bör ha ett lock för att kunna behålla värmen på ett bra sätt, och det kan också vara smidigt med flera brännare, eftersom du då kan laga mat på olika temperaturer. Du kanske vill att köttet ska grillas varmare än dina grönsaker, eller så vill du kunna varmhålla någonting på ena sidan av grillen. Trots att den här har ett lägre pris, har den riktigt bra kvalitet och är du inte en riktig grillfanatiker är det möjligt att du inte ens kommer att märka skillnad i funktion mellan denna och testvinnaren Genesis E-310. Men det är de små detaljerna som skiljer sig, Weber Spirit känns inte riktigt lika stabil, sprider inte värmefördelningen lika jämnt och grillytan känns inte riktigt lika bra. Men skillnaderna är enligt oss hårfina.På ena sidan av grillen finns ett avlastningsbord och på andra sidan finns något som Napoleon kallar för Sizzling Zone som är en infraröd brännare. Det finns även en infraröd brännare längst bak i grillen som med fördel kan användas när du använder grillspett.

Hur grilla med Weber Klotgrill?
Placera de glödande briketterna på ena sidan av brikettgallret. Häll lite vatten i en aluminiumform och placera den på andra sidan. Sätt tillbaka grillgallret och placera sådan mat som ska tillagas snabbt direkt ovanför briketterna. Mat som har en längre tillagningstid placerar du ovanför aluminiumformen.
Det finns tre separata brännare, som gör att du kan ha olika temperaturer på olika ställen på grillen, men även det hjälper värmen att spridas på ett mycket jämnt sätt. Det finns också droppskydd som skyddar brännarna och du behöver inte oroa dig att fett eller grillolja droppar ner och börjar brinna. Istället samlas fetter och oljan upp och förångas och ger extra smak till det som ligger på grillen.Vi har tittat på ett antal olika gasolgrillar och det blir tydligt att Weber är absolut bäst när det kommer till gasol och har hela tre olika varianter med i vårt test, där vi listat de sex bästa gasolgrillarna. Testvinnaren är Weber Genesis® II E-310 GBS Gasolgrill som är en riktigt bra och stabil grill. Tack vare sitt grillgaller i gjutjärn och att både gallret och locket är porslinsemaljerat sprids värmen väldigt bra över hela grillen. Weber Spirit II E-310 GBS Gasolgrill är i princip lika bra, men det är små detaljer som skiljer sig. Denna variant är dock billigare och är troligtvis den mest prisvärda gasolgrillen. Vill du sticka ut ur mängden bör du satsa på en Napoleon P500 eller en Eva Solo FireGlobe Gasolgrill. Napoleon är en riktig värsting till gasolgrill och har verkligen extra allt medan Eva Solo FireGlobe istället har snyggt och unikt designad. Weber Genesis är en serie med grillar i olika storlekar och vill du ha en större än E-310 finns det en som heter E-410 som har samma funktioner. Vi tycker dock att den här har precis lagom storlek för en vanlig familj. Grillgallret är 68×48 cm stor och ”tuck away” gallret är 68×15 cm stort.Grillgallret på Spirit E-310 är något mindre än på Genesis, och har ett mått på 60×48 cm. Vi anser dock att de räcker för de allra flesta och tack vare hyllan ovanför grillgallret där du kan hålla saker varma kan du grilla riktigt mycket samtidigt. Perfekt för att bjuda in grannarna på middag.

Är grillning ditt största intresse, eller vill du bara imponera på grannarna med en riktig värsting till grill rekommenderar vi Napoleon P500. Det här är en riktigt högkvalitativ grill med extra allt, och är du villig att lägga ut en rejäl slant på din grill kommer du inte ångra ditt köp av den här.För att äta god grillad mat behöver du inte vänta till sommaren, med en bra gasolgrill är det enkelt att grilla året runt, oavsett väderlek. En del hävdar att en gasolgrill inte alls är lika bra som en kolgrill, men en bra gasolgrill ger mycket god grillad mat och är också väldigt enkel och smidig att använda.

För det första är smaken en personlig preferens och det är även en vanesak. Visst det smakar olika beroende på vilken grill du använder men det ena behöver inte vara sämre än det andra, bara olika. Framför allt är det fettet och oset från grillningen som kommer att ge grillsmaken, och därför kommer du att få en härlig grillsmak på din mat även om den inte kommer från rök och kol.
Grillen är mycket rejäl och står stadigt på marken, du behöver inte vara orolig över att den tippar. Den är också motståndig mot rost, men du bör ändå täcka över den med ett anpassat skydd mellan användningarna.Ovanför det vanliga grillgallret finns en så kallad ”tuck away” hylla där du kan placera saker som är färdiggrillade men som du vill ska hålla värmen. Perfekt när du grillar mycket eller grillar saker som tar olika lång tid att grilla färdigt.

Vilken Weber kolgrill är bäst?
Weber Master-Touch GBS E-5755 är den kolgrill som blir bäst i test eftersom det är en väldigt prisvärd och välbyggd grill i storlek som räcker gott till familjer eller de som ofta har vänner över, och eftersom du kommer att kunna ha den i väldigt många år.
Grillgallret är tillverkad i gjutjärn men är porslinsemaljerat, och det är även locket. Det gör att värmen sprider sig väldigt bra både på gallret och inuti själva grillen när locket är stängt. Din mat får en härlig grillad yta, samtidigt som den blir tillagad väldigt jämnt, du behöver inte oroa dig över att den ena köttbiten blir klar före den andra och att dina gäster inte ska kunna bli serverade mat samtidigt.Vi gillar att Weber verkligen har tänkt på alla små detaljer med den här grillen, så som krokar att hänga grillbesticken på, fettuppsamlaren som gör det mycket enkelt att rengöra grillen och ”tuck-away” hyllan.