Posted on

Yoga Södermalm Krukmakargatan

Ungefär hälften av platserna är barstolar, vilket gör att det finns en stor chans att få sig ett snack med någon av bartendrarna Ola Carlson, Frida Unnerstål, Josephine Sandlo och Alex Skärlen under besöket. Och har man väl blivit stammis värnar Hommage om en: mer än hälften av platserna är inte bokningsbara för att man enkelt ska kunna smita in för en drink. Just nu håller Hommage på att ta fram en drink med rommen El Dorado. folk o folk kan avslöja att den innehåller karamell. Men mycket mer får vi inte veta. Baren har “Cocktails by location”, en sorts storytelling som innebär att drinkarna är döpta efter gatunamn i Stockholm. Dessutom finns ett tillhörande vykort till alla drinkar.Det är inte ont om barer runt Mariatorget på Södermalm i Stockholm. Men Hommage sticker ut. Det är ett hål i väggen, beläget i den gamla brandstationen på Krukmakargatan.

El Dorado kommer från ett av Karibiens mest intressanta romdestillerier som ligger i Guyana. Tack vare att man har bevarat en rad helt unika destillationspannor kan de producera hela nio olika typer av destillat. En dröm för Master Blendern som kan skapa blandningar med komplexitet och djup som de flesta romsorter inte ens kommer i närheten av.Namn: Alex, Frida, Josephine & OlaFamilj: Varandra, Fiancée & 1 barnÅlder: Genomsnitt & Median – 30,5Bor: SödermalmStressar av med: YogaÄter gärna på måndag: Falukorv & Stuvade MakaronerÄter gärna på helgen: Allt med ostFavoritkrog i Sverige: Sushi ShoBästa bar i världen: Bar HommageFavoritvin: Dyrt & gärna med ålderFavoritdrink: DaiquiriSenaste bok: Nordisk Kokbok (Magnus Nilsson)Lagar helst: DrinkarNästa resa: Zürich, Oslo, Köpenhamn, Helsingfors, Dublin, Brooklyn & Paris står på schemat innan sommaren.Detta vet vi inte om dem: En av våra stammisar vann precis en Grammis – Grattis!

– Den har faktiskt inte fått ett namn än. Men vi arbetar alltid med ingredienser som gör att gästerna kan ta sig ur sin comfortzon, säger barchefen Ola.
Men att den nya drinken med El Dorado kommer vara genomarbetad kan vi vara säkra på. När nya drinkar tas fram är nämligen hela barteamet med i processen. Ola, Frida, Josephine och Alex tar alla med sig en idé hem, och fortsätter arbeta på den tillsammans dagen efter.

Sedan öppningen för några år sedan har Hommage vunnit Årets barkoncept på restauranggalan och nominerats till Gulddraken. Men trots att cocktailsalongen har några år på nacken har folk inte tröttnat på den. Tvärtom. Hommage är alltid fullsatt.
Den här rommen är lagrad minst 8 år i fat av amerikansk vitek som tidigare använts för lagring av Bourbon. Resultatet är en trevlig och välbalanserad rom med fina inslag av torkade tropiska frukter, vanilj, flamberade bananer, fat, bakade äpplen och kola.

Här vårdar du kropp, själ och sinne enligt det holistiska synsättet. Hälsocaféet Shine vid Mariatorget serverar en vegansk lunchbuffé bestående av asiatiska rätter utan gluten och socker. Du kan även ta del av bland annat yoga, meditationer, healing, andlig vägledning och fullmåneceremonier.
Spirituella ställen i Stockholm – Guiden till andliga och holistiska ställen i Stockholm uppdateras löpande. Kom gärna med tips om du vet något ställe för kropp och själ i Stockholm som vi har missat. Säg även till om du ser några felaktigheter. Har du besökt något ställe som omnämns i guiden? Glöm inte att recensera ditt besök på Thatsup.

Stockholm har många oaser för den som vill vårda kropp och själ, hitta sitt inre lugn och upptäcka sig själv. Yoga, meditation och mindfulness hör idag till vanligheterna, men det slutar inte där. Kanske vill du utforska stenar och kristaller, fördjupa dig i esoteriska böcker, gå på ”ljudbad” fyllda med ljudets vibrationer eller delta i en fullmåneceremoni? Här guidar vi till holistiska hälsocaféer och andra spirituella ställen i Stockholm.
Om du vill förkovra dig ska du bege dig till Vattumannen, en bokaffär som är fylld till bredden med esoterisk litteratur inom många olika områden. Oavsett om du vill gå in för yoga och hälsa, eller om du vill fördjupa dig i exempelvis astrologi, kristaller, feng shui eller psykologi så kommer du att hitta ett brett sortiment med något för alla. Stenar och kristaller har länge ansetts ha en helande kraft. På Kristallrummet kan du sondera utbudet av bland annat bärnstenssmycken och silversmycken med ädelstenar, ofta i Kristallrummets egen design. Företaget grundades 1990 och har idag två butiker samt arrangerar kurser inom smyckestillverkning och olika teman. Oh la Moon drivs av Josefin Dahlberg, som började intressera sig för kristaller när hon var i Los Angeles. I den ljusa butiken på Krukmakargatan finns mängder av kristaller som ska hjälpa till på traven om man vill få en mer spirituell livsstil, uppgradera sitt liv och följa sina drömmar.Detta holistiska, spirituella center nära Medborgarplatsen har det mesta för inre välmående. Här ägnar man sig åt allt från yoga och meditation till cirklar och ceremonier. I deras ”healing room” erbjuds bland annat shamansk healing och spirituell vägledning. Även utbildningar ges.På Heleneborgsgatan kan man få ett lyft för både kropp och själ med behandlingar från topp till tå. Lös upp spänningar, blockeringar och få ett större flöde i kroppen, ny energi och balans. Här erbjuder man helhetsbehandlingar som massage av olika slag, healing, kroppsterapi, chakrabalansering, mindfulness och meditation – för att nämna några.Kliv in från bruset mitt på Hornsgatan och utforska den här lilla butiken som säljer produkter för hälsa och välbefinnande. Bland annat böcker, tarotkort, kristaller och smycken. Eller varför inte ta ett foto av din aura och få en tolkning? Du kan även träffa en terapeut inom exempelvis tarot eller astrologi. En hälso-oas på Södermalm där du kan gå på yoga, delta i kurser och workshops eller få olika behandlingar som exempelvis healing och massage. Eller varför inte testa deras tropiska solrum som ger ljus och värme utan UV-strålar. Som en minisemester när Stockholm är som mörkast. Halberg – Lange Yoga AB har en tillväxt på – 15,2 % jämfört med föregående år. Vinstmarginalen för Halberg – Lange Yoga AB ligger på – 7,5 % och placerar bolaget på plats 384 719 i Sverige av 728 913 aktiebolag och i kommunen på plats 73 549 av 158 333 aktiebolag. Det är 72,9 % av aktiebolagen i Stockholms kommun som har högre vinst per anställd än Halberg – Lange Yoga AB, motsvarande siffra för Sverige är 76,8 %.Totalt har Halberg – Lange Yoga AB betalat in 0 KSEK i skatt de senaste fem åren vilket ger plats 99 615 av 158 333 aktiebolag i kommunen och plats 457 606 av Sveriges 728 913 aktiebolag.

0,4 % av företagen i Sverige har samma huvudbranschkod 85510 som Halberg – Lange Yoga AB och motsvarande procentsats för kommunen är 0,3 %. Halberg – Lange Yoga AB ligger på plats 753 i sin huvudbransch Sport- och fritidsutbildning sett till omsättning per anställd (679 KSEK) och plats 2 036 sett till resultat före finansiella poster och skatt bland aktiebolagen i Sverige.

Vi är störst på gravidyoga och gravidpilates i Sverige. Med fler än 9000 nöjda kunder sedan start 2005 vet vi att vi gör skillnad. Hos oss hittar du inre lugn och styrka med gravidyoga och gravidpilates – två välbeprövade träningsformer som idag rekommenderas av barnmorskor och läkare.Vi jobbar med landets främsta instruktörer och gravidexperter, som alla brinner för att dela sin kunskap för att du skall må bra i vardagen. Dessutom får du experthjälp genom våra barnmorskor med tips online.
Mitt i Söders hjärta ligger vår fridfulla oas Salve. Hit kan du komma när du vill ta hand om dig själv och pausa från vardagen.Salve erbjuder yogaklasser, gravidyoga varje dag och dessutom många olika behandlingar, såsom Ayurvediska behandlingar, Hälsokonsultationer, Healing, Cranio Sacral terapi, Homeopati, Rosenmetoden, Zonterapi/Reflexologi, Kinesiologi, Svensk klassisk massage, Finsk massage, Gravidmassage samt Yogamassage, utförda av våra erfarna terapeuter.När vi kan tillåta oss se, känna, lyssna på oss själva med varm nyfikenhet och medkänsla transformeras vår inre verklighet och självupplevelse, och våra val och handlingar därefter. Förmågan kan tränas upp i terapi.

Yoga balanserar nervsystem, hormonsystem, våra inre organs funktion och ger styrka och smidighet. Meditation stärker din förmåga att möta och hantera livet vaket och mindre reaktivt.
Jag har också lång erfarenhet av att hjälpa till med stressrelaterade besvär, utmattning och utbrändhet, trauma och svag självkänsla. Ett skäl till att gå i terapi kan också vara att du behöver bearbeta händelser som tycks fortsätta påverka ditt liv idag, få ihop din historia och fördjupa din kontakt med dig själv.När vi tar emot din remiss eller din egenanmälan kommer vi att ta ställning till ditt behov av transkulturell specialistpsykiatrisk vård. I det fall vi bedömer att du kan ha behov detta så erbjuder vi dig ett första besök inom sju dagar. Det gäller oavsett om du kommer på remiss eller har gjort en egenremiss.Välkommen till Capio Centrum för stress och trauma i Stockholm. På vår mottagning kan du som har trauma från migrationserfarenheter få behandling. Det kan exempelvis handla om erfarenheter av krig, utsatthet under flykt eller tortyr.

Vi erbjuder specialistpsykiatrisk vård utifrån ett transkulturellt perspektiv för patienter med erfarenhet av att ha migrerat till Sverige från ett annat land och som upplever trauma- och stressrelaterade problem.I första hand bör du kontakta personalen eller ansvarig chef på den mottagning där du har fått vård och behandling. Du kan kontakta oss via våra tjänster på 1177.se, alternativt ringa eller skicka brev.

Läkemedelsbehandling är en rekommenderad behandling för problem som kan uppkomma efter att man varit med om något traumatiskt och ibland kan man både få en psykologisk behandling och läkemedel samtidigt. Välkommen att remittera dina patienter som är i behov av transkulturell specialistvård och som har migrationserfarenhet samt trauma- och stressrelaterad problematik. På sidan Synpunkter på vården hittar du mer information om Patientnämnden, försäkringsbolag och andra myndigheter som hjälper dig som patient om du behöver gå vidare i ett ärende.

Även andra verksamheter du har kontakt med kan hjälpa dig att komma till oss genom att skicka en remiss, t ex din skola, annan kommunal verksamhet eller frivilligorganisationer.

Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé – en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i fem länder. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!
Att flytta till ett annat land kan vara stressande oavsett om det sker av fri vilja eller på grund av exempelvis krig eller förföljelse. Att utsättas för andra svåra och traumatiska händelser skapar en extrem stress för individen vilket kan leda till psykiska och fysiska reaktioner som är obehagliga och svåra att hantera. Hur du reagerar på sådan stress beror på vem du är och vad du har varit med om, men också på var du befinner dig i livet. Ibland klarar man av att hantera det på egen hand eller med hjälp av vänner och familj, men det är också vanligt att behöva professionell hjälp.Om du har drabbats av en skada i vården vill vi veta det så snart som möjligt för att ställa till rätta, utreda och gå vidare med anmälan till försäkringsbolag och myndigheter om det behövs.

Du kan komma till oss via remiss från annan läkare, till exempel på vårdcentralen. Vårdcentralen ansvarar för första linjens psykiatri, vilket innebär att det är önskvärt med en första bedömning där och eventuellt behandling där. Vårdcentralen kan hjälpa dig med många av de vanliga psykiatriska diagnoserna.
Via e-tjänster på 1177 kan du administrera delar av din vård på Capio Centrum för stress och trauma. Du loggar enkelt in via BankID eller e-legitimation.Vår fysioterapeutiska behandling utgår från individens egen situation och resurser. Under en tid kan det behövas metoder för att lugna kropp och sinne, medan under andra faser kan det vara viktigare att fokusera på hur traumat uttrycker sig kroppsligt.

Alla typer av psykiatriska problem som kan uppstå efter att man varit med om en traumatisk händelse, till exempel posttraumatiskt stressyndrom, anpassningsstörning, depression eller annan ångestproblematik.Det finns idag effektiva terapier för att behandla traumarelaterade problem. Det är i första hand Kognitiv beteendeterapi (KBT) och i andra hand EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing Therapy) som rekommenderas. I det fall det bedöms lämpligt kan även andra terapiformer erbjudas som till exempel Narrativ Exponeringsterapi (NET). Alla behandlingar följer en tydlig struktur men anpassas naturligtvis också utifrån just dina svårigheter och behov.Uppgifterna används för att jämföra vården och bidra till förbättringsarbete inom psykiatrin. Uppgifter från kvalitetsregistren används också i forskning och bidrar på så sätt till ny kunskap som är viktig för att vi ska kunna erbjuda bättre behandling. Ju fler som deltar, desto mer tillförlitliga blir resultaten.

Vid långvarig stress och trauma är det vanligt att även kroppen påverkas. Det kan vara fråga om olika kroppsliga reaktioner. Exempel är svårigheter att röra sig, smärta, att inte kunna vila eller ha svårt att känna av sin kropp. Detta kan skapa rädsla och kan göra att kroppen känns som en otrygg och främmande plats att vara i.
Om du vill ha hjälp att må bättre och hitta verktyg som kan hjälpa dig att förändra din situation så finns vi här för dig. Utifrån hur dina problem ser ut planerar vi tillsammans en behandling som kan hjälpa dig att komma vidare i livet. Vilka läkemedel det kan handla om beror på hur just dina symptom ser ut. Om det bedöms aktuellt för dig kommer du att bli informerad om vad du kan förvänta dig för effekt av behandlingen och om eventuella biverkningar och insättningssymptom. Behandlingen kommer också att följas upp av sjuksköterska och läkare för att vi ska vara säkra på att den ger den önskade effekten och att du inte får svåra biverkningar. Hos oss kan du bland annat ta klasser som Embodied Yin™ – yinyoga, Authentic Flow, Hatha Flow, Yoga Nidra. Vi erbjuder även yogalärarutbildningar inom yinyoga – Embodied Yin™ – och Authentic Flow. Utbildningarna består av workshops, kurser och fördjupningar.Vår ambition är att välkomna och inkludera alla människor. Vi strävar aktivt efter att Pranama ska vara en yogastudio tillgänglig för alla. Vår säregna prismodell och våra yogaklasser som alla kan ta del av är steg i rätt riktning.

Salve hittar du mitt i ett pulserande Söder. Välkommen hit för att koppla bort vardagen och fokusera på ditt välmående. Hos oss kan du utöva yoga på Södermalm!
Iyengaryoga är till för alla. Du utgår från dina förutsättningar och gör det som passar dig bäst. Vi anpassar vår yoga efter dina behov och önskemål. På så sätt erbjuder vi ett säkert sätt att utöva yoga på. Utvecklingen inom utövandet av yoga går sakta men säkert. Det viktigaste är att lägga en stabil grund. När du väl har en stabil grund att stå på kan du ge dig på de mer avancerade positionerna. Du kommer introduceras till alla grupper av asana, det vill säga positioner. Till en början lär du dig grundpositioner och med tiden blir det allt mer avancerat. Stående, sittande, liggande, framåtböjningar, bakåtböjningar, vridningar, upp- och nervända är några av positionsgrupperna som du kommer bekanta dig med.Hos oss på Salve anordnar vi yogaklasser alla dagar i veckan men vi erbjuder även olika typer av behandlingar. Du kan komma till oss för hälsokonsultation, healing, homeopati, osteopati, cranio sacral terapi, kinesiologi, rosenmetoden, klassisk svensk massage och yogamassage med mera. Det är våra rutinerade och kompetenta terapeuter som utför dessa behandlingar.

Känn dig varmt välkommen till Inbalance Yoga. Vi erbjuder yoga på Södermalm. Du kan besöka vår studio på Mariatorget eller vår studio i Hornstull. Hos oss kan du ta del av kurser i Ashtanga yoga steg 1,2 och 3 men till största del finns det drop-in klasser i Vinyasa flow, Rocket vinyasa, Hot yoga, Handstående klass, Yin yoga och yin/restorative yoga. Om du betalar för en Ashtanga kurs får du fem drop-in klasser på köpet.
Hot Yoga Stockholm är en yogastudio som funnits länge. Vi är en rutinerad yogastudio med stor kompetens inom alla yogans olika grenar. Oavsett vem du är och vilka behov du än har så är du välkommen till oss.

Första gången jag kom i kontakt med yoga så var det väldigt seriöst och komplicerat. När jag gick en utbildning i Anusarayoga i San Francisco förstod jag att det inte behövde vara så. Yoga kan vara allvarligt men det kan också vara roligt. Jag önskade att en sådan typ av yogastudio skulle finnas i Stockholm. Och den önskan fick jag uppfylla själv.
Vi erbjuder fullmåne ceremonier, nymåne ritualer, soundhealing, breath work, sacred cacao, chakra aktiveringar, rapé och grupphealing med trumma. Du kan även ta del av nutida shamanska traditioner. Sätt dig i våra cirklar och känn kraften som skapas.När du är på YogaShakti är du i Sveriges största och mest familjära yogastudio. Vissa menar att vår yogastudio känns som ett andra hem. Det värmer mitt hjärta. Kom till oss för att slappna av och ta en paus från Södermalms myllrande gator. Yoga går inte ut på att vara bäst. Det handlar om att må bra. Välkommen till YogaShakti för yoga på Södermalm!

Rapportera gärna fel eller om vi bör lägga till ett nytt ställe. Mejla oss på info-adressen på sodermalm.nu ifall du vill att vi ska kunna uppdatera någon viktig information.
Conscious Life är ett Shamanskt center som du hittar i en fin lokal på Södermalm i Stockholm. Vi erbjuder yoga på Södermalm i Stockholm. Med vår erfarenhet och kunskap hjälper vi dig att få tillbaka din kraft, visdom och ditt hjärta. Bli den människa du en gång var och du egentligen är!Hos oss på Hot Yoga Stockholm ska alla kunna vara med på våra klasser. Med välplanerade och individanpassade yogaklasser ser vi till att just du får ut max av ditt yogautövande. Vi erbjuder alla olika typer av yogaklasser som förbättrar ditt välmående. Du kanske vill bli mjukare? Starkare? Förbättra din balans? Rehaba? Behandla utmattningssymptom? Eller bara må lite bättre? Vad målet än är med din yoga så har vi något för dig!

På Hot Yoga Stockholm vill vi ge dig rätt verktyg för att du ska må så bra du bara kan både fysiskt och mentalt. Om du skulle har några frågor eller funderingar svarar vi mer än gärna efter din yogaklass.

Hos oss kan du träffa på artister, musiker, poeter, fotografer, filosofer, surfare, inredningsarkitekter, nattugglor, discodansare och andra kreativa människor. Till Yoga Folks är alla välkomna.
Yoga handlar inte om att vara bra och bli bättre. Det handlar om närvaro och inre balans. Yoga utförs barfota i sköna träningskläder. Hos kan du låna det material som du behöver. Skulle du missa kursstarten kan du ta del av våra INTRO-helger som pågår kontinuerligt.Yoga handlar i första hand om ökad självkännedom och balans mellan kropp, sinne och själ. Det finns yoga för nybörjade till den mer erfarne på Södermalm. Namaste.

Samtliga yogaklasser hos oss utförs i trivsam värme så att din kropp kan slappna av. Vi strävar efter att du ska känna dig trygg när du deltar i våra klasser. Vi anpassar oss efter dina behov och förutsättningar för att du ska få ut maximalt av ditt yogautövande.Jag strävar efter att YogaShakti ska vara en frizon i vardagen. En mötesplats för människor att inspireras, ha spännande möten och intressanta samtal. En frizon där deadlines, dagishämtningar och matkassar lämnas vid dörren. Här ska du kunna slappna av och komma på nya tankar eller gamla tankar storstadslivet inte ger utrymme för. Vem är jag? Vad vill jag? Vart vill jag? Det är frågor som du kan reflektera över på YogaShakti.